Husets filmklub
Husets filmklub
Husets filmklub
onsdag 25-1 kl. 19:00
GenreFilm
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
Husets Filmklub vil udbrede kendskabet til og interessen for film som kunstart, fortrinsvis ved forevisning af spillefilm, som ikke vises i den lokale biograf. Du skal være medlem af filmklubben for at se filmene.
 
.
Anne Dorte Michelsen & Billy Cross
Anne Dorte Michelsen & Billy Cross
Anne Dorte Michelsen & Billy Cross
onsdag 1-2 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg260 kr.
Ved indgangen280 kr.
Anne Dorte Michelsen på turne med fantastisk band og nye og kendte sange.

En ring blev sluttet da Anne Dorte Michelsen og Billy Cross i efteråret 2015 tog på turne sammen for første gang i mere end 25 år. Cross og Michelsen, hvis samarbejde i 80’erne bl.a. resulterede i det ikoniske album MELLEM DIG OG MIG, genoptog i 2015 samarbejdet omkring det nye album DE VOKSNES RÆKKER.
Med sig i studiet, og siden ud på turne, bragte de et band bestående af nogle af skandinaviens mest elskede og originale musikere.  
Nu er det er lykkedes at finde endnu en turneperiode, hvor de travle musikere bl.a. Per Christian Frost og Dan Hemmer kan mødes med Cross og Michelsen, for at følge op på den store succes fra sidste efterår. Med sig på scenen har orkesteret både nye numre fra albummet DE VOKSNES RÆKKER og en lang række kendte sange fra Cross og Michelsens parløb op gennem 80’erne: JEG HAR LAGT MINE VÅBEN, EN LYKKELIG FAMILIE, INGEN I VERDEN, MAGNETER, FØR ELLER SIDEN etc.
Kulturcafe
Kulturcafe
Kulturcafe
torsdag 2-2 kl. 20:00
GenreBlandet
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalgingen forsalg/no presale
Ved indgangen50 kr. - gratis for Black Spot Club medlemmer
Kulturcafé er aftener, hvor lokale musikere kan optræde med deres eget materiale og musikalske talent - og til en entré på kun 50,- har alle mulighed for at nyde musikken i en rar og hyggelig atmosfære.

Aftenens værter binder indslagene sammen – og har du lyst til at give et par sange – alene eller sammen med et band - så kontakt aftenens værter:
 
Marie Agdrup Hansen: marieagdrup@gmail.com - 50574123 
Stine Steensen Fink: Stine-fink@hotmail.com - 42781042
 
Bjørn Fjæstad
Bjørn Fjæstad
Bjørn Fjæstad
fredag 3-2 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
Bjørn Fjæstad kender de fleste som den karismatiske sanger fra Baal og det melodiøse indslag igennem hele Rytteriets historie.
Bjørn Fjæstad har betrådt de danske scener siden 1988, hvor han bl.a. med Baal i 1996 skabte albummet Sensorama. Sideløbende med musikken, har han haft en karriere på teaterscenerne, primært i musikforestillinger som - for blot at nævne få af mange - Midt om Natten, Bob Dylan Teaterkoncert og Mozart på Betty Nansens Teatret.
På det første soloalbum, Du Kender Intet Til Mig, lukker Fjæstad igennem ti sange sit publikum ind i stille afkroge af sit liv. Her står Bjørn Fjæstad for allerførste gang på egne ben, med dybt personlige tekster, skrevet og sunget på dansk.
Albummet handler, i al sin enkelthed, om at være mand. En moden mand, der har oplevet at miste:
Kærligheden, forældrene og venner, der gik ind og ud af det levede liv.
 
Jonah Blacksmith
Jonah Blacksmith
Jonah Blacksmith
lørdag 4-2 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreFolk
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg140 kr.
Ved indgangen160 kr.
Et af øjeblikkets mest spændende navne i den danske moderne folk-musik er 7-mands foretagendet der går under navnet Jonah Blacksmith.
”Det er rigtige mennesker, der spiller håndlavet musik på rigtige instrumenter.” (Gaffa)
Bandet blev dannet af brødrene Simon og Thomas Alstrup. Bandnavnet er en hyldest til deres bedstefar Johannes Smed, og brødrenes musik er efter sigende ”vokset ud af barndommens landsbysmedje på ’udkanten’ af Danmark, hvor bedstefar gav den musikalske arv videre til to, lærenemme drenge.”
 
Mads Langer solo
Mads Langer solo
Mads Langer solo
onsdag 8-2 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedSønderborg Teater
OpstillingNummererede siddepladser
Forsalg350 kr.
Ved indgangen370 kr.
OBS - KONCERTEN FOREGÅR PÅ SØNDEBORG TEATER
 
Mads Langer drager til foråret 2017 på solo tour. Alene på scenen med sine guitarer og flygel. Her fortolker sine sange fra sit nye album Reckless Twin og fra hele sit store sang katalog.
Mads udtaler:
"Netop det med at kravle helt ind under huden på publikum, er det, jeg drømmer om vil lykkes med mine akustiske solokoncerter. Det er længe siden, jeg har glædet mig så meget "
Mads Langer har været aktuel og knækket hitlisterne utallige gange, siden han debuterede med "Attention Please" tilbage i 2006. Med stærke sange som bl.a. "3 A.M" og "Tunnelvision" er Mads Langer fortsat i topform på sit nye album "Reckless Twin", som igen har vendt op og ned på det danske musiklandskab og placeret Mads Langer øverst på alle hitlister.
 
 
 
 
 
 
Coast
Coast
Coast
torsdag 9-2 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreFolk
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg180 kr.
Ved indgangen200 kr.
Mulighed for tilkøb af koncertmenu - købes sammen med koncertbillet.
 
Sydenglændere serverer så meget skotsk folkrock, at man skulle tro, at det er løgn! 
- tidens bedste bud på en fornyelse inden for den populære folkrock tradition 
Det engelske folkrock band COAST, nyder overalt større og større anerkendelse! Deres forfriskende bud på fornyelse inden for en genren, hvor bl.a. Runrig i mange år har siddet på tronen, er blevet taget fantastisk godt imod - også af det danske publikum, der bl.a. på Tønder- og Skagen festival og på en lang række spillesteder, har overværet nogle medrivende koncerter.
Mange har siden debuten i 2008, troet bandet var skotsk, men Coast er ´pæreengelske` og kommer fra den engelske kystby Southampton. Det er selvfølgelig deres keltiske tilgang og deres evindelige sammenligning med skotske Runrig, der har givet folk den tanke. 
Bandet blev stiftet af frontmand, sanger og guitarist, Paul Eastman i 2007, og året efter debuterede Coast med EP`en ”The Great Crowd”. Første regulære album med titlen ”Coast” udkom i 2009, og i 2011 udkom ”The Turning Stone”, og til foråret 2017 udkommer et splinter nyt album med titlen ”Windmills In The Sky” 
The lineup of COAST:
Paul Eastham; vocals, guitar, piano
Chris Barnes; percussion, backing vocals
Andy Murray; electric guitars and backing vocals
Finlay Wells; bass and acoustic guitars
Graeme 'Mop' Youngson; drums 
 
 
Huldre + Bæst + Spitanger
Huldre + Bæst + Spitanger
Huldre + Bæst + Spitanger
fredag 10-2 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreMetal
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
En hårdtslående aften med hele 3 metalbands.
Huldre er et af de mest fremadstormende navne på den danske musikscene og har siden 2010 begejstret både herhjemme og i udlandet med deres spektakulære musikalske symbiose af nordisk folkemusik og metal.
 
