Haack, Douglas,Grønvad, Campagnol
Haack, Douglas,Grønvad, Campagnol
Haack, Douglas,Grønvad, Campagnol
søndag 4-9 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
The End - moderne vibrafon-jazz -vibrafonist og perkussionist Morten Grønvads hovedprojekt gennem tre årtier, mestrer et bredt udsnit af jazzen. Fra lyriske og melodiske ballader til up tempo energiudladninger. De historiske jazzrødder er fusions jazzen, men lyden er med begavet brug af musikteknologien særdeles aktuel. Der er langt mellem vibrafonisterne i Danmark. Her er der mulighed for at høre en af de allerbedste, og det er en stærk opstilling. Morten Grønvad: vibrafon, Christian Douglas: bas og Jens Haack tenorsaxofon.
 
 
DOXBIO - BUGS
DOXBIO - BUGS
DOXBIO - BUGS
onsdag 7-9 kl. 19:00
Køb billet Reserver billetter
GenreDokumentar film
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser
Forsalg70 kr.
Ved indgangen70 kr.
Kan vi redde verden ved at spise insekter?
Insekter som mad er et af tidens hotte samtaleemner. Især efter at FN anbefalede insekter som en af fremtidens ressourcer i bekæmpelsen af sult i verden. Kokke og gastronomer har sat fokus på insekternes smag, miljøforkæmpere på deres minimale økologiske belastning og folkesundhedsforskere på deres ernæringsmæssige fordele. Det kunne se ud som om, at insekter er den nye superfood og løsningen på de globale fødevare-udfordringer.
I tre år har et hold af kokke og forskere fra Nordic Food Lab rejst verden rundt på et gastronomisk eventyr for at lære af de to milliarder mennesker, der allerede spiser insekter, og betragter termitdronninger, honningmyrer, giftige gedehamser og langhornede græshopper som delikatesser.
Gastronomernes og forskernes oplevelser og erfaringer rejser mange store spørgsmål. For hvis industrielt fremstillede insekter bliver normen, vil de så være ligeså appetitlige og gavnlige som dem fra bæredygtige økosystemer og køkkener rundt om i verden? Og kan vi nogensinde forandre forbrugerens syn på insekter i den vestlige verden?
Instruktør: Andreas Johnsen
Producenter: Danish Documentary og Rosforth
Land: Danmark
Længde: 1 time og 13 min.
Sprog: Engelsk med danske tekster
Om instruktøren(-erne)
Andreas Johnsen (født Danmark, 1974)
Instruktør Andreas Johnsen har lavet en stribe dokumentarfilm siden 2002. Via filmen oplever, undersøger og lærer han verden at kende. Hans film er anerkendt og vist i hele verden, ikke blot på filmfestivaler men også på TV. Hans mest kendte film er KIDD LIFE, A KIND OF PARADISE, MURDER og senest AI WEIWEI – THE FAKE CASE, som bl.a. blev nomineret på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival.
 
 
CNL - MGP SPECIAL - diskotek for 9-13 årige
CNL - MGP SPECIAL - diskotek for 9-13 årige
CNL - MGP SPECIAL - diskotek for 9-13 årige
fredag 16-9 kl. 19:00
Køb billet
Genrepop/disko
Koncert start19:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
Vi skyder denne C.N.L. sæson i gang med lidt ekstra. De 10 finalister fra årets børne MGP kommer til Sønderborghus og synger deres hits. De populære MGP deltagere vil give den gas og sætte festen i gang. 
Billetsalget starter mandag d. 22. august 2016
Diskoteket og koncert er fra kl. 19-23.
C.N.L. er et populært arrangement for børn fra 10 til 13 år (denne gang får også de 9 årige lov til at være med), som Sønderborghus har haft gode erfaringer med gennem en årrække.
Sønderborghus er et utroligt fedt sted at feste, når man er ung.
Her kan de more sig, danse disko og drikke sodavand i frie rammer under kyndigt opsyn. Vore medarbejdere er gode til at skabe den rette stemning, hvor de unge får lov til at være sig selv på den mest positive måde.
Genbrugsmarked
Genbrugsmarked
Genbrugsmarked
lørdag 17-9 kl. 10:00
GenreGenbrugsmarked
Koncert start10:00
SpillestedTeatersal
Forsalggratis entre
Ved indgangengratis entre
Er du på jagt efter en ny bluse eller måske lidt nyt til hjemmet - så kom ind på Sønderborghus denne lørdag og gør en god handel.
Har du ting som du ønsker at sælge så bestil en stand på tlf. 88 72 42 36 eller på mail sonderborghus@sonderborg.dk
En standplads er et bord på 2 meter og koster 75 kr. 
Kulturcafé
Kulturcafé
Kulturcafé
lørdag 17-9 kl. 20:00
GenreBlandet
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser
Forsalgingen forsalg/no presale
Ved indgangen50 kr. - gratis for Black Spot Club medlemmer
Kulturcafé er aftener, hvor lokale musikere kan optræde med deres eget materiale og musikalske talent - og til en entré på kun 50,- har alle mulighed for at nyde musikken i en rar og hyggelig atmosfære.

Aftenens værter binder indslagene sammen – og har du lyst til at give et par sange – alene eller sammen med et band - så kontakt aftenens værter:
Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost
Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost
Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost
søndag 18-9 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
Tre af dette lands bedste musikere er teamet op med sangerinden Miriam Mandipira. Sammen har de skabt en musik, der præsenterer jazz, blues og soul i absolut topklasse. I front ved koncerten er sangerinden Miriam Mandipira. Med rødder i Zimbabwe har hun de senere år været et kærkomment indslag på den danske jazz- og bluesscene. Inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald og Aretha Franklin har hun sunget sig ind i de danske hjerter. Repertoiret er både jazzstandards, soul og blues. Miriam Mandipira giver desuden prøver på sange fra sit elskede Afrika. Miriam Mandipira: vokal, Kjeld Lauritsen: hammondorgel: Per Gade, guitar og Søren Frost: trommer.
HUSET FILMKLUB
HUSET FILMKLUB
HUSET FILMKLUB
onsdag 21-9 kl. 19:00
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
Husets Filmklub vil udbrede kendskabet til og interessen for film som kunstart, fortrinsvis ved forevisning af spillefilm, som ikke vises i den lokale biograf. Du skal være medlem af filmklubben for at se filmene. Læs mere om filmklubben her
Karen Mukupa
Karen Mukupa
Karen Mukupa
fredag 23-9 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop/Dancehall
Koncert start21:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStå pladser/Standing
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
Karen Mukupa, der i 1990 stod sammen med Natasja som en af de første kvindelige rappere på den danske hip hop scene, er klar med et nyt
album. Albummet hedder ”Human” og er et naturligt skridt videre i Karen Mukupas søgen efter sine egne musikalske rødder.
Født i Zambia, vokset op i Tanzania og derefter til Danmark som 15 årig har sat sit klare præg på dette nye album. Det er afrobeat inspireret, uden at glemme den store kærlighed til reggae og hip hop, som Karen tidligt i sin karriere fik stor succes med.
Det er et kompromisløst album der viser at Karen er et naturtalent og at hun kan stå på egne ben og udfordre søgen efter sin helt egen lyd.
Jeg har altid haft et stort ønske om at bygge bro mellem min afrikanske og danske baggrund, og synes det er lykkedes med ”Human” Den er poppet, men har både noget afrikansk og noget hiphoppet i sig.
HUN Solo
HUN Solo
HUN Solo
lørdag 24-9 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
HUN SOLO præsenterer: Ida Gard,Maggie Bjørklund, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi. Sara Lewis (LEW)
HUN SOLO er eksklusive koncertaftener, hvor fem kvindelige musikere én for én går (helt) alene på scenen, og spiller 25 minutters solokoncert. HUN SOLO ønsker at undersøge hvad dette benspænd gør ved den kunstneriske og performative oplevelse.
 
HUN SOLO ønsker at sætte spot på et udvalg af de mange kompetente, interessante og markante kvindelige kunstnere der findes i det danske musiklandskab.
  
IDA GARD er aktuel med albummet 'Womb', som er inspireret af Mikael Niemis kultroman 'Populærmusik fra Vittula', og som fik anmelderroser for sine "stærke melodier, stærk vokal og stærke budskaber". Ida har turneret en del i Tyskland, og er i øvrigt ikke uvant med at stå alene på scenen - det gjorde hun også, da hun varmede op for selveste Bob Dylan i 2014. www.idagardmusic.com
SARA LEWIS
Sanger og guitarist Sara Lewis, der er født og opvokset i Roskilde. Sara udgav som LEW sin debut EP Drenched In Night i oktober 2013. Debutalbummet Black Feathers, der udkom den 22. april.
LEW har i forbindelse med release spillet bl.a. som support for Jakob Bellens på Voxhall i Århus, Spot Festival, Jazzhouse i KBH, Folk Fantastic i Svenborg og LEW har lige lavet en livesession hos Daytrotter.com i London.
Endvidere har anden singlen Cave været playlistet på Barometerlisten P3 og nummeret Into your Love har været playlistet på Tysk Radio SWR, Lautstark.
MAGGIE BJÖRKLUND
Pedal-steel-guitar kendes især fra amerikansk country, men herhjemme har vi en stjerne på instrumentet i MAGGIE BJÖRKLUND. I 2015 modtog hun kritikerprisen Steppeulven som årets musiker, og hendes soloplader ‘Coming Home’ (2011) og ‘Shaken’ (2014) er lyden af vidtstrakte ørkenlandskaber. Hun har haft gæstevisit fra internationale navne som Mark Lanegan og John Parish (PJ Harvey) på sine albums, og hun er en del af Jack Whites (The White Stripes) kvindelige backingband.
Kirstine Stubbe Teglbjærg har sammen med Blue Foundation nydt international bevågenhed. På sin solodebut 'Hamskifte' fra 2013, trådte hun frem som fremragende dansksproget sangskriver og lydmager. Hendes sange svæver i spændingsfeltet mellem skønhed og støj, og teksterne er dansk poesi af høj klasse. Kirstine har også komponeret musik til flere moderne teaterforestillinger. www.kirstinestubbeteglbjaerg.com
Nana Jacobi har ry for at levere intense live oplevelser. Hendes album 'Expander' fra 2015, med melodisk, filmisk og sensuel pop, skabte overskrifter som: "En modig stemme", "Hun fortjener opmærksomhed", og "Højt niveau uden lette løsninger", og fik en del radio airplay. Nana Jacobi har også markeret sig som nuanceret debattør omkring den lave andel af kvinder i musikbranchen. www.nanajacobi.tumblr.com
HUN SOLO er grundlagt af musikerne Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi, samt forfatter og musikformidler Anya Mathilde Poulsen.
Linda P. - NORMAL
Linda P. - NORMAL
Linda P. - NORMAL
onsdag 28-9 kl. 19:00
Køb billet Reserver billetter
GenreStand-up
Koncert start19:00
SpillestedSønderborg Teater
OpstillingSidde pladser/Seated
Forsalg250 kr.
Ved indgangen270 kr.
OBS! SHOWET ER PÅ SØNDERBORG TEATER
 
Er jeg blevet normal nok, spørger Linda P i kommende one man show NORMAL?
Linda P gør i sit kommende one man show “NORMAL?” status over sin egen selvudvikling og funderer over, om hun er nået i mål. Er hun blevet normal nok?
Hvad vil det sige at være normal? Og er det overhovedet noget at stræbe efter?
Som altid leverer Linda sine livsbetragtninger i et underholdende flow af sarkastiske punchlines.
Al videre præsentation af Linda må siges at være overflødig. Hun er folkekendt og elsket for sine one man shows samt sin medvirken i satire-serier, film og teater.
Senest har vi oplevet hende i sketchshowet “Det alt for store Linda P Show” på TV2 Zulu samt med albummet “Just Divorced” , der kom på gaden i september i år og strøg direkte ind på en 1. plads på ITunes.
I efteråret 2016 er hun med one man showet “NORMAL?” klar med en ny statusopdatering på sit liv, der denne gang stiller skarpt på livet som “normal”, hvis man da kan kalde hende det. For som Linda har skiftet rock’n’roll-tilværelsen ud med det såkaldte “mønsterliv” og forsøger at gøre alt det rigtige, må hun alligevel se i øjenene, at det hverken er muligt eller for så vidt et ønske for
hende at blive helt almindelig. 
Velkommen til endnu et indblik i livet som Linda P, der gudskelov fortsat er mere morsom end normal.
 
The Wands + Baby in Vain - support: Electric Elephants
The Wands + Baby in Vain - support: Electric Elephants
The Wands + Baby in Vain - support: Electric Elephants
fredag 30-9 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
The Wands har én gang ændret scenen for psykedelisk rock musik herhjemme, og med deres nye EP ’Faces’ gør de det igen. Pladen er på gaden den 5. september og i den forbindelse tager bandet på turné rundt i Danmark og Europa.
The Wands rejser på ’Faces’ rundt i nye musikalske landskaber. De bevæger sig ikke længere udelukkende i 60’ernes referenceland, men undersøger med synthesizer, støj og violin også 70érnes musikalske virkemidler. Resultatet er en divers EP, der pletvis præsenterer en hårdere og mørkere lyd, men samtidig er charmerende legesyg og beholder den psykedeliske fandenivoldskhed, som kendetegner bandet.
’Faces’ er opstået i kølvandet på intense turnéer og målrettet arbejde. Den viser, at livserfaring og den selvtillid, der kommer deraf, kan tages direkte med i studiet og udmønte sig i energiske og levende numre med klare visioner.
 
 
Det danske fremadstormende trekløver Baby In Vain bestående af Lola Hammerich, Benedicte Pierleoni og Andrea Thuesen buldrede gennem lydmuren i 2013 med skarpe riffs, intense liveshows og uimodståelige vokalsider. Baby In Vain spiller tung, beskidt rock med referencer til både stoner og støj, men trangen til at proppe musikken i flyttekasser med genrebetegnelser glider på befriende vis i baggrunden. De tre unge københavnere har kastet sig ud i en hæsblæsende karriere, der til trods for deres unge alder allerede har sendt dem på turné med San Fransiscos egen Ty Segall, Alison Mosshart den britiske/amerikanske duo The Kills og guitarlegenden og Sonic Youth-frontmanden Thurston Moore. På scenen har deres energiske og larmende liveshows skaffet dem en solid følgerskare verden rundt og et internationalt pladeselskab i Partisan Records.
Familiekoncert: Carl Quist Møller & Thomas Buttenschøn
Familiekoncert: Carl Quist Møller & Thomas Buttenschøn
Familiekoncert: Carl Quist Møller & Thomas Buttenschøn
lørdag 1-10 kl. 13:00
Køb billet Reserver billetter
GenreBørnekoncert
Koncert start13:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg100 kr./familiebillet 250 kr.
Ved indgangen120 kr.
Musikalsk og kreativt makkerpar giver den gas for de tre- til otteårige
Thomas Buttenschøn og Carl Quist Møller har fundet sammen i et litterært og musikalsk samarbejde med udgangspunkt i en fælles kærlighed til børnenes univers. Nu tager de på turné med et fængende musikalsk og underholdende show for børn.
Sexteto Andiamo
Sexteto Andiamo
Sexteto Andiamo
lørdag 1-10 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreTango
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg130 kr.
Ved indgangen150 kr.
I efteråret 2016 er det Buenos Aires’ baserede tangoorkester atter på turné i Europa. Sekstetten byder på instrumentel musik, som er yderst dansabel
og kendetegnet ved at have et kontrapunktistisk, dynamisk og unikt udtryk med letgenkendelige melodier samt en kraftfuld performance, som også holder
den ikke-dansende lytter fanget!
Repertoiret består af splinternye kompositioner indenfor den over 100 år gamle argentinske musikgenre suppleret af nyfortolkninger af klassiske tangoer. Gruppen er vokset
ud af det store Orquesta Típica Andariega, som blev skabt i 2009 og har derfor samme dirigent, Luigi Coviello.
Povl Dissing & New jungle orchestra
Povl Dissing & New jungle orchestra
Povl Dissing & New jungle orchestra
søndag 2-10 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg160 kr.
Ved indgangen180 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
D. 28.12 2015 genoptog Povl Dissing og Pierre Dørges New Jungle Orchestra deres samarbejde, da de optrådte sammen i Koncertkirken. Musikerne mødtes første gang i Østre
Gasværk i 1987, og samarbejdet kulminerede i 1996 med udgivelsen af albummet Zoo Sange med musik af Irene Becker til tekst af Vagn Lundbye.
Nu tager de på tourne i løbet af efteråret 2016. De vil desuden spille på sommerens festivaler.
Dette bliver samtidig en fejring af New Jungle Orchestras 36 års fødselsdag. Der udbydes kun et stærkt begrænset antal koncerter i løbet af 2016. Repertoiret vil bl.a. bestå af et udsnit af sangene fra "Zoo Sange" sammen med bl.a. C.V. Jørgensens ”Blåt blod til alle på Blågårds Plads” og Per Nørgaards ”Vedis Vuggevise” til tekst af Johannes V. Jensen og mange flere.
Medvirkende:
Povl Dissing/vokal, Pierre Dørge/dir.& guitar, Gunnar Halle/trp, Jakob Mygind/sax, Anders Banke/klarinet & sax, Kenneth Agerholm/trb, Irene Becker/piano Thommy Andersson/bas, Ayi Solomon/perc, Martin Andersen/dr
DOXBIO - Jacob Holdt - Mit liv i billeder
DOXBIO - Jacob Holdt - Mit liv i billeder
DOXBIO - Jacob Holdt - Mit liv i billeder
onsdag 5-10 kl. 19:00
Køb billet Reserver billetter
GenreDokumentarfilm
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser
Forsalg70 kr.
Ved indgangen70 kr.
Et filmportræt af en dansk legende
Forfatter, fotograf, manden bag de ikoniske AMERIKANSKE BILLEDER. Filmen går helt tæt på mennesket Jacob Holdt, som er nået til et punkt i sit liv, hvor det er på tide for ham at dykke ned i fortiden og gøre status over sit temmelige begivenhedsrige liv.
Jacob Holdts ekstreme ja-filosofi kastede ham i armene på sit livs store kærlighed, USA. Her vandrede den unge præstesøn fra Ku Klux Klan og mordere til de sorte på bunden af den amerikanske drøm. Holdts frygtløse tilgang til livet førte ham ud i kampen for at forvandle racismens had til kærlighed. Men hvilke indre dæmoner var det, der drev vagabonden fra sted til sted?
Filmen er en roadmovie, hvor Jacob Holdt tager os med, når han konfronterer fortidens synder. Det er pinligt, når længst glemte hemmeligheder afsløres; det er berusende, når gamle flammer pludselig selvantænder i glødende lidenskab og det er brutalt, når døden høster i kærlighedens have.
Gennem arkivmateriale kommer vi også tilbage i tiden og ser de aftryk, Jacob Holdt har sat på verden gennem AMERIKANSKE BILLEDER, sine rejser og sin evne til at møde mennesker med åbenhed og kærlighed.
Instruktør: Niels-Ole Rasmussen
Producenter: Copenhagen Film & TV
Land: Danmark
Længde: 1 time og 30 min.
Sprog: Dansk og engelsk med danske tekster
Om instruktøren(-erne)
Niels-Ole Rasmussen (født Danmark, 1962)
Niels-Ole Rasmussen (f.1962) er udover at være dokumentarfilminstruktør også forfatter og har skrevet flere skønlitterære værker. Hans baggrund er journalistisk bl.a. med uddannelse i Broadcast Journalism fra City University of London. AMERIKANSKE BILLEDER inspirerede ham til rejselivet, og han har filmet i over 35 lande. Niels-Ole Rasmussen er i dag en del af produktionsselskabet Copenhagen Film & TV. Denne roadmovie er en hyldest til AMERIKANSKE BILLEDER, til rejsen, til eventyret og til kærligheden.
 