Bandet er kendt for deres unikke og helstøbte liveshows, hvor publikum i en skov af blade, kranier og knogler væltes omkuld af den spilleglæde bandet udstråler. Musikken er let tilgængelig og byder på fængende melodier af kvindelig vokal, violin, drejelire, skalmeje og fløjte på et tungt fundament af guitar, bas og trommer. Lyrisk væver Huldres univers sig om naturens kræfter og spejlinger af tidligere tiders overtro.
 
BÆST spiller hårdtslående dødsmetal på thrashguitarer, lyden kommer fra de legendarisk HM-2 pedaler og inspirationen findes hos den svenske storhed fra Entombed og Bloodbath. BÆST er kendte for den solide vindmølleteknik, det onde og dybeste growl og er uden tvivl danmarks nye metalhåb. BÆST er en pakke med det hele – solidt, velanmeldt liveshow, original og skarp lyd og et seriøst og
konsistent marketingsmaskineri, som hver dag hiver flere fans til.
BÆST er det originale, unge og fremadstormende metalband, som sætter dødsmetal tilbage på dagsordenen.
Spitanger
Her, mindre end et år efter bandets fuld længde debut-album udkom i en sand byge af roser og superlativer, ikke mindst fra de danske metal medier, er det tydeligt at SPITANGER ikke er en forbigående døgnflue på den hastigt voksende danske metalscene.
En ny generation er på vej, og SPITANGER har allerede bevist med deres optræden med etablerede navne som Raunchy, The Arcane Order og Illdisposed m.fl., samt ikke mindre end hele 3 nomineringer som årets upcoming metal band (heriblandt High Voltage Awards og Bands Of Tomorrow Awards) + en feature på Sort Søndags Spotify-liste, at de har den nødvendige tyngde til at blive et navn man gør klogt i at holde øje med. Ikke mindst understreget af bandets nyligt slupne live-video fra deres velbesøgte headliner koncert i Beta i København i foråret:
Kajsa Vala + Lena Anderssen + Ida Wenøe
Kajsa Vala + Lena Anderssen + Ida Wenøe
Kajsa Vala + Lena Anderssen + Ida Wenøe
lørdag 11-2 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreSinger/songwriter
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
3 fantastiske kvinder lægger denne aften vejen forbi Sønderborghus:
 
Dansk / islandske Kajsa Vala er en vidunderlig blanding af rock, folk og country, men også med en snært af nordisk melankoli over sig - referencerne tæller alt fra Sheryl Crow til Lucinda Williams, Emmylou Harris og Patty Griffin. Hun er en rasende dygtig guitarist, som håndterer alt fra dobro til elguitar, og stemmen er stærk og sårbar på een gang.
 
Med en stemme der kan synge selv de mest genstridige skyer væk og tekster, der nok kredser om dystre temaer, men som også giver håb, er færøsk/canadiske Lena Anderssen et stærk bud på en af Færøernes helt store sangere.
På sit seneste album, Eagle in the Sky fra 2016, har hun bevæget sig tættere på sine Nordamerikanske opvækst end tidligere. Den noget kaotiske opvækst i Canada har været drivkraften bag albummet. ”Mange af mine oplevelser har en smag af mørkets afkroge, men jeg ønsker, at min musik skal være lysende og omfavnende. Mennesket har brug for håb, og det vil jeg også gerne bidrage med gennem mine sange.”
 
Ida Wenøe er en fornyer. En genopfinder af folk genren. Med fødderne solidt plantet har hun alligevel fundet sin helt egen vej på skuldrene af traditionen.
Musikken rummer en mørk luftighed, som i mødet med Idas sødmefulde stemme skaber en katedral af lyd, man andægtigt bevæger sig igennem. En slags gotiske søjler skåret af dybe, åbne akkorder, brudt af percussive, knitrende elementer, og ornamenteret af
legesyge korstemmer. Og så er der stemmen! Besnærende og lokkende, som en sirene på havet, der fører lytteren ind i åbne og flertydige landskaber for pludselig at hugge til og splitte det hele ad.
Guy Forsyth Trio
Guy Forsyth Trio
Guy Forsyth Trio
onsdag 15-2 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreBlues
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
Multi-instrumentalisten, sangeren og sangskriveren Guy Forsyth er oprindeligt fra Kansas, men har i dag base i Austin, Texas, der er kendt for sin vitale bluesscene. Her står han som en respektfuld fornyer af bluestraditionen og som garant for koncerter, hvor humor, seriøsitet og autenticitet går hånd i hånd. Har man oplevet ham live tidligere i Pilegården, så ved man, at man kan se frem til en besnærende musikalitet, ægte showmanship, en varm og rå vokal, fede melodier og heftige soloer på alt lige fra akustisk og elektrisk guitar til slideguitar, ukulele, sav og mundharpe. Genremæssigt er vi ude i en unik blanding af blues og ameri cana. Lyden er til tider i den tunge, sumpede ende af blues-skalaen og propfyldt med referencer til både den allertidligste bluesmusik, den såkaldte Delta Blues fra Mississippi-deltaet, men samtidig tilsat en
god dosis af den urbane lyd af Chicago Blues og Texas Blues.
Tournesol
Tournesol
Tournesol
fredag 17-2 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg130 kr.
Ved indgangen150 kr.
Tournesol har det hele… 
Gode radiohits, en vokal i den absolutte superliga, guitarister som formår at vride det maksimale ud af instrumenterne, et indlevende og nærværende show, store fortolkninger af sublime rockklassikere og en god portion rapkæftet, jysk lune. Dette, kombineret med et hav af livejobs, har de sidste 14 år været med til at forme det Tournesol, som så mange publikummer elsker. D’herrer Peter Buus, Henrik Mygind og Ole Østergaard spiller kort sagt koncerter, der kunstnerisk og musikalsk er i en liga for sig. Her er simpelthen ingen slinger i valsen.
 
Red Warszawa
Red Warszawa
Red Warszawa
lørdag 18-2 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg140 kr.
Ved indgangen160 kr.
Red Warzawa er ikke for sarte sjæle og det er ikke en velgørenhedskoncert.... 
Red Warszawa er et dansk heavy metal-band bestående af "Lækre" Jens sang, Heavy Henning guitar, Morbus Crohn slagtøj og My tight ass som spiller basguitar live. De spiller, hvad de selv kalder polsk punk med fængende og humoristiske tekster.
 
Hans Ulrik/Lars Jansson Trio
Hans Ulrik/Lars Jansson Trio
Hans Ulrik/Lars Jansson Trio
søndag 19-2 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
Hans Ulrik er ikke uden grund en af Danmarks mest benyttede og respekterede jazzmusikere. Han har en smuk personlig sound er en virtuos instrumentalist, og har de senere år nået en modenhed. Hertil et klarsyn i sin musikalske udtryk der føjer yderligere til hans kunstneriske dybde. Her er så chancen for at høre ham i samspil med mesteren indenfor lyrisk og nordisk jazz – pianisten og komponisten Lars Jansson. Lars Jansson er uden tvivl en af de betydeligste skandinaviske pianister og komponister. Janssons og Ulriks samarbejde stammer tilbage fra starten af 1990’erne hvor de indspillede den meget roste CD “Strange World”. Nu er dette frugtbare musikalske makkerskab vakt til live igen. Med sig har de Thomas Fonnesberg på bas og Poul Svanberg ved trommerne
Husets filmklub
Husets filmklub
Husets filmklub
onsdag 22-2 kl. 19:00
GenreFilm
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
Husets Filmklub vil udbrede kendskabet til og interessen for film som kunstart, fortrinsvis ved forevisning af spillefilm, som ikke vises i den lokale biograf. Du skal være medlem af filmklubben for at se filmene.
 
.
MGK/MA
MGK/MA
MGK/MA
torsdag 23-2 kl. 20:00
GenreBlandet
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser/Seated
ForsalgGratis entre
Ved indgangenGratis entre
Sønderborg Musikskoles to talentlinier MGK (Musikalsk Grund Kursus) og Sønderborg Musikakademi (MA) er i topform til denne koncert! De studerende har netop været til optagelsesprøve på konservatoriet (MGKerne) eller står foran optagelsesprøve til MGK (MAerne) Forvent en række sprudlende bands med skarpe versioner af spændende pop, rock og jazznumre. Både cover numre af velkendte numre men også helt nye numre skrevet af musikerne selv. Endnu et vidne om det høje talent niveau i kulturbyen Sønderborg.
Trees in Toronto + Sorte Fugle
Trees in Toronto + Sorte Fugle
Trees in Toronto + Sorte Fugle
fredag 24-2 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock
Koncert start21:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
Dobbelkoncert med 2 spændende navne:
 
Trees In Toronto spiller melodisk og meget lyttervenlig stadion-rock.
Lasse Petersens stærke vokal serverer melodier, der bliver hængende.
Med koncerter på flere prominente spillesteder i rygsækken, er Trees In Toronto ved at opbygge sig et solidt CV, der tæller koncerter på Jelling festival2016, Smukfest2012, TRAIN, STORE VEGA og KNUST (Hamborg), samt support for 
TURBOWEEKEND og DÚNÉ.
Sorte Fugle er besjælet dansksproget folk­rock fra udkantsdanmark Falster. Det er medrivende og original lyrik, støvet og destorted. Et ”nostalgisk nyskabende” og helt frisk bud på nærværende sange der tør udstille desperationen og modløsheden hos en glemt generation af unge mennesker, som med næb og klør insisterer på at blive hørt fra deres lille ståsted i provinsen. 
Musikalsk står Sorte Fugle på skuldrene af C.V. Jørgensen, Steppeulvene og nyere danske kunstnere, som Peter Sommer og Magtens Korridorer, men i bund og grund er de helt deres egne i både lyd og budskab.
 
Djämes Braun
Djämes Braun
Djämes Braun
lørdag 25-2 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreReggae/Dance
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg190 kr.
Ved indgangen210 kr.
Siden dannelsen i 2012, hvor Djämes Braun vandt P3’s Karrierekanonen, har duoen været fast inventar på de danske hitlister og awardshows. Det store gennembrud oplevede de i 2015.
Det var året, hvor de udgav debutalbummet ”Modgift”, der indeholdt intet mindre end 9 guld- og platincertificerede hits såsom ”Kvinder Og Kanoner”, Kom Og Giv Mig Alle Dine Penge”, ”Traktor”, ”Farlig Tiger”, ”Duft Af Ba-Cone”, ”Ejer Det”, ”Dumt På Dig (Part II)”, ”Inficeret” og ”Fugle”.
Succesen er fortsat ind i 2016 med udgivelsen af de to gedigne radiohits ”Geronimo” og ”Ild Til Blokken” - sidstnævnte med en tilhørende nyskabende 360-graders musikvideo. 2016 blev desuden året, hvor Djämes Brauns hitkatalog rundede 35 millioner streams på Spotify alene, og gruppens musikvideoer samlet set opnåede imponerende 20 millioner visninger på Youtube.
De energiske venner har tilbragt sommeren på de danske landeveje, på en imponerende sommer-tour de force startende i april og sluttende i september. Touren tog dem forbi flere af landets største festivaler, hvor de bl.a. besøgte Bøgescenen på Smukfest; En koncert som blev vist på DR3.
At sommertouren nu er overstået er dog ikke lig med pause. Hver søndag kan man lige nu opleve Djämes Braun i fjernsynet, nærmere bestemt på TV2, hvor de, med fortolkninger af andre populære artisters sange, er aktuelle i den tilbagevendende seersucces ”Toppen Af Poppen”.
 
 
Morten Pedersen 5tet
Morten Pedersen 5tet
Morten Pedersen 5tet
søndag 26-2 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
Et nyt band. Helt ny musik. Jazz i den moderne ende af genren. Der er 5 musikere i bandet. Det siger sig selv. 5 nationaliteter er der også, det siger ikke nødvendigvis sig selv, men sådan er det rent faktisk. De er sammen om at skabe musikken, men det er en person der skriver det hele. Musikerne er samlet i et klassisk format: Kvintetten. To horn og en rytmegruppe. Sammen giver de et friskt bud på moderne nordisk jazz anno 2015. I foråret  udkommer bandets debutplade på Barefoot Records. Håkon Berre (NO): DrumsMp5tet, Tomasz Dabrowski (tr), Francesco Bigoni (sax/cl), Johannes Nästesjö, (b) og Morten Pedersen (p).
Jens Rømer/Finn Olafsson m. vinsmagning
Jens Rømer/Finn Olafsson m. vinsmagning
Jens Rømer/Finn Olafsson m. vinsmagning
onsdag 1-3 kl. 18:30
Køb billet Reserver billetter
GenreForedrag + vinsmagning
Koncert start18:30
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Et intenst og spændende foredrag med forfatteren og musikeren Jens Rømer om hans to helt store passioner: Vin og musik.
 
Arrangeres i samarbejde med Wohlenberg Vinhandel.
Rasmus Walter
Rasmus Walter
Rasmus Walter
torsdag 2-3 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser
Forsalg270 kr.
Ved indgangen290 kr.
Rasmus Walter er pt. i studiet for at færdiggøre sit fjerde solo album. 
Rasmus Walter, som står bag de sidste års store hits ”Dybt Vand”, ”Endeløst”, ”Verden I Stå”, og ”På En Dag Som I Dag”, er ude med 1. singlen ”Løber” fra det nye album. 2. single udgives i september, og det nye album, der har fået titlen ‘’Himmelflugt’’,  udkommer til november 2016.
Rasmus har turneret flittigt de sidste par år, og til stor succes. Der har været bragende udsolgt flere måneder før start.
Rasmus Walter har sommeren 2016 holdt igen med festivaler, men optrådte dog på sommerens Grønne Koncerter i de 8 udvalgte byer. 
Rasmus ser meget frem til at komme på landevejen med bandet, og udtaler omkring album og tour:
‘’Jeg glæder mig til at komme rundt i landet igen, og den her gang med den længste indendørs tour vi har været på. Det bliver fedt at få de nye numre med på scenen og få dem blandet sammen med alt det  gamle. Håber festen fortsætter hvor den slap i efteråret ’15, vi skal nok gøre vores til det.’’
 