 
 
Electric Guitars
Electric Guitars
Electric Guitars
torsdag 6-10 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock
Koncert start21:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
Electric Guitars - Ny single, nyt album, ny sound! 
Mika Vandborg og Søren Andersen alias Electric Guitars hviler ikke på laurbærrene. Efter et heftigt 2015 med mere end 50 koncerter, en DVD-film om bandet plus det anmelderroste album Stringfever, rocker drengene videre med en ny single, endnu et album og et konstant voksende publikum. 
Søren Andersens vikariat sidste år som bassist i D-A-D har ført til et tæt samarbejde mellem D-A-D og Electric Guitars på flere måder. De to bands har spillet flere store koncerter sammen, og Jacob ”Cobber” Binzer er producer på bandets nye album, der udkommer til september. 
Det er første gang, at Electric Guitars ikke producerer selv, og med Cobbers selskab i Medley Studios går Electric Guitars i en tungere retning, hvilket uden tvivl vil passe bandets hardrockelskende publikum rigtig godt. Traditionen tro har Electric Guitars deres faste rytmesektion på plads i form af Morten Hellborn (trommer) og Peter Kjøbsted (bas). 
Singlen Swagman er forløber til det nye album, og Cobber er med hele vejen. Electric Guitars tager i år på deres største festivaltour nogensinde og følger op på albummet med en tæt pakket efterårstour.
 
Alex Vargas
Alex Vargas
Alex Vargas
fredag 7-10 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
Support: Drew
Fremadstormende Alex Vargas inviterer dansk-walisiske Drew med på sin snart udsolgte efterårsturné. 
Med en yderst karismatisk udstråling, et drenget glimt i øjet og ikke mindst sin tryllebindende stemme, har danske Alex Vargas i løbet af de sidste års tid imponeret musikkritikere, radiolyttere og ikke mindst koncertgængere. 
Måske derfor har mere end 10.000 danskere allerede sikret sig en billet til en af Alex Vargas’ efterårskoncerter. 'Shackled Up'-sangeren gæster hele 17 danske byer i oktober, hvoraf koncerterne i både Odense, Roskilde, Aarhus og København solgte ud på rekordtid. 
Nu annoncerer Alex Vargas, at han tager den lovende sangerinde Drew med som support på efterårsturen. 
Drew som support
Med sin sjælfulde vokal og forførende sange indskriver Drew sig som det nyeste skud på den skandinaviske popscene. Den smukke sangerinde og sangskriver har udviklet et personligt udtryk, der kombinerer R’n’B og elektroniske rytmer. Debutsinglen ’Runner’ opnåede stor interesse fra både ind- og udland og er forløber til en EP, der udkommer i efteråret. 
Drew varmede op til Alex Vargas’ to udsolgte koncerter i Store Vega i foråret, og hun er nu klar til at supporte ham på den omfattende Danmarksturné i oktober. 
 
 
Martin Brygmann og Sønderborg Musikpris 2016
Martin Brygmann og Sønderborg Musikpris 2016
Martin Brygmann og Sønderborg Musikpris 2016
lørdag 8-10 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePrisuddeling
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
Arrangør: Sønderborg Musikråd
 
Hitmageren leverer aftenens festlige soundtrack når Sønderborg Musikpris uddeles for 10. gang d. 8. oktober.
Martin Brygmann har et hitrepertoire, der kan gøre enhver popmusiker misundelig. Mon ikke de fleste har sunget med på ørehængere som Vi skal ud i det blå, For kendt eller julekalenderhittet Jesus & Josefine? 
Der er således hitgaranti, når Martin Brygmann og Art Ensemble Syd fylder Sønderborghus med Brygmanns moderne popklassikere til Sønderborg Musikpris d. 8. oktober. De får selskab af områdets dygtigste musikere, bl.a. de talentfulde musikelever fra Musikalsk Grundkursus på Sønderborg Musikskole. Anledningen til det musikalske stjernetræf er den årlige uddeling af Sønderborg Musikpris 2016.
Martin Brygmann er kendt for at kombinere et højt musikalsk niveau med et solidt stænk humor i hans shows. Den humoristiske hitmager er ganske enkelt garant for en festlig aften. Netop derfor er valget faldet på Martin Brygmann som Musikprisens musikalske omdrejningspunkt.
Musikpris uddeles for 10. gang
På aftenen uddeler Sønderborg Musikråd for 10. gang årets Musikpris til en musiker eller musikaktør, der har gjort sig særligt bemærket i det forgange år. Prisuddelingen har siden 2007 været en årligt tilbagevendende kulturbegivenhed i Sønderborg. Modtagere af Sønderborg Musikpris tæller bl.a. rockmusiker Sune Wagner, violinist Junior Ferraira, operasanger Christina Ana og Sønderjysk pige- og drengekor. 
 
 
Vi sidder bare her
Vi sidder bare her
Vi sidder bare her
onsdag 12-10 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg230 kr.
Ved indgangen250 kr.
Mulighed for tilkøb af koncertmenu - købes sammen med billet.
 
Nogle gange sidder man med et forventningsfuldt smil på læben allerede inden man har lyttet til et musikalsk projekt, og netop sådan havde de fleste mennesker det nok , da konstellationen Vi Sidder Bare Her blev annonceret. For magen til spændende konstellation skulle man da lede længe efter og Succesen udeblev da heller ikke!
Vi Sidder Bare Her høstede masser af anmelderroser og medieopmærksomhed og følelsen af, at Toksvig og Simpson musikalske univers passede perfekt til Jørgen Leths ord, formuleringer, stemme og ikke mindst tonation, var fremherskende alle steder! Simpson og Toksvig har skabt en mageløs og stemningsfuld musikalsk rejse som lydbillede til Jørgen Leths unikke freestyle poesi. Det er en stor fornøjelse at høre Jørgen Leths betragtninger omkring forskellige dagligdags ting og Vi kommer omkring løgn, deponerede ting, mænd der græder og en tur gennem Danmark i tog.
“Jeg kan ikke skrive en digtsamling på det her niveau, det er det bedste vi nogensinde har lavet.” - Jørgen Leth
Og det må man give ham ret i! De meget personlige og næsten gåsehudsfremkaldende numre, hvor Jørgen Leth beskæftiger sig med mere følsomme emner som bl.a. at sige farvel, at være skrøbelig, depression og det at være alene, er med til at give yderligere en dimension til teaterkoncerten.
Allan Olsen med band
Allan Olsen med band
Allan Olsen med band
torsdag 13-10 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg295 kr.
Ved indgangen320 kr.
Support: Jonah Blacksmith
 
Mulighed for tilkøb af koncertmenu - købes sammen med koncertbillet.
 
Til efteråret ta’r Olsen ud med gutterne igen…
Fra oktober i år tager Allan Olsen på Danmarksturné med orkester. Da Olsen sidst i 80’erne pladedebuterede med NORLAN, var det med en
traditionel bandlyd.
I mange år efter turnerede han med varierende konstellationer af orkesterbacking, og med adskillige – for rock’en - utraditionelle instrumenter. Alligevel er det mere og mere blevet Allan Olsens varemærke at hylde dét han oprindelig kom fra: Solisten alene på scenen.
Og som solist har Allan Olsen udviklet sin metiér til noget nær perfektion, og spillet flere hundrede koncerter overalt i Danmark, Norden, samt mange andre steder i verden.
Og så nåede han endda at debutere som forfatter, i slutningen af 2015 med første del af erindrings-bogen, Tilfældigt Strejfet.
Modsat mange af sine kolleger Olsen aldrig haft et fast orkester – eller en fast ”sound”, og faktisk er det snart 8 år siden, Allan Olsen sidst turnerede med et backingband.
” Jeg tror hele min tilstedeværelse i det hér game vakler på et fundament af rastløshed og nysgerrighed.. Jeg kan ikke holde mig til en lyd eller en form ret længe af gangen. Der skal ske noget nyt. - Sådan er jeg …” Nu sker der så noget nyt igen. Måske er det den jævne strøm af
henvendelser fra Allan Olsens publikum om at høre deres solist med et band bag sig igen - måske bare Olsens trang til igen at prøve kræfter med at være del af en flok. I hvert fald samler Allan Olsen et spændende hold musikere bag sig til efteråret – og daffer ud på en stort anlagt band-turné.
www.facebook.com/allanolsen49 - www.allanolsen.dk
Samzara + Anna Hartmann
Samzara + Anna Hartmann
Samzara + Anna Hartmann
fredag 14-10 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
Koncert start21:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser
Forsalg70 kr.
Ved indgangen90 kr.
Samzara er en power-trio fra Sønderborg, der spiller energisk rockmusik. Inspireret af 60’er/90’er rocken, levere de bundsolide riffs og stærke melodier på et energisk niveau. 
Bandet har vundet konkurrencer såsom: Battle of the bands, og udgivet singler som er til at finde på Spotify, iTunes etc. 
 