 
 
The Cordovas
The Cordovas
The Cordovas
fredag 3-3 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreFolk
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
Support: Will Courtney
Der er rigtig meget hype omkring amerikanske Cordovas, Americana bandet fra Nashville, der I 2011 selv udsendte debutalbummet Cordovas, tog på turne, solgte de 1000 eksemplarer der var blevet trykt og herefter proklamerede at det hele var slut…..Denne bratte afslutning skabte en del tumultagtige tilstande og mange begræd dette pludselige farvel til et band som fans og anmelderne havde rost i voldsomme vendinger, og sammenlignet med store koryfæer som The Band, Crosby Still & Nash og Grateful Dead. Men i 2015 taler rygterne sandt, bandets leder Joe Firstman har samlet drengene, Lucca Soria, Jon Loyd og Graham Spillman og er på landevejen igen, bedre end nogensinde! Joe Firstmans vision om at skabe et ’klasseband’ lever igen!!
I starten af februar 2017 er Cordovas klar med det de selv kalder deres første ”rigtige” debut album og i marts lander de så i Skandinavien og er klar til at erobre de nordiske musik elskeres hjerter. 

Med på turnéen og som support har bandet medbragt den amerikanske sanger og sangskriver Will Courtney!
 
 
The White Album
The White Album
The White Album
lørdag 4-3 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop/rock
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg140 kr.
Ved indgangen160 kr.
Den hjertevarme trio byder indenfor hos en række danske spillesteder, når de tager hul på foråret med en tour, hvor de præsenterer deres nyeste album. 
The White Album, der altid formår at skabe en sjælefuld stemning til deres optrædener, vil spille lunefulde kendinge samt give publikum mulighed for at opleve nogle af deres nyeste ballader på stammen, der emmer af nordisk melankoli og dyb lyrik. 
Aphyxion + Northern Blues
Aphyxion + Northern Blues
Aphyxion + Northern Blues
torsdag 9-3 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreMetal
Koncert start21:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
En aften i den hårde ende når Aphyxion og Northern Blues lægger vejen forbi. Det er melodisk og hårdslående dødsmetal.
Meet APHYXION, the new saviours of melodic death metal... one of the most exciting new bands in Europe!” - Dom Lawson, Metal Hammer UK. Metal Hammers redaktør, Dom Lawson, talte højt og tydeligt da han anmeldte den moderne metalkvintet APHYXION i 2014. De unge drenge, som kun er i starten af 20’erne, har allerede fået en del opmærksomhed efter deres koncerter på festivaler såsom Wacken Open Air og Copenhell. De har turneret rundt i Europa og spillet sammen med anerkendte bands som Soilwork, Soulfly, Hatebreed og Hatesphere.
Thomas Buttenschøn
Thomas Buttenschøn
Thomas Buttenschøn
fredag 10-3 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg140 kr.
Ved indgangen160 kr.
Der er til denne koncert mulighed for at tilkøbe koncertmenu - koncertmenuen købes sammen med billetten.
 
Han er i løbet af de seneste 10 år gået fra at være Danmarks gladeste solskinstroubadur, med søde sange om kærlighed og gul sne, til for alvor at have fået noget på hjerte.
Thomas Buttenschøn, manden der har ordet i sin magt, både når han synger og når han taler, skriver sange der kalder på at blive lyttet til. Han er underfundig, fænomenal og for nogle sågar genial.
Han har siden 2006 hvor det hele for alvor startede, udgivet 7 albums og haft store hits, Fantastiske Mandag, Smukkere end Smuk, Dårlig Sex og mange flere og alligevel overrasker han igen og igen, ved at blive bedre med årene.
Thomas Buttenschøn tager sit publikum med på en rejse, hvor han igennem sine hverdagsfortællinger, sjove anekdoter og store budskaber, kombineret med hans fantastiske musik, drager folk helt ind i deres følelsers vold. Der vil både blive grint og grædt og Thomas formår om nogen, at skabe rum for, at det hele er okay.
”Jeg vil bare gerne gøre verden til et bedre sted” siger Thomas selv, når man spørger ham, hvad han vil med sit liv og sin musik og netop dén fornemmelse følger med én, når man går man fra hans show. Let, tankefuld, glad og en vidunderlig musikoplevelse rigere.
Ude af kontrol
Ude af kontrol
Ude af kontrol
lørdag 11-3 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreHouse/Rap
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg130 kr.
Ved indgangen150 kr.
Med lysest fart har de formået at skabe et solidt fodfæste på den danske musikscene. Munken, Englando og Balken danner gruppen Ude Af Kontrol, og har det senest år skabt en bølge at hits i deres unikke og vilde Melbourne/Bounce univers. Med mere end 23. millioner streams på Spotify er drengene vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet. Ude Af Kontrol er nu klar til deres 2. Livetour, med et af de bedste og mest energifyldte sceneshows der kan opleves i Danmark.
Ude Af Kontrol deres seneste album, BUSTUM, blev udgivet i april 2016.
 
Veronica Mortensen Quartet
Veronica Mortensen Quartet
Veronica Mortensen Quartet
søndag 12-3 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
Veronica Mortensen er en af Danmarks bedste sangerinder. Hendes varme og ligefremme tilgang til jazzen gør hende elsket hos publikum overalt og anmeldere roser både hendes udgivelser og livekoncerter til skyerne. Stemmen er naturlig, varm og afslappet; udtrykket stinkende sikkert og fyldt med en uimodståelig frisk energi. Hun besidder en nærhed i foredraget der er enestående. Musikken består hovedsagelig af hendes egne kompositioner og befinder sig i grænselandet mellem den nordiske jazzgenre og den mere soulprægede tradition. Hun har udgivet 4 roste album i eget navn og hendes sidste med Quartetten, ”Catching Waves” fra 2013, som inkasserede hende tillige et flot hæderslegat fra komponistforeningen Danske Populær Autorer. Mads Bærentzen; Piano, Kristor Brødsgaard; bas og Janus Templeton trommer.
Akua Naru
Akua Naru
Akua Naru
onsdag 15-3 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreHipHop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.
Denne aften står i hip-hoppens tegn når Akua Naru gæster Sønderborghus. Siden debuten The Journey Aflame (2011) har Akua Naru udgivet en live-plade og senest udsendt The Miner’s Canary fra 2015, hvorfra nummeret ”Canary Dreams” stammer.
 
 

På pladen trækkes der på de klassiske hiphop beats blandet med en varm soulet lyd. Hertil kommer at Akua Naru har fået fornemt selskab af musikere som Cody Chestnut og den Grammy-nominerede trompetist Christian Scott, hvilket absolut gør pladen til et yderst interessant bekendtskab.
 
Fra Connecticut til Köln
Akua Naru, med det borgerlige navn LaTayna Olatunji, stammer oprindeligt fra Connecticut og har været forbi så forskellige steder som Ghana og Kina, for til sidst at bosætte sig i Köln i 2006. Det seneste år har hun turneret over hele verden og opnået stor succes med sin musik der bl.a. rummer en dyb socialt bevidst dagsorden.
 