Musik- og plademesse
Musik- og plademesse
Musik- og plademesse
lørdag 15-10 kl. 10:00
GenreKøb og salg
Koncert start10:00
SpillestedTeatersal
Forsalggratis entre
Ved indgangengratis entre
Så er det ved at være tid til den 1/2 årlige Musik/plademesse på Sønderborghus - nærmere bestemt lørdag d. 15. oktober fra kl. 10 til kl. 14.
Går du efter de efterhånden meget sjældne vinylplader, mangler du lige en lille-tromme til øvelokalet eller er du bare nysgerrig er det værd at lægge vejen forbi Sønderborghus musikmesse.
Musikmessen er åben for alle og det er gratis at komme ind. 
Kontakt infomationen, hvis du ønsker at leje en stand tlf. 88 72 42 36 - tast 1 for informationen eller på sonderborghus@sonderborg.dk.
Annika Aakjær
Annika Aakjær
Annika Aakjær
lørdag 15-10 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
Annika Aakjær er tilbage. Efter 6 års pladepause er Annika Aakjær nu tilbage med endnu et anmelderrost album "Lykkens Gang”. Radioen har allerede spillet singlerne "Plads Nok” og "Alt Hvad Jeg Vil Sige" flittigt og da Annika Aakjær gæstede lille Vega i Marts var det med en udsolgt sal. Det nye albums tekstside viser Annika Aakjær fra en mere personlig vinkel, og musikalsk er der kredset mere om den gode melodi og det opløftende omkvæd, og produktionen, som er skabt i samarbejde med den svenske stjerneproducer Johan Eckeborn (Jonathan Johansson m.fl.) er fokuseret omkring den særlige skandinaviske slidstærke poplyd. Annika Aakjærs særlige nærværende måde at optræde på, og tekstlige substans er dog stadig intakt.
Matthias Petri m.fl.
Matthias Petri m.fl.
Matthias Petri m.fl.
søndag 16-10 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub 
 
Matthias Flemming Petri er bassist, komponist og arrangør. Han har siden sin introduktion til den danske jazzscene været en af de mest efterspurgte bassister i det unge jazzmiljø. Matthias Flemming Petri er netop hjemvendt fra et toårigt ophold i USA, hvor han har taget en kandidat uddannelse på Manhattan School of Music i New York. I denne anledning fejrer han sin hjemkomst med sin første koncert med sin nye sekstet. Denne sekstet er sammensat af nogle af de mest enestående musikere i dansk jazz i dag, der denne eftermiddag vil forenes i Matthias Petris egne kompositioner og arrangementer. Nikolaj Hess: piano, Claus Waidtløw: sax, Erik Kimestad: trompet, Petter Hängsel: trombone, Matias Andreasen: trommer og Matthias Flemming Petri: bas
Husets filmklub
Husets filmklub
Husets filmklub
onsdag 19-10 kl. 19:00
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
Husets Filmklub vil udbrede kendskabet til og interessen for film som kunstart, fortrinsvis ved forevisning af spillefilm, som ikke vises i den lokale biograf. Du skal være medlem af filmklubben for at se filmene. Læs mere om filmklubben her
Uncle Lucius + Chasing Grace
Uncle Lucius + Chasing Grace
Uncle Lucius + Chasing Grace
torsdag 20-10 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRoots
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
Der er dømt dobbelt Americana extravaganza, når amerikanske Uncle Lucius og danske Chasing Grace vil fremføre hver deres bud på amerikansk roots musik som den lyder i 2016.
Det 6 mand store Chasing Grace med østjyske rødder, har fået øget bevågenhed efter deres fremragende Tv optræden på DK4 her i foråret. Deres kompetente sangskrivning og søgen efter skønhed, som de selv udtrykker det, har udmøntet sig i fremragende anmeldelser, og prædikatet ” international klasse”, er gået igen i flere af disse. Musikken kan være svær at sætte i bås, men den har benene solidt plantet i hhv. trad Country og den lidt mere kontemporære Americana. Den akustiske guitar er grundingrediens i bandets lydbillede, tilsat lap steel, pedal steel, violin, harmonika, banjo, klaver og klangflader, oven på en dynamisk bas- og trommebund!
 
Uncle Lucius er fra Austin Texas, hvor hjemmebanen er Saxon Pub, en af musikbyens mest populære klubber, hvor også bands som The Band Of Heathens, Deadman og Stateboro Revue ofter spiller når de er forbi hjembyen. Bandets blanding af ’southern rock’ og ’outlaw country’, giver mindelser om The Black Crowes, men placerer også bandet i fin forlængelse af de tre førnævnte Austin bands. Bandet har udgivet fire albums, og det er blevet til et kæmpehit i 2013, ” Keep The Wolves Away” på alternative country stationer over det meste af USA,- et nummer som blev vist mere end 1 million gange på Youtube. Det seneste album ”The Light” fra 2015, har konsolideret bandets position som et af Americana scenens fornemmeste navne.
 
Black Dylan
Black Dylan
Black Dylan
fredag 21-10 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreSoul
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
Black Dylan 
-soul fra hjertet med organiske vibes
Reggaekongen Wafande har fundet et nyt hjem i soul musikken, stærkt akkompagneret af producer Nuplex, i det nye band Black Dylan.
"Jeg har ikke droppet reggaemusikken, men har altid set mig selv lidt som en crooner" udtaler Wafande, der med hans unikke og karakteristiske stemme finder sig helt naturligt tilpas i soul universet. Kombineret med hans dybe tekster og store entertainer-gen, slipper Wafande ualmindeligt godt fra dén disciplin.
Inspirationen til Black Dylan kommer fra den amerikanske soul tradition med forfædre som Ray Charles, Marvin Gaye og Smokey Robinson. Producer Nuplex og Wafande frembringer en moderne udgave der trækker tråde videre ud i musikkens mangfoldige univers.
På scenen er Black Dylan akkompagneret af et band af yderst talentfulde musikere, der skaber den helt rette stemning og lyd. Sammen leverer de rygende groovy melodier og tekster der går lige i hjertet.
Med Wafandes nærværende tekster samt hans unikke sanglevering, bringer Black Dylan en ny dimension og et frist pust til den danske musikverden.
Page Four
Page Four
Page Four
lørdag 22-10 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
"Page Four slog sig på få måneder fast som landets boyband. Singlen "Sommer" er gået platin for 6 millioner streams på under et år og rundet 2.4 millioner visninger på Youtube. Siden da har Page Four udgivet de guldsælgende singler "Fucking Smuk" og "Du og Jeg". Nu er de klar med deres selvbetitlede debut EP "Page Four".
Lauritz, Pelle, Stefan og Jonas har samlet et kanon velspillende band og er klar til at toure danmark rundt."
 
Johnny Madsen, Knud Møller & Henrik From
Johnny Madsen, Knud Møller & Henrik From
Johnny Madsen, Knud Møller & Henrik From
torsdag 27-10 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg295 kr.
Ved indgangen320 kr.
Har man bare een gang oplevet Madsens akustiske triokoncerter, ved man, at dette er den
allerbedste måde at komme helt tæt på den vestjyske rockpoet.
Sammen med guitaristen Knud Møller og percussionisten Henrik From er Johnny Madsen i
oktober og november 2016 igen på landevejen - tilbage i ’stærkeste startopstilling’.
På deres vej vil Johnny Madsen, Knud Møller og Henrik From servere såvel højdepunkter som
skæve øjeblikke i de neddroslede, men alligevel højtflyvende akustiske versioner af Madsens
sange, der er trioens varemærke.
I denne akustiske konstellation levnes der også plads til Thyborøn-drengens særdeles
underholdende mikro-sociologiske iagttagelser fra landets randområder. Og altid veloplagte
Madsen deler ofte og gerne ud af sine knivskarpe betragtninger af, hvordan vi som mennesker
gebærder os i hinandens selskab - ofte med inspirationen hentet fra kunstnerens egen udkigspost
på Fanø og naturligvis altid med et permanent funklende glimt i øjet.
Ud over de akustiske koncerters fortættede intimitet, er der samtidig mulighed for på klods hold at
opleve Knud Møllers indfølte bluesguitar. Kompetent og beskedent eksekverer ’sideman’ Møller
rollen som leadguitarist og demonstrerer, at det akustiske udtryk på ingen måde er en hæmsko for
hans ekvilibristiske udfoldelser. Alt imens at han sammen med bagstopperen Henrik From
standhaftigt må lægge skuldre til Madsens mange kammeratlige drillerier. Ud fra denne grundtone
af joviale indspark anlægger orkestret så den ligefremme og uimponerede tilgang til musikken,
som efterhånden er blevet det garantimærke, man kan sætte på alt, der kommer fra Johnny
Madsens hånd.
C.N.L. Diskotek for 10-13 årige
C.N.L. Diskotek for 10-13 årige
C.N.L. Diskotek for 10-13 årige
fredag 28-10 kl. 19:00
Forsalg starter: 17-10-2016 10:00
GenreBørnediskotek
Koncert start19:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg60 kr.
Ved indgangen70 kr.
Billetsalget starter mandag d. 17. oktober 2016
 
Diskoteket er fra kl. 19-23.

C.N.L. er et populært arrangement for børn fra 10 til 13 år, som Sønderborghus har haft gode erfaringer med gennem en årrække.

Sønderborghus er et utroligt fedt sted at feste, når man er ung.