Motown-lyden lever i bedste velgående
Når Naru og hendes fem mand store orkester indtager scenen, kan man nemt høre hvorfor hun sammenlignes med kunstnere som Lauryn Hill og The Roots. Musikken leveres med en kontant charme og tydelige referencer til klassisk Motown-lyd, hiphop og mere jazzede undertoner.
Det er også i den klassiske hiphop og R&B, man finder Akua Narus største personlige inspirationskilder, der blandt andet tæller Gladys Knight, Mos Def og Talib Kweli. Så der er helt sikkert lagt op til en aften i sublimt selskab.
Michael Schøt - Ulykkeligt vidende
Michael Schøt - Ulykkeligt vidende
Michael Schøt - Ulykkeligt vidende
torsdag 16-3 kl. 19:02
Køb billet Reserver billetter
GenreStand-up
Koncert start19:02
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser
Forsalg200 kr.
Ved indgangen220 kr.
I sit nye stand-up show deler Michael Schøt sin desperation over det overflow af informationer, som man dagligt bliver bombarderet med. “Ulykkeligt Vidende” byder som hans tidligere shows på intelligente observationer om den hverdag vi lever i omsat til spidende morsomme punchlines.
Det er efterhånden en tradition. Cirka en gang om året kommer Michael Schøt landet rundt og kaster et satirisk blik på vores alle sammens samfund. Med sine shows uPolitisk Korrekt, Schøt Happens, Kunstigt Intelligent og senest YtringsPligt - der høstede fem- og seks-stjernede anmeldelser - har Michael Schøt cementeret sin position som en af landets skarpeste hoveder. 
Nu er Schøt klar til at give samfundet endnu et satirisk vrid. Om showet siger Michael selv: “Ulykkeligt Vidende er virkelig den følelse jeg sidder tilbage med, hver gang jeg har åbnet en avis, set nyheder eller bare været på nettet. Nu ved jeg noget nyt... som gør mig rasende! Sådan tror jeg, at vi er rigtig mange der har det” 
Glæd dig til en aften med intelligent comedy fra landets stærkeste samfundssatiriker.
Fallulah
Fallulah
Fallulah
torsdag 16-3 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
Fallulah har lige sluppet sit tredje, men første internationale album, PERFECT TENSE. Albummet er udgivet af amerikanske INSTANT RECORDS.
Fallulah er netop nu deltager i Toppen af Poppen og har allerede sat sin sædvanlige standard høj med første singlen Perfect Tense, der ligger # 5 på radio charten i Danmark og er gået # 19 på den amerikanske spotify top 50.
Musik- og plademesse
Musik- og plademesse
Musik- og plademesse
lørdag 18-3 kl. 10:00
GenreMesse
Koncert start10:00
SpillestedTeatersal
Forsalgstandleje 50 kr. pr. meter
Så er det ved at være tid til den 1/2 årlige Musik/plademesse på Sønderborghus - nærmere bestemt lørdag d. 18. marts fra kl. 10 til kl. 14.
Går du efter de efterhånden meget sjældne vinylplader, mangler du lige en lille-tromme til øvelokalet eller er du bare nysgerrig er det værd at lægge vejen forbi Sønderborghus musikmesse.
Musikmessen er åben for alle og det er gratis at komme ind. 
 
Standleje 50 kr. pr. meter
Opstilling fra kl. 8.00
Dodo & The Dodos - Akustisk
Dodo & The Dodos - Akustisk
Dodo & The Dodos - Akustisk
lørdag 18-3 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg240 kr.
Ved indgangen260 kr.
Dodo & The Dodo’s “Akustsik & Helt Tæt På Tour” 
 
Mulighed for tilkøb af koncertmenu - købes sammen med billet.
 
Med mere end 30 år på landevejene og flere hits i bagagen end de fleste kan begribe, er Dodo & The Dodos på alle måder en institution i dansk musik. Deres allerstørste sange er for længst blevet til landeplager og evergreens, og bandet spilles stadigvæk lige så meget i radioen nu, som da sangene udkom for snart mange år siden. Bandet har dermed opnået noget helt specielt. De er blevet voksne, uden at de har mistet deres aktualitet.
Dodo & The Dodos er en af Dansk pops ypperste ambassadører, og med hits nok til mere end et band, drager de i det tidlige forår 2017 ud på en ”akustisk og hele tæt på” tour på de danske spillesteder. Bandet, som har stået på snart alle scener i Danmark, har et behov for at komme i øjenhøjde med deres kæmpe publikum, og med denne akustiske tour vil der blive plads til at opleve nerven i bandets allerstørste sange, samt opleve de 5 originale musikere spille sammen på en måde som man aldrig har oplevet før… Akustisk Og Helt Tæt På.
Cecilia Engelbrecht Ensemble
Cecilia Engelbrecht Ensemble
Cecilia Engelbrecht Ensemble
søndag 19-3 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
Cecillia Engelbrecht Heick Ensemble Feat. Thomas Clausen
På denne forårseftermiddag har du mulighed for at opleve en ny kunstner på den danske jazz-scene, når Cecilia Engelbrecht Heick præsenterer sit debut-album, "Spring is a promise of fall" i selskab med nogle af Skandinaviens mest anerkendte musikere. Læg vejen forbi Sønderborg Jazzclub kom indenfor, slå dig ned og lad dig føre med. Matiné stemningen vil være fyldt med musik - både den helt dugfriske, skrevet af Cecilia Engelbrecht Heick - og et udvalg af den, som kunstnere gennem tiden har sat som dragende fodspor i vores fælles bevidsthed. Line up: Cecilia Engelbrecht Heick (vo) - Anders Larson (trb) - Thomas Clausen (p) - Thomas Fonnesbæk (b) - Anders Kjellberg (tr)
 
Chinah
Chinah
Chinah
onsdag 22-3 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
CHINAH debuterede med den forførende single ’Away From Me’ i sommeren 2015 og sparkede for alvor døren ind i starten af 2016 med EPen ’Once The Lights Are On’. EPen modtog 5 stjerner fra Soundvenue, Politiken, Berlingske, GAFFA m.fl. og blev af anmelderne bl.a. hyldet som ”perfekt pop”.
CHINAH vandt den prestigefyldte pris P3 Talentet 2016 foran Anya, Lord Siva og Benal. P3 Guld dannede også rammen for deres TV-debut, hvor de optrådte med et stærkt medley af ’Away From Me’ og den nye single ’Can’t Remember How It Feels’, som også har været P3s Uundgåelige. Endvidere er CHINAH også nomineret som årets nye navn og årets gruppe ved Danish Music Awards. 
Trioen, bestående af guitarist Simon Kjær, pianist Simon Andersson og sangerinde Fine Glindvad, har på trods af den korte levetid allerede opbygget sig et ry for deres intense koncerter.
 
Kulturcafe
Kulturcafe
Kulturcafe
torsdag 23-3 kl. 20:00
GenreBlandet
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalgingen forsalg/no presale
Ved indgangen50 kr. - gratis for Black Spot Club medlemmer
Kulturcafé er aftener, hvor lokale musikere kan optræde med deres eget materiale og musikalske talent - og til en entré på kun 50,- har alle mulighed for at nyde musikken i en rar og hyggelig atmosfære.

Aftenens værter binder indslagene sammen – og har du lyst til at give et par sange – alene eller sammen med et band - så kontakt aftenens vært:
Nyt fra Jylland
Nyt fra Jylland
Nyt fra Jylland
fredag 24-3 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreStand-up
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg140 kr.
Ved indgangen160 kr.
De to jyder Joachim Jepsen og René Riis har sammen skabt det populære og finurlige univers Nyt fra Jylland, og med sig på scenen til Hold Hold Hold Tour vil de medbringe en lang række af de upassende og udspekulerede karakterer.
Som selvudnævnt konferencier fra A-listen vil Flemming Betjent føre dig sikkert gennem løjerne med tvivlsom assistance fra Kørelærer Knudsen. Musikken leveres af country-duoen Jimi og Freddy Band, hvis ellers Flemming ikke har andre planer for den følsomme Freddy.
Du får bl.a. et førstehjælpskursus i særklasse af Redderne Lars og Ole, og har mulighed for at vinde en flaske skævhals, når radiopigerne Lulu og Marianne sender live fra scenen. Konflikten blomstrer stadig mellem den temperamentsfulde Aksel og hans kærlige nabo Frans, og Crazy Far markérer sig med en (op)sang til sin søn!
 
Jacob Dinesen - UDSOLGT
Jacob Dinesen - UDSOLGT
Jacob Dinesen - UDSOLGT
lørdag 25-3 kl. 20:00
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
ForsalgUDSOLGT
Ved indgangenUDSOLGT
Jacob Dinesen er uden overdrivelse et af landets største og meste spændende musikalske talenter lige nu. 
Jacob Dinesen fik i 2015 år en fantastisk start på sin karriere som pladeartist. Det selv-producerede og selv-finansierede album ”Count the Ways” blev modtaget rigtig godt af både publikum og kritikere. Blandt andet stemte publikum albummet ind på en delt 7. plads, da ”Madsen” på P4 afviklede afstemningen om bedste udgivelse det forgangne år.
Da albummet blev udsendt var Jacob bare 19 år. Han var pladedebuterende, men langt fra scenedebuterende. Han havde allerede da optrådt ved 100 vis af koncerter og arrangementer såvel solo som i forskellige band konstellationer. Til trods for sin unge alder, formår han som storyteller, at fastholde, underholde og udfordre sit publikum. Dette i en grad som mange garvede pop og rockartister ville misunde ham. 
I efteråret 2017 udkommer Jacob Dinesens 2. album ”Brace Aginst the Storm”, som på fineste vis sætter en stor fed streg under hvor stort et talent han i virkeligheden er. Jacob Dinesen er allerede på vej til at blive et stort navn hos radiolytterne, og med en kæmpe livetour i 2017 er der ikke nogen tvivl om han også bliver det hos koncertgængerne.
 
Husets filmklub
Husets filmklub
Husets filmklub
onsdag 29-3 kl. 19:00
GenreFilm
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
Husets Filmklub vil udbrede kendskabet til og interessen for film som kunstart, fortrinsvis ved forevisning af spillefilm, som ikke vises i den lokale biograf. Du skal være medlem af filmklubben for at se filmene.
 
.
Folkeklubben
Folkeklubben
Folkeklubben
torsdag 30-3 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg200 kr.
Ved indgangen220 kr.
Popsang til den tænkende hjerne og det bankende hjerte.
Det er musik og tekst, der tager stilling til den verden, som vers og omkvæd skal genlyde i.
Folkeklubben udsendte d. 26. august 2016 deres tredje album ”Slå flint!” – en plade, der fuldender en trilogi, som startede med Nye Tider i 2013 og Danmarksfilm i 2014. Inspireret af den ikoniske tennishelt Torben Ulrich og hans frisættende filosofi om at gå efter det perfekte slag i stedet for at tænke på sejr eller nederlag, er Folkeklubben gået efter at lave dén frigjorte og legende plade, som kun erfaringen fra efterhånden 600 koncerter rundt i landet giver.
Førstesinglen ”Overlæge Jacobsen” har været 30 år undervejs, mens de fleste sange på albummet er skrevet og indspillet under en heftig turnéaktivitet, der har spændt vidt; fra sognegårde, kroer og musikforeninger over rockklubber, spillesteder og festivaller. Det er rendyrket folk, store (p)opsange samt hårdtslående rock’n’roll, bundet sammen af dét tekstunivers, der umiskendeligt er Folkeklubbens.
Agora
Agora
Agora
fredag 31-3 kl. 19:30
GenreFestival
Koncert start19:30
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Agora
Agora
Agora
lørdag 1-4 kl. 19:30
GenreFestival
Koncert start19:30
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Horse Orchestra
Horse Orchestra
Horse Orchestra
søndag 2-4 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub 
 
Horse Orchestra er en ægte smeltedigel. Bandet består af musikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island, og musikken er en fusion af traditionel jazz, hiphop, noise, barok og fri improvisation – alt sammen præsenteret med fyrig rock'n'roll-attitude. Orkestrets medlemmer mødte hinanden på Rytmisk Musikkonservatorium i København, og de udviklede hurtigt en helt særlig, fandenivoldsk attitude som er blevet kendetegnende for orkestret siden. Bandet er et vidnesbyrd om en ny generation i nordisk jazz som har styr på deres musik historie og som samtidig formår at åbne musikken op for et langt bredere publikum. Erik Kimestad (tr), Ingimar Andersen (sax), Petter Hängsel (tb), Kristian Tangvik (tb), Jeppe Zeeberg (p) og Nicolai Kaas Claesson (b).
Sanne Salomonsen
Sanne Salomonsen
Sanne Salomonsen
torsdag 6-4 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg315 kr.
Ved indgangen340 kr.
Mulighed for tilkøb af koncertemenu - købes sammen med billet.
 
Efter fem år dedikeret til tour, musikalske genfortolkninger af sine klassikere og sågar en medvirken i svensk Melodi Grand Prix, hvor hun sang duet med Marie Bergman, er Sanne Salomonsen nu klar med ny musik. “Solskin Efter Regn” er første single fra det kommende album.
Sideløbende med sin anmelderroste live-tour rundt i Danmark, har Sanne Salomonsen det seneste år arbejdet på et nyt album med en række helt nye numre. Første single fra albummet er nummeret “Solskin Efter Regn”, som er skrevet af hendes mangeårige svenske venner Mats Ronander, Mauro Scocco og Henrik Janson. Også Sannes søn, Victor Ray, har været involveret i processen og spiller guitar på nummeret, der musikalsk er inspireret af live-tour lyd og Sannes glæde ved at stå på scenen.
“Så energisk, som Sanne optrådte her til aften, har jeg sjældent set hende”, lød det i BT’s anmeldelse af Sannes koncert i Vega tilbage i april, og netop energien fra seneste tour har været en af Sannes største inspirationskilder for det kommende album og nummeret “Solskin efter regn”.
Sanne fortæller: “Det var Mats (Ronander, Sannes eksmand, red.), der spillede nummeret for mig første gang, og jeg blev simpelthen så glad fra allerførste lyt. Jeg sagde til Mats, at den måtte jeg bare have med på min nye plade. Sammen skrev vi den oprindeligt svenske tekst om til en dansk version. Teksten er en kærlighedshyldest til Stockholm, hvilket passer godt til mig og mit univers, da jeg bor meget af min tid i
Sverige”. ”Jeg betragter Sverige som mit andet hjemland. Jeg har tidligere boet i Stockholm og jeg arbejder stadig rigtig meget i Sverige og spiller mange koncerter hvert eneste år”.
““Solskin efter regn” er en happy-go-lucky popsang, som jeg glæder mig vildt meget til at spille live — den kommer til at passe godt til mit rockshow," fortæller Sanne.
 