Her kan de more sig, danse disko og drikke sodavand i frie rammer under kyndigt opsyn. Vore medarbejdere er gode til at skabe den rette stemning, hvor de unge får lov til at være sig selv på den mest positive måde.
Hit med 80érne
Hit med 80érne
Hit med 80érne
lørdag 29-10 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg190 kr.
Ved indgangen210 kr.
Mulighed for tilkøb af koncertmenu - købes sammen med koncertbillet. 
 
Der er magi i luften…
Det mente Halberg-Larsen i hvert fald i 1983. Siden er det nummer blevet en af en lang række udødelige, danske 80’er-sange.
Dengang, i 80’erne, forudså ingen, at sangene fra Tøsedrengene, Rocazino, Dodo & The Dodo’s, RayDeeOhh, News, Nanna, Danseorkestret, Back To Back og alle de andre ville kunne fylde spillestederne i Danmark 30 år efter.
Men det kan de. Faktisk er sangene fra det, der viste sig at være den danske rocks guldalderårti, mere populære end nogensinde.
Det ved de alt om i Hit med 80’erne. Det danske band, der i snart 25 år har hyldet netop sangene, kunstnerne og komponisterne fra Poul Schlüters og Preben Elkjærs årti.
Schlüter forsikrede, at der ikke var fejet noget ind under gulvtæppet. Og Preben Elkjær brændte, med hul på buksebagen, straffespark mod Spanien ved EM i 1984. Imens gik det danske samfund gennem kartoffelkur og kold krig i pastelfarvede habitjakker og Ecco-sko.
Hit med 80’erne har i mange år turneret land og rige rundt med sangene fra dengang på sætlisterne. I starten med små klubber og cafeer på CV’et. Siden med licens til fællessang på en perlerække af Danmarks største spillesteder. Med udsolgte koncerter år efter år. Også en lang række store festivaler og open air-arrangementer har haft besøg af Hit med 80’erne.
På scenen har en række af de danske 80’er-ikoner hist og her gjort orkestret selskab som gæstesolister. Peter A.G., Anne Dorthe Michelsen, Søs Fenger, Nanna, Steffen Brandt og Morten Remar er blot nogle af de fine navne, som af og til har stukket hovedet inden for.
Hit med 80’erne spiller ikke nødvendigvis sangene fuldstændig, som de lød på vinylet dengang. Overraskende medleys opstår, små tekst-temaer sættes sammen. Alt sammen for så respektfuldt som muligt at fortælle historien om et årti, som måske nok er længe siden, men som for mange musikelskere fylder så meget i erindringen.
Slutresultatet er under alle omstændigheder det samme: Fællessang, glæde og måske endda en lille tåre i øjenkrogen hos den del af publikum, der pludselig kan huske lige akkurat dén gymnasiefest eller den første kæreste.
Hit med 80’erne er:
Annette Søgaard, vokal / kor
Ole Hansen, vokal / kor / akk. Guitar
Marianne Lewandowski, vokal / kor / percussion
Brian Bannerholt, guitar
Filip Winther, keyboards / kor
Jakob Pagaard, bas / kor
Kurt Nielsen, trommer
 
Mette Juul
Mette Juul
Mette Juul
søndag 30-10 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
Mette Juul har i de senere år etableret sig som en af de mest spændende jazzvokalister på den danske jazzscenen. Det er da heller ikke så få roser der har fuldt hende efter hendes udgivelser og turnere i ind og udland. Ved eftermiddagens koncert har Mette Juul et helt særligt hold med sig fra den absolutte top i dansk jazz. Mette Juul fortolker med sin sprøde stemme og guitar både sange fra egen hånd og fra den store amerikanske sangskat med varme, personlighed og nerve. Mette Juul: vokal/guitar, Jesper Riis: trompet, Heine Hansen: piano, Alex Riel: trommer og Klavs Hovman: bas.
Jacob Dinesen - Release
Jacob Dinesen - Release
Jacob Dinesen - Release
tirsdag 1-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Alex Nyborg Madsen fra DR’s P4 har kaldt 20-årige Jacob Dinesen for et af de største talenter herhjemme de senere år.
Dette er en påstand som rigtig mange er enige i. Unge Jacob Dinesen har over de sidste par år opbygget et rigtigt stort interesseret publikum. Hans stærke sange er faldet i manges smag, og hans helt unikke stemme, er blevet bemærket – også i udlandet.
Det er derfor meget store forventninger til det kommende album. I skrivende stund har det endnu ikke fået titel. Første single herfra er “Beauitiful Sight” som har opnået meget flot airplay på DR P4 samt en række lokale radiokanaler.  
 
 
Fredag den 4. November er dagen for udgivelse af dette meget ventede album. Sangene bliver ugen op til release, præsenteret på 3 scener. Som det fremgår er der tale om koncertsale som kun kan rumme et meget begrænset antal gæster. Formålet med arrangementerne, er primært at præsentere de nye sange for pressen. Der vil dog blive solgt et meget lille antal billetter til publikum. Ingen tvivl om at disse 3 aftner vil blive helt unikke.
Efter koncerterne hilser Jacob Dinesen og bandet på publikum. Som de første, vil de fremmødte få mulighed for at erhverve sig det nye album. Det udkommer på både CD og LP - noget som jo efterhånden er ved at være ret exclusivt. For dem som vælger at købe CD/LP, vil der være mulighed for at få albummet signeret af kunstneren  selv, og måske endda få en lille personlig hilsen derpå. 
DOXBIO - Amateurs in Space
DOXBIO - Amateurs in Space
DOXBIO - Amateurs in Space
onsdag 2-11 kl. 19:00
Køb billet Reserver billetter
GenreDokumentarfilm
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser
Forsalg70 kr.
Ved indgangen70 kr.
To venner, en rumraket og en drengedrøm
AMATEURS IN SPACE er historien om to mænd, Kristian von Bengtson og Peter Madsen, og deres fælles drengedrøm om at rejse ud i rummet – i deres egen raket. Hvis det lykkes, gør de ikke bare Danmark til en rumnation som USA, Rusland og Kina, de vil også skrive sig ind i verdenshistorien som de første amatører, der gennemfører en bemandet rummission. Støttet af donorer og frivillige, arbejder Kristian og Peter på at realisere drømmen med ganske få midler og meget stort engagement. De vil bevise, at verdensrummet ikke kun er forbeholdt store nationer, men også kan udforskes af ”almindelige mennesker”.
Det er en film om vovemod og menneskets utrættelige stræben fremad og opad. Det er historien om den største drøm i menneskets tid, og hvordan man, på sin egen måde, får den til at gå i opfyldelse. Men de to entusiaster må sande, at selv små forhindringer kan bremse store visioner. Snart slår samarbejdet mellem de to venner gnister og de bliver hinandens værste modstandere i kapløbet om Rummet.
Instruktør: Max Kestner
Producent: Danish Documentary
Land: Danmark
Længde: 1 time og 20 min.
Sprog: Dansk
Om instruktøren(-erne)
Max Kestner (født Danmark, 1969)
Max Kestner (f.1969) er uddannet fra Den Danske Filmskole (1997). Han har lavet flere dokumentarfilm i spillefilmslængde og vundet flere priser, blandt dem tre Robert priser. Hans REJSEN PÅ OPHAVET havde international premiere på IDFA i Amsterdam og vandt Bedste Korte dokumentarfilm på CPH:DOX i 2004. Max Kestner har også arbejdet for DR-TV og underviser løbende på Den Danske Filmskole.
 
Skerryvore
Skerryvore
Skerryvore
onsdag 2-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreFolk
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg130 kr.
Ved indgangen150 kr.
Skerryvore er et af Skotlands bedste og mest populære folkrock band i øjeblikket. Runrig har længe ligget i toppen men de unge knægte er af mange udråbt til arvtagere efter Runrig, hvis de en dag bliver trætte. De traditionelle instrumenter, ikke mindst The Highland Pipes, kan tilsammen løfte taget på ethvert spillested, når der bliver sat strøm til.
 
Bersærk + Helhorse
Bersærk + Helhorse
Bersærk + Helhorse
torsdag 3-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreMetal
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Support: The Silent Low
 
BERSÆRKs debutalbum Mulm er noget så unikt som stoner-rock på dansk. Med besnærende
kompositioner, intelligent sangskrivning og solidt musikalsk håndværk er det en af de mest
bemærkelsesværdige danske udgivelser længe.
Inciterende rytmer emmer fra den jyske muld - messende og på samme tid frembusende med liv og vildskab.
Lydene stammer fra det århusianske band Bersærk. Den 29. oktober 2015 udgav kvartetten sit debutalbum
Mulm, opfølgeren på bandets roste EP Trældom fra 2013.
- Titlen Mulm beskriver tusmørket, lige inden det bliver morgen. Det er her, mennesket vågner og langsomt
slipper trangen til at stræbe efter materielle ting uden omtanke. Reklamer og tomme politiske budskaber
forsøger konstant at fængsle os mentalt og fjerne vores fokus fra det, der virkelig betyder noget i livet. Det er
vi indignerede over i Bersærk, og det vil vi gerne udtrykke i musikken, siger guitarist Lars Evers. Han komponerer
og skriver bandets numre.
HELHORSE
Med den rå, nærmeste u-hellige blanding af beskidt metal, punk og klassisk rock er Helhorse et af de mest potente og kraftfulde rockbands, som norden kan præstere lige nu. Med et stædigt og beslutsomt trav har bandet kontinuerligt udviklet deres lyd og live show og har nu ramt et nyt højdepunkt i deres musikalske udvikling.
Det kommende album er produceret af et uhørt stærkt hold og viser, at Helhorse kun bliver bedre, skarpere og mere intense med tiden.  
Holdet bag pladen består af Michael Beinhorn (Soundgarden, Ozzy Osbourne, Korn etc.), Lior Goldenberg (Stone Templet Pilots) og Moar Appelbaum (Faith No More) og får endelig bandets voldsomme råstyrke kombineret med melodiøsitet helt frem til lytteren. 
Målet er da også intet mindre end at indtage verden! Derfor har bandet signet en verdensomspændende pladekontrakt med Spinefarm Records (Ghost , Airbourne, Killing Joke) i januar 2016 og er i den grad klar til at lave international larm. 
Love Shop
Love Shop
Love Shop
fredag 4-11 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg200 kr.
Ved indgangen220 kr.
Mulighed for tilkøb af koncertmenu - købes sammen med billet. 
 