Ida Nielsen & Band
Ida Nielsen & Band
Ida Nielsen & Band
fredag 7-4 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreFunk
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg170 kr.
Ved indgangen190 kr.
Det er en stor glæde at Sønderborghus kan præsentere en af de mest omtalte danske musikere de senere år, verdensstjernen PRINCE’s bassist Ida Nielsen og hendes band. 
Ida Nielsen er vendt hjem til Danmark og selvom sorgen og chokket over læremesteren og vennens tragiske bortgang ikke helt har fortaget sig, har hun færdiggjort sit 3. soloalbum “Turnitup”, samlet et fantastisk band og er igen draget på landevejen.
2016 har budt på en god håndfuld koncerter inde og ude af landet, med stop i bl.a. Tyskland, Holland, England og Zanzibar. Og nu er hun og hendes super funky band klar til en længere tur i Danmark til foråret.
 
Hendes første single “SHOWMEWHATUGOT” fra albummet, blev håndplukket personligt af PRINCE som ”Purple Pick Of The Week” på TIDAL. 
Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdens musik. Det er solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl. 
 
Live lover Ida at levere et hårdtslående, høj-energi funkshow - pakket med gode vibes og stramme grooves – og selvfølgelig masser af bas!
The Eclectic Moniker
The Eclectic Moniker
The Eclectic Moniker
lørdag 8-4 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start21:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg130 kr.
Ved indgangen150 kr.
Med første single fra deres kommende album indvarsler The Eclectic Moniker en strammere og mere 80’er poppet lyd. ’The Wonder’ er samtidig en fortælling om, at skabe sine egne mirakler i stedet for at vente på dem.
The Eclectic Moniker bragede ind på den danske musikscene i 2011 og indtog de danske sendeflader, spillesteder og festivaler med deres uregerlige indiepop og varme sommerhits som ’Easter Island’, ’Sports’ og ’Going To Paris’. Der er gået over 2 år siden The Eclectic Monikers sidste udspil. Dengang talte bandet 7 medlemmer, de er i mellemtiden blevet et 5 mands orkester.
Shades of blue + Thomsen Nello & Hansen
Shades of blue + Thomsen Nello & Hansen
Shades of blue + Thomsen Nello & Hansen
onsdag 12-4 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreBlues
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg130 kr.
Ved indgangen150 kr.
Blues med international klasse
Forrygende fortolkninger af de gamle blues klassikere af kunstnere som Muddy Waters, Sonny Boy Williamsson, Little Walter, Howlin' Wolf osv. Krydret med masser af anekdoter og skæv humor.
Bag disse navne gemmer sig det tidligere ”Giraffen, Elefanten og Det Blå Lys”, der igen gemte på – i vilkårlig rækkefølge:
Kent Thomsen - guitar, vokal (Peter Belli, De Dyre Drenge), 
Niels Nello Mogensen - bas, vokal (Johnny Madsen, Grarup Allstars) 
Henrik Hansen - mundharpe, vokal (Trouble Cats, Mojo Hands). 
Trioen opstod under de efterhånden legendariske onsdagskoncerter på værtshuset ”Peter Gift” i Aarhus tilbage i 90’erne. Disse tre bluesfolk er nu atter samlet efter alt for mange års fravær, en anelse mere modne, noget mere ædruelige og jo da, meget mere bedre. 
Det er således et længe ventet genhør med Kent Thomsens fabelagtige guitarspil, Niels Nello Mogensens sejt svingende bas og Henrik Hansens virtuose mundharpespil.
"Old school" Chicago-blues når det er bedst. 
Sonja Hald + She´s a Sailor
Sonja Hald + She´s a Sailor
Sonja Hald + She´s a Sailor
lørdag 15-4 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Sonja Hald har droppet facaden. Har smidt sminke, jokes og parader ud af vinduet. Tilbage står fem gravalvorlige familiefædre: Det er nu slaget står, og det er ikke for tøsedrenge.
Det er folkrock som da mor røg pibe og far havde page, blandet op med alt hvad der er galt på internettet, ukuelig optimisme og bundløs gæld. Sarte sandheder og letsindige løgnehistorier om verden set præcis 8 km syd for Skive ringvej. Selvsikre guitarer som da radioen stadig spillede rock. Trommer der aldrig har hørt om elektronik. Dansk lyrik i verdensklasse leveret af fem gutter der både kan flyve højt og holde fødderne på jorden samtidig.
She’s a Sailor
Der er et sjældent set og internationalt snit over det nye danske indiepop-orkester She’s a Sailor. 
Debutsinglen "Beautiful" udkom i april 2016 og har flere gange kunnet bryste sig af titlen som den mest spillede sang på DR P4. 
I oktober fulgte EP’en "Back From The Sky", der også har høstet masser af airplay og rosende omtale. 
She’s a Sailor er dannet i 2015 af de to Viborgmusikere Jesper Vindberg (vokal og guitar) og Thomas Albrechtsen (keys og vokal) og bygger på deres mangeårige venskab og fascination af farverige og teatralske kunstnere som Ray Davies (The Kinks), Brian Wilson (The Beach Boys), Scott Walker, The Zombies samt det mere nutidige The Divine Comedy. 
Orkestret blev komplet i 2016, da trommeslager Jesper Svane efter et par koncerter som gæstemusiker trådte til som fast medlem. 
Jakob Park/Julie Erikssen
Jakob Park/Julie Erikssen
Jakob Park/Julie Erikssen
søndag 16-4 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
Den parisiske jazzdiva, Julie Erikssen, har siden hun som 19-årig startede sin karriere, haft stor succes og har givet koncerter med nogle af Frankrigs bedste jazzmusikere. Sammen med den dansk-sydkoreanske pianist og kapelmester Jakob Park og hans trio er turen nu kommet til Danmark, hvor de spiller en række koncerter. Her er repertoiret de gode jazzklassikere blandet med både Julie Erikssens og Jakob Parks egne kompositioner. Jakob Park Trio´s besætning er med Morten Ankarfeldt (b) og Janus Templeton (tr)
Husets filmklub
Husets filmklub
Husets filmklub
onsdag 19-4 kl. 19:00
GenreFilm
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
Husets Filmklub vil udbrede kendskabet til og interessen for film som kunstart, fortrinsvis ved forevisning af spillefilm, som ikke vises i den lokale biograf. Du skal være medlem af filmklubben for at se filmene.
 
.
Dúné
Dúné
Dúné
torsdag 20-4 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg220 kr.
Ved indgangen240 kr.
Det danske rockband Dúné er kendt og elsket af danskerne og siden 2001 har bandet udsendt 3 albums, vundet adskillige danske priser og turneret verden rundt med deres eksplosive liveoptrædener.
Dúné er bestående af de tre barndomsvenner Piotrek Wasilewski, Ole Bjórn og Mattias Kolstrup. Bandet har været på en 12 år lang rejse fyldt med op - og nedture.
Dúné har bevæget sig lidt væk fra elektrorocken, selvom de har bevaret elektroniske elementer og deres kendetegnende energi. Men samtidig er de blevet inspireret af urban og hip-hop-musik, og det kan i den grad høres på den aktuelle single "Searching For a Party".
 