Love Shop er sin helt egen og ganske særlige skæbne i dansk rock. To tredjedele af bandets grundlæggere – mundharpevirtousen og sangeren Henrik Hall samt guitarist og producer Hilmer Hassig – er her desværre ikke mere, men alligevel står bandet så smukt og stærkt som nogensinde, og altid med de to som usynlige medspillere ved koncerterne.
Bandet fejrer sit 25-års jubilæum med opsamlingsalbummet “Evergreen – Best Of”, og tager i forlængelse af udgivelsen på en lille tour. Om den udtaler Jens Unmack: ‘Vi havde egentlig ikke forestillet os en LS-tour lige nu, men da vi selv hørte “Evergreen…” stod det straks klart, vi må ud at vise flaget og dele nogle lysende aftener i Danmark. Vi glæder os så hurtigt vi kan.’
Bobby Festival
Bobby Festival
Bobby Festival
lørdag 5-11 kl. 12:00
Forsalg starter: 01-09-2016 10:00
GenreFestival
Koncert start12:00
SpillestedTeatersal
Forsalg150 kr. - max. 6 billetter pr. person
Billetsalget starter 1. september 2016 kl. 10.00 - max 6 billetter pr. person.Kun direkte salg den første dag - dvs. ingen reservationer den 1.9.
 
Billetter kan købes på Sønderborghus, ticketmaster.dk og øvrige ticketmaster salgssteder.
 
Program for BOBBY – 2016
Cafe´ :
12.00 - 13.45 Vise Versa
14.00 - 15.10 Carl og James
15.25 - 16.35 Downtown Dynt
16.50 - 18.00 Trio Havita
18.15 - 19.25 Heartlands
19.40 - 20.50 Greyzone
21.05 - 22.30 David Davis Band
Black Spot :
13.40 - 14.40 Råck4dummies
15.00 - 16.00 Dispairs
16.20 - 17.20 Ace Café
17.40 - 18.40 Sixpack blues band
19.00 - 20.00 E Kælle
20.20 - 21.20 Beagles
21.40 - 22.40 Loud Lovers goes ELVIS
23.00 – 24.00 The Box
Teatersalen :
14.00 - 15.00 60`s Survivor
15.15 - 16.15 Pink Floyd Lovers
16.30 - 17.30 Troubleband
17.45 - 18.45 Blue Bazement
19.00 - 20.00 Cube
20.15 - 21.15 Highligts
21.30 - 22.30 Zerox Band
22.45 - 24.00 Tommyguns
Med forbehold for ændringer, aflysninger og justeringer.
Michael Sunding feat. Mads Vinding
Michael Sunding feat. Mads Vinding
Michael Sunding feat. Mads Vinding
lørdag 5-11 kl. 16:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start16:00
SpillestedSønderborg Slot
OpstillingSiddepladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
OBS KONCERTEN FOREGÅR PÅ SØNDERBORG SLOT
 
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
Michael Sunding feat. Mads Vinding Med albummet The Melodies of Carl Nielsen kan man konstatere, at hverken Carl Nielsen eller Jan Johansson har levet forgæves. Den danske jazzpianist Michael Sunding og hans sekundant, den danske jazzbassist Mads Vinding giver således som duo en række af Carl Nielsens viser en kærlig behandling i svenske Jan Johanssons ånd. I en vis forstand kan man sige, at The Melodies of Carl Nielsen dermed er gået hen og blevet et seriøst dansk svar på Johanssons legendariske album, Jazz på Svenska, som var bygget op omkring en håndfuld svenske folkemelodier. Sunding og Vinding formår ganske vist ikke helt at matche Johanssons arrangementsmæssige niveau, men deres jazzede tilgang til Nielsen er alligevel både forfriskende, vedkommende og sine steder gribende.
 
 
The Blue Van
The Blue Van
The Blue Van
torsdag 10-11 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg170 kr.
Ved indgangen190 kr.
The Blue Van fejer jubilæums året på 15 danske spillesteder til efteråret.
Efter en særdeles succesfuld jubilæumskoncert på Pumpehuset i april kan The Blue Van nu afsløre, at de tager rundt i hele DK til efteråret og holder jubilæumsfest for deres fans.
Bandet kan i år fejre 20 års jubilæum og udover den kommende Danmarks tourne er dette er allerede markeret med det eksklusive vinyl boxsæt ”Letters” som udkom 19 dec 2015.
Boxen indeholder én vinyl med de 10 singler og én vinyl med spændende materiale, som aldrig før er udgivet. Desuden består boxen af en CD med de ti singler, en DVD med musikvideoerne og masser af interviews med bandet, og alle ti covers som art-print i LP-størrelse. 
 
Kill J - Define Festival
Kill J - Define Festival
Kill J - Define Festival
fredag 11-11 kl. 22:00
Køb billet Reserver billetter
GenreElectronica
Koncert start22:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
Koncerten er en del af Define Festival - ønsker du en partout billet til hele festivallen KLIK HER
 
KIll J har de seneste år markeret sig som en opsigtsvækkende skikkelse på den danske musikscene. Med en kølig elegance skaber hun catchy synthpop med sin sitrende engle-agtig vokal.
Det startede med singlen ”Phoenix” for to år siden, der med et foruroligende mørke og en fjerlet vokal fik musikverdenen til at spidse ører. Siden er Kill J gået fra en duo til Julie Aagards soloprojekt, og i marts udkom den længeventede debut-ep Quasi.
Orientalsk nordic noir
De seks numre på Quasi er hver for sig beviser på Kill Js ekstreme spændvidde og kreativitet. Orientalske beats pakkes ind i inderlig nordic noir og overjordiske vokal-samples på alt fra skandinavisk reggaeton til en skrøbelig R&B-ballade.
”Coda” skyder med synth-pistoler over Kill J’s falset-fraseringer med et omkvæd, der lyder som et samarbejde mellem Mø og Diplo. ”You’re Good But I’m Better” minder om FKA Twigs med sine minimalistiske synth-akkorder og kølige knips.
Med Quasi har Kill J placeret sig selv endnu tydeligere, som en kunstner, der er værd at holde øje med.
Gislinge/Koppel/Noize - Define Festival
Gislinge/Koppel/Noize - Define Festival
Gislinge/Koppel/Noize - Define Festival
lørdag 12-11 kl. 20:30
Køb billet Reserver billetter
GenreCross-over
Koncert start20:30
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten er en del af Define Festival - ønsker du en partout billet til hele festivallen KLIK HER
 
Klassisk musik møder jazz - møder scratch. Det er lagt i kakkelovnen til et topmøde mellem kunsterne fra hver deres gren af musikken, når den internationalt anerkendte klassiske koncertpianist Katrine Gislinge, krydser toner med Benjamin Koppels jazzsaxofon og den dobbelte verdensmester i scratch, Dj Noize.
Sammen skaber de et nyt musikalsk rum, hvor de med hver deres kompetencer som holdepunkt bevæger sig ud på dybt vand og udfordrer musikken og hinanden. 
Publikum kan spejde efter klassiske kompositioner af Grieg, Satie, Chopin og Debussy, når Katrine Gislinge skal bevæge sig ud i improvisationens vanskelige kunst, mens DJ Noize skal forholde sig til at være låst i den klassiske musiks faste rammer. I midten står jazzmand, Benjamin Koppel, som brobygger mellem musikalske yderpunkter.
Line-up:
Katrine Gislinge (klaver)
Benjamin Koppel (saxofon)
DJ Noize (grammofon, laptop og storskærm)
Art Ensemble Syd - Define Festival
Art Ensemble Syd - Define Festival
Art Ensemble Syd - Define Festival
lørdag 12-11 kl. 22:30
GenreSleep in concert
Koncert start22:30
SpillestedBlack Spot
Forsalggratis entre
Ved indgangengratis entre
Koncerten er en del af Define Festival - ønsker du en partout billet til hele festivallen KLIK HER
BMI - Define Festival: Katrine Ring & Morten Grønvad
BMI - Define Festival: Katrine Ring & Morten Grønvad
BMI - Define Festival: Katrine Ring & Morten Grønvad
søndag 13-11 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreElectronica/Jazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten er en del af Define Festival og arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub - ønsker du en partout billet til hele festivallen KLIK HER
 
Bredfyldte. Mega. Inventione.Efter nogle års tænkepause trækker duoen Katrine Ring & Morten Grønvad atter i arbejdstøjet med et højaktuelt og kaloriemættet projekt de har valgt at kalde B.M.I. Tidligere har de to karismatiske musikfrembringere arbejdet sammen om projekter som trioen Chili, musik til kunstmuseet Louisiana samt Katrine Rings Vagn Holmboe udgivelse; En Hånd Til Holmboe. Denne gang er der lagt op til et uforudsigeligt state of the art uropførelsesprojekt af strittende elektronisk Improelektro, som de kalder “BMI” - Bredfyldte Mega Inventioner – en hyldest til fedmen og de fedeste af de fede iblandt os. Det bliver en udsøgt, uskøn, forvirrende og jomfruelig oplevelse med episke og lyriske udbrud af improvisationer i alle afskygninger, og der er nok at tage fat på”, udtaler Katrine Ring og Morten Grønvad.
 
 
HUSETS FILMKLUB
HUSETS FILMKLUB
HUSETS FILMKLUB
onsdag 16-11 kl. 19:00
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
Husets Filmklub vil udbrede kendskabet til og interessen for film som kunstart, fortrinsvis ved forevisning af spillefilm, som ikke vises i den lokale biograf. Du skal være medlem af filmklubben for at se filmene. Læs mere om filmklubben her
Phlake
Phlake
Phlake
torsdag 17-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg130 kr.
Ved indgangen150 kr.
Den danske R&B duo Phlake, måtte tidligere i år annoncere shows på Store Vega og Train pga. udsolgte koncerter og stor efterspørgsel. Nu udvider hitmagerne bag ’Pregnant’ og ’Angel Zoo’ med en længere turné, der bringer dem rundt i meste af landet dette efterår.
Ud af det blå har Phlake, bestående af producer Jonathan Elkær og forsanger Mads Bo, sparket døren ind med deres mix af R&B og hiphop, og placeret sig solidt på dansk musiks landkort og hitlister.
Phlake gav deres første rigtige koncert på Ideal Bar i København dette efterår. Koncerten blev udsolgt på under et døgn mens ekstrakoncerten på Lille Vega ligeledes også blev udsolgt på ganske kort tid. Som et svar på den massive efterspørgsel annoncerede duoen derfor nye koncerter på Train og Store Vega dette efterår. 
Duoen fik for alvor fat i danskerne med deres hyldest til den gravide kvinde på singlen 'Pregnant', der i efteråret var P3s Uundgåelige og nu har ramt over 10 millioner streams på Spotify. Med deres nye hit ’Angel Zoo’, har de igen markeret sig på hitlisterne og optræder på trods af deres korte levetid på landsdækkende TV til årets X Factor finale denne fredag (1. april).
Thomas Warberg
Thomas Warberg
Thomas Warberg
fredag 18-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreStand-up
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSidde pladser/Seated
Forsalg260 kr.
Ved indgangen280 kr.
Opvarmning: Mark Le Fevre - JYDE MAN
 
I efteråret 2016 står Thomas Warberg klar på scenen i foreløbig 30 danske byer med et nyt one-man show. Showet hedder
WARBERG COMEDY TOUR ’16, og kommer til at handle om, hvordan vi mennesker behandler hinanden – et emne, der optager og til tider frustrerer Warberg i en sådan grad, at det nu er blevet til et show. 
Warberg er en af Danmarks mest produktive komikere og er bl.a. elsket for sine skarpe oneliners. På WARBERG COMEDY TOUR ’16 kan publikum dog også se frem til at se en helt ny side af den populære herre, da han i dette show underholder med nogle lidt længere jokes, end man er vant til fra hans hånd. Det hele bliver selvfølgelig stadig serveret i det samme høje tempo, der også kendetegner hans stil. Warbergs mål er ikke at tage stilling til, hvad der er rigtig eller forkert, når det handler om, hvordan vi behandler hinanden, men blot at udforske det mix, han ikke forstår.
AB/CD - Familiekoncert
AB/CD - Familiekoncert
AB/CD - Familiekoncert
lørdag 19-11 kl. 13:00
Køb billet Reserver billetter
GenreBørnekoncert
Koncert start13:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg80 kr./200 kr. familiebillet
Ved indgangen100 kr.
Mulighed for familiebillet - 2 voksne og 2 børn under 16 år.
 
AB/CD Rockmusik for børn: Anders Bo Jespersen (Medina), Thomas Carlsen (Zeppelin Exp. Mfl.), Nils Krøyer (The Society mfl.), Allan Tschicaja: (Pretty Maids) præsenterer stolt 1 times rig-tig rockshow for børn i alderen 3 til 15 år samt voksne i alderen 15 til 100 år. Det er nu engang sjovest, når man har det skægt sammen.
Børnene kommer på scenen og spiller på instrumenterne, der synges, klappes og danses, bandet bytter instrumenter mens de spiller, og en masse andre elementer der gør det sjovt og spændende, og samtidig bidrager til en forståelse af musikkens og verdens udvikling.
 
 
 
 
Hverdagens Helte
Hverdagens Helte
Hverdagens Helte
lørdag 19-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
Tre stærke stemmer, tre garvede musikere, tre voksne mænd med hver deres bagage i livet. Til sammen danner dette rammen om et nyt, unikt musikalsk foretagende med rødder i det århusianske ved navn ”Hverdagens Helte”.
Bag Hverdagens Helte står Kim Munk og Mads Tønder, som har slået deres folder i The Broken Beats, og Søren Zahle, der bl.a.
også gør sig som guitarist for Peter Sommer. Nu har de tre slået pjalterne sammen
med nærværende og autentisk, dansksproget musik for øje.
I grænselandet mellem folk og pop – med en snert af elektronik – skriver
Hverdagens Helte ørehængende sange med udgangspunkt i kærligheden, i livet og virkelige historier fra landevejen. Trioen udkommer i januar 2016, efter over et års arbejde og finpudsning i studiet, med debuten ”Der Sker Noget Om Lidt”, som bl.a. indeholder sommersinglen ”Vejlefjord”, der blev spillet flittigt på landets P4.

”Heltene” har tidligere også modtaget stor ros af de danske musikmedier for deres liveoptræden, hvor bl.a. GAFFA skriver:
“Med dagens smukkeste guitarlyd, dejlige dansksprogede tekster og en klassisk feel-good stemning var det en perfekt start på dagen.”
Hverdagens Helte har fødderne plantet solidt i dansk musiktradition, og drager således stærke paralleller til en række ikoniske, danske artister.
Nummeret ”Blikdåse Drøm” er ligeledes skrevet helt tilbage i 1978 af Mads Tønders far, John Tønder, men aldrig tidligere udgivet.
Trioen retter dog blikket fremad i deres musik, hvor de klassiske sangskriverdyder nyfortolkes i et tidssvarende lydbillede. Hverdagens Helte er dansk folk-pop anno 2016.
 
 
 
Art Ensemble Syd + Maher Mahmoud
Art Ensemble Syd + Maher Mahmoud
Art Ensemble Syd + Maher Mahmoud
onsdag 23-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreWorld
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser
Forsalg50 kr.
Ved indgangen70 kr.
Maher Mahmoud er en eftertragtet konservatorieuddannet musiker og har tidligere spillet sammen med kunstnere som Damon Albarn, Brian Eno og Dicte.
»Mahmouds elegante spil på ut, et traditionelt strengeinstrument, tryllebandt publikum og udløste store klapsalver.«
– Koncertomtale, Lokalavisen Sønderborg 
I 2016 har Mahmoud indledt et frugtbart musikalsk samarbejde med Art Ensemble Syd. Det er allerede blevet til en række koncerter på Sønderborg Bibliotek. Her tog et begejstret publikum rigtig godt imod musikken, der bedst kan beskrives som en musikalsk smeltedigel som forener arabiske og europæiske musiktraditioner i et spændende musikalsk udtryk.
»Musikken er et fælles projekt, og vi har en naturlig respekt for hinanden. Er der noget, der er positivt at mødes om, så er det netop musikken!«
– Niels Præstholm, Art Ensemble Syd
Musikglæde som fællesnævner
»Det er en spændende udfordring, at vi kommer fra forskellige kulturer og sprogbaggrund. Men vi er alle musikere og som musiker udtrykker man det samme: Nemlig følelser. Er man glad, er man glad. Det er det samme uanset hvor man er fra« siger Niels Præstholm, frontmand i Art Ensemble Syd.
Efterårsturné for børn og unge
I november 2016 spiller Maher Mahmoud & Art Ensemble Syd en række koncerter for 8.-9.-klasses elever i Sønderborg Kommune. Denne koncert har du en chance for at høre denne aften på Sønderborghus.
 
Hatten rundt
Hatten rundt
Hatten rundt
torsdag 24-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreShow
Koncert start20:00
SpillestedSønderborg Teater
OpstillingSidde pladser/Seated
Forsalg300 kr.
Ved indgangen320 kr.
OBS - SHOWET FOREGÅR PÅ SØNDEBORG TEATER
 
Hatten landet rundt – 25 års jubilæumsturne  -    den femte absolut sidste afskedsturne
Da Hatten Rundt i vinteren 2013 genopstod og tog på turne rundt i landet, var det kun for at blive genforelsket i deres publikum og deres arbejde på scenen! 
Derfor har holdet besluttet, at de simpelthen MÅ af sted igen! 
Det startede engang for meget længe siden og enkelte folkepensionister med god langtidshukommelse husker stadig en gruppe gale skuespillere, der under navnet "Så Hatten Passer" huserede på Park Café og senere på danske tv-skærme fra 1990 til 1993. 
Efter 2 landsdækkende turnéer skiltes deres veje så, og de fandt hver deres kunstneriske løbebane - én fandt den som wienerbrødsdanser, en anden i reklamer for rugbrød, en tredje i reklamer for bildæk, en fjerde gik ind i Bamse igen, mens en enkelt helt opgav kunsten og blev damefrisør i stedet. Men ingen af dem glemte nogensinde deres trofaste gamle publikum. 
Inde bag de reklamebetalte Armani-sæt gemte de alle sammen på søde minder om dengang de var unge og smukke (og fattige) og kunne få mennesker til at le. Når de mødtes til hinandens 60-års fødselsdage svor de, at de snart ville samles igen og spille deres gode gamle show.
Det originale (i mere end én betydning) hold skuespillere består nu som dengang af Claus Bue, Søren Hauch-Fausbøll, Niels Olsen, Søren Østergaard og Torben Zeller. Domptør og sprechstallmeister er som sædvanlig Gunner Frøberg, og Frans Bak vil som sædvanlig fylde hullerne ud med sine magiske fingre (han er musiker).
Hatten Rundt er også kendt fra deres fremragende julekalender Andersens Julehemmelighed, som i 2012 udkom på dvd og røg direkte nr. 1 på Hitlisten!
 
Scarlet Pleasure
Scarlet Pleasure
Scarlet Pleasure
torsdag 24-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg190 kr.
Ved indgangen210 kr.
Det er nu godt to år siden at Scarlet Pleasure skød karrieren i gang med popbrisen ’Windy’ - og nu er debutalbummet endelig på vej. Trioens bagkatalog har kurs mod 20 millioner streams og med de storhittende ’HEAT’, ’Wanna Know’ og senest ‘Casual’ fra marts 2016 er Scarlet Pleasure blevet et populært navn på de danske radiobølger. 
Scarlet Pleasure leverer stærke melodier i et unikt mix af groovy 80’er pop og sexet 90’er RnB. Helt forrest i lydbilledet står frontfigur Emil Golls dragende vokal og nordisk kølige udstråling. Med ham er rytmegruppen Joachim Dencker på trommer og Alexander Malone på bas, som leverer den groovy lyd, der danner en solid bund til den lyse vokal.
 
Vampire Blow + Gents
Vampire Blow + Gents
Vampire Blow + Gents
fredag 25-11 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock/pop
Koncert start21:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
VAMPIRE BLOW – umiddelbart klassisk rock’n’roll, men bandet blander op med fantasi og idéer og resultatet er en grænsefjendsk parring af punk, blues og garage. Gennem lige dele inspiration fra scenens største og en konstant åben indstilling under indspilningerne undfanges en frigjort og ærlig musik. Live lover bandet råhed og kaos, det ikke konstruerede og det sindssygt konstruerede.
En aften for dem der sætter pris på vildskab, et godt guitarhook - musik der taler til kroppen uden så meget bullshit.
 
GENTS er en københavnsk baseret duo bestående af Theis Vesterløkke og Niels Fejrskov Juhl. Det hele startede for et par år siden, da de begge flyttede til Berlin med en fælles passion for 80'er synths og trommemaskiner og skitser til hvad der skulle blive 'Embrace The Future " – nyligt udkommen debut-EP. I dag fremstår GENTS således som et solidt band med en signatur lyd inspireret af 80ér pop, fyldt med synths, programmerede beats og en blød crooner baryton vokal af Juhl.
The Savage Rose
The Savage Rose
The Savage Rose
lørdag 26-11 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg320 kr.
Ved indgangen340 kr.
The Savage Rose, ført an af Annisettes sjælfulde  og store stemme, har spillet og sunget sig vej gennem 3 generationer og formår til stadighed at gøre hver eneste koncert til en stærkt nærværende og unik oplevelse. 
Med en efterhånden sjældent set blanding af spirituel og oprørsk energi, betager, omfavner og udfordrer The Savage Rose sit publikum, og inviterer med på en musikalsk og sjælelig rejse. 
The Savage Rose blev dannet i 1967 af søskendeparret Thomas Koppel og Anders Koppel, hhv. komponist og tekstforfatter, som var født i en familie af klassiske musikere.
Med ønsket om at skabe ny musik, der forbandt sig til sin samtid midt i et ungdomsoprør, skabte de sammen med jazztrommeslageren Alex Riel og et hold af club musikere en ny og revolutionerende lyd. 
Inspirationen kom blandt andet fra tressernes nye musikalske strømninger med bl.a. navne som Beatles, Stones Bob Dylan og James Brown.
Annisette (født 1948) var det yngste medlem, men havde sunget fra scenerne, siden hun var syv. Hun blev hurtigt kendt i clubmiljøerne for sin stemme, der med indlevelse og en egen kraft, banede sig vej til publikums hjerter.
The Savage Rose har en historie der strækker sig over fem årtier, og en lige så lang liste af sange og melodier, der har rodfæstet sig i de mange mennesker, der har fulgt bandet. Sange, der med rå styrke og blid følsomhed rammer ned i tidens kynisme, kradser hul i overfladerne og tillader sig at tro på den kompromisløse kærlighed.
De sidste 10 år har The Savage Rose bestået af et hold af de fineste musikere, som hver især sideløbende har udmærket sig som solister med egne kompositioner. Annisette selv beskriver det som et ’organisk samspil, hvor sange og musik bevæger sig af sted i et levende samarbejde på en uforudsigelig musikalsk rejse’. 
The Savage Rose er:
Vokal : Annisette
Kor: Naja Rosa & Amina
Orgel: Palle Hjort
Guitar: Rune Kjeldsen
Bas: Jacob Falgren
Trommer: Anders Holm
Trombone og Keys: Frank Hasselstrøm
Frands Rifbjerg kvartet feat. Marie Fisker
Frands Rifbjerg kvartet feat. Marie Fisker
Frands Rifbjerg kvartet feat. Marie Fisker
søndag 27-11 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
Frands Rifbjerg har samlet nogle af sine favoritmusikere til lejligheden. Bassisten Anders Christensen, trompetisten Kasper Tranberg og pianisten Søren Kjærgaard – og desuden udvidet kvartetten med sangerinden Marie Fisker, der især er kendt for sine pop/rock- og country-fortolkninger, men som også kan høres i jazzklassikere. Udover jazzstandards vil der også blive spillet sange af Bob Dylan, af Marie Fisker selv og af Jesper Jensen/Klaus Rifbjerg. Sidstnævnte bl.a. med sangen Søvnig som en flue fra Hva’ skal vi lave?, makkerparrets meget omtalte revy fra 1963. Marie Fisker: sang, Anders Christensen: kontrabas, Kasper Tranberg: trompet, Søren Kjærgaard: klaver og Frands Rifbjerg: trommer.
HUSETS FILMKLUB
HUSETS FILMKLUB
HUSETS FILMKLUB
onsdag 30-11 kl. 19:00
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
Husets Filmklub vil udbrede kendskabet til og interessen for film som kunstart, fortrinsvis ved forevisning af spillefilm, som ikke vises i den lokale biograf. Du skal være medlem af filmklubben for at se filmene. Læs mere om filmklubben her
Johnny Logan
Johnny Logan
Johnny Logan
torsdag 1-12 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg300 kr.
Ved indgangen320 kr.
Koncertmenu UDSOLGT
 
Traditionen tro er der for alvor dømt julestemning når irske Johnny Logan og hans veloplagte orkester lægger vejen forbi Sønderborghus. 
Johnny Logan svigter aldrig sit trofaste publikum og er man til en af hans koncerter, kan man være helt sikker på, at der bliver ydet 110%...hver gang !!!
Mærk nakkehårene rejser sig under ”Hold me now” og føl inderligheden i f.eks. den nye sang ”Last Days of Beautiful” når Johnny Logan optræder for sit altid forventningsfulde og engagerede publikum …
Johnny Logan serverer altid sit materiale med en frisk energi og et overskud, der på en gang bjergtager, men også blot understreger, at man er i selskab med en sanger, musiker og entertainer af ekstraordinær klasse… Verdensklasse !!! 
Perry Steenbeck + Art Ensemble Syd + MGK + Ronald Mossom
Perry Steenbeck + Art Ensemble Syd + MGK + Ronald Mossom
Perry Steenbeck + Art Ensemble Syd + MGK + Ronald Mossom
onsdag 7-12 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRoots
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
C.N.L. Diskotek for 10-13 årige
C.N.L. Diskotek for 10-13 årige
C.N.L. Diskotek for 10-13 årige
fredag 9-12 kl. 19:00
Forsalg starter: 28-11-2016 10:00
GenreBørnediskotek
Koncert start19:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg60 kr.
Ved indgangen70 kr.
Billetsalget starter mandag d. 28. november 2016
 
Diskoteket er fra kl. 19-23.
C.N.L. er et populært arrangement for børn fra 10 til 13 år, som Sønderborghus har haft gode erfaringer med gennem en årrække.
Sønderborghus er et utroligt fedt sted at feste, når man er ung.
Her kan de more sig, danse disko og drikke sodavand i frie rammer under kyndigt opsyn. Vore medarbejdere er gode til at skabe den rette stemning, hvor de unge får lov til at være sig selv på den mest positive måde.
Saveus
Saveus
Saveus
lørdag 10-12 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg195 kr.
Ved indgangen220 kr.
SAVEUS kom ud af det blå og ind på den danske musikscene med en overbevisende debut-optræden ved P3 Guld en oktoberaften i 2015. Singlen 'Levitate Me' banede vejen for Martin Hedegaards nye og ambitiøse projekt, og blev inden jul kåret som Årets Uundgåelige af P3s lyttere og har i skrivende stund op mod 1,5 millioner streams på Spotify. 
På livefronten har SAVEUS tidligere markeret sig stærkt. Først som eksplosiv opvarmning for Years & Years rundt om i Europa og siden med 6 danske koncerter – heraf fire udsolgte - der modtog massiv ros fra hele det danske anmelderkorps med ord som: 
”Fri af formelpoppen og allerede ved sin debutkoncert i mandags i gang med at udhamre sin egen niche. Imponerende” – Information 
”En gennemsympatisk performer, der faktisk er i det her game for musikkens skyld. En stjerne er genfødt” – Ekstra Bladet
 

Kontaktoplysninger

 

Fakta

  • CVR nr. 29 99 75 78
  • EAN nr. 57 98 00 51 54 068
  • Bank: Reg nr. 7931 konto 100 456 2