 
Kris Herman
Kris Herman
Kris Herman
fredag 21-4 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Kris Herman har igennem flere år spillet landet tyndt og skabt sig en stor fangruppe uden mediernes bevågenhed, og d. 1 april 2016 udkom så hans første dansksproget EP "Tættere Sammen”, som er fem gedigne popsange om at turde at stå sammen i en tid, hvor fællesskabet
nogle gange gisper lidt efter vejret.
Udgivelsen byder på vedkommende tekster om venskab og kærlighed, om at lykkedes og blive set og om at brænde igennem og ikke brænde ud. Sangene er præsenteret i et dragende lydunivers, med skarpe pop-produktioner og en insisterende energi og gennemslagskraft.
EP’ens første single Når Man Ik Ka Gå Hjem er hen over foråret blevet spillet massivt på P4, og lå i flere uger som det mest spillede nummer på kanalen.
Little Havana
Little Havana
Little Havana
lørdag 22-4 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreSalsa
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
Little Havana er et vaskeægte salsa-party-orkester fra Århus. Stilen breder sig fra tilbagelænet traditionel cubansk ”son”, kendt fra filmen ”Buena Vista Social Club”, til hypermoderne salsa/ timba-numre inspireret af vor tids Cuba. 
Musikerne har en årelang erfaring med salsa/latin/pop-genren i så forskellige sammenhænge som: Jorge Cordero/Los Gran Daneses, Latin Dance Band, Llego la Hora, Mek Pek Partyband.
Little Havana er:
Diana Meldgaard, forsanger
Kent Søgaard, piano/kor
Johannes Jørgensen, bas
Bo Johansen, congas/kor
Yannik "Vikingo" Hartig, timbales
Storm Kleist, trombone
Jens Overby, trombone
Grumpynators + Skullclub
Grumpynators + Skullclub
Grumpynators + Skullclub
lørdag 22-4 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreMetal
Koncert start21:00
SpillestedBlack Spot
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Det københavnske Rock ‘n’ Roll band Grumpynators, opfølger udgivelsen af nyt album, City Of Sin , med en række forårskoncerter i Danmark.
Der er garanti for fest, så det sprøjter med øl og whiskey, når Grumpynators indtager scenen på Sønderborghus. De kommer buldrende som en stor amerikansk V8’er, og med sig har de deres helt egen form for Rock ‘n’ Roll, kaldet Motorbilly ; Et eksplosivt mix af Hard Rock, Metal og Rockabilly, som tro mod 50’ernes Rock ‘n’ Roll, spilles med kontrabas i stedet for elbas.
Musikken favner bredt fra glade og festlige rytmer til hårde guitar riffs, og appellerer på den måde til et mangfoldigt publikum. Men især fans af navne som Volbeat , Metallica, Ramones og Johnny Cash vil elske Grumpynators og deres Motorbilly.
Kolding-bandet SKULLCLUB lyder ikke som noget andet på den danske rockscene. Stilen er hård, energisk og upoleret rock, der er vævet sammen af elementer fra punk, rock og folk tilsat et touch af sing-along - det hele leveret med et heftigt drive og et umiskendeligt glimt i
øjet.
De hårdtslående historier om hjemvendte krigsveteraner, folk på kontanthjælp, fordrukne søfolk, rockere og hooligans, leveres på et sprog, der veksler mellem modersmålet og engelsk. Der er ingen regler, bare det virker. Når man har lyttet sig fra åbneren ”Død og Kritte” henover ”Desperado”, ”Strandvasker”, ”(SO)cial” og til ”Toon Army”, så er man ikke i tvivl: SKULLCLUB er 100 % rock’n’explosion fra det danske fastland.
SKULLCLUB’s udtryk trækker på et vitalt genremiks, og sangene hamres af sted som uregerlige, højoktane punkrockviser. Bandet selv er især inspireret af navne som Skambankt og tidlig Dropkick Murphys, men SKULLCLUB lyder ikke som andre bands – de har i den grad fundet deres egen stil og plads i det danske rocklandskab!
Ulf & Eric Wakenius
Ulf & Eric Wakenius
Ulf & Eric Wakenius
søndag 23-4 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
I foråret gæster det svenske guitar fænomen, Ulf Wakenius, hvor han sammen med sin søn Eric Wakenius vil spille nogle få eksklusive akustiske guitar duo koncerter. Uden sidestykke anses Ulf Wakenius i dag som en af de fremmeste guitarister på den Internationale scene. Mange stiftede bekendtskab med hans unikke guitarspil via hans musikalske virke som fast medlem af NHØP Trio i 15 år. Og tillige 5 år med Svend Asmussen. Musikken som spilles ved koncerten er en unik blanding af musik, som drager fra jazzen og mellemøstlige toner. Numrene er håndplukkede amerikanske klassikere samt kompositioner fra to af Ulf´s tidligere albums Vagabond og Momento Magico. Forvent magi ved denne eftermiddagskoncert. Det fås ikke bedre med denne guitarduo. Deres koncerter er sprudlende, lyriske, humoristiske og magiske.
Mathilde Falch
Mathilde Falch
Mathilde Falch
lørdag 6-5 kl. 19:30
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start19:30
SpillestedBlack Spot
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Mathilde Falchs tredje og anmelderroste album “Alle Taler” udkom i oktober 2015. Og Mathilde har haft travlt, siden debutalbummet “Lad Mig Gå Fri” udkom i 2012. Undervejs - på flere større turnéer med sit band, som duo og soloartist - har hun bygget sit navn solidt op på landets spillesteder og festivaler. Samtidig har Mathilde Falch også været ambassadør for Landsforeningen Sind siden februar 2015.
Mathilde Falch har indspillet det seneste album i samarbejde med producertalentet og guitaristen Christian Ki, der også er fast medlem i Mathildes band. Med sange om afhængighed, livslyst, relationer, det fordummede massemenneske, tilgivelse, kærlighed og savn viser Mathilde Falch nok en gang, at hun er en sangskriver med meget på hjerte.
Nabiha
Nabiha
Nabiha
lørdag 6-5 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingStåpladser/Standing
Forsalg180 kr.
Ved indgangen200 kr.
Den smukke og talentfulde NABIHA er efter to år med sangskrivning og aktiviteter i udlandet igen klar med en storstilet Danmarksturné i 2017. 
 
NABIHA har med sine vestafrikanske rødder, danske opvækst og ikke mindst skønne stemme, formået at skabe en helt unik position i det danske og udenlandske musiklandskab indenfor en verden af dance, pop og r&b. Hun er fra foråret 2017 tilbage på de danske spillesteder og glæder sig til at præsentere danskerne for gamle, såvel som nye hits.
 
”Jeg glæder mig ekstremt meget til igen at komme ud at spille for danskerne rundt omkring i landet, og præsentere dem for nye sange – og naturligvis mine gamle hits. Jeg håber, at vi ses derude”, udtaler NABIHA om den kommende forårsturné i Danmark.
 
NABIHA debuterede i 2010 med albummet Cracks og i 2011 med den internationale version More Cracks – albums der høstede anerkendelse i både ind- og udland med blandt andet hitsinglerne: ’Deep Sleep’, ’The Enemy’, ’Trouble’ og ’Never Played The Bass’. Efterfølgende har hun cementeret sin status som en af Danmarks bedste sangerinder med hits som: ’Mind The Gap’,  ‘Ask Yourself’, ’Bang That Drum’, ’Animals’ og ’Weapon’, og hun har modtaget adskillige priser og nomineringer.
 
The Band of Heathens
The Band of Heathens
The Band of Heathens
fredag 12-5 kl. 21:00
Køb billet Reserver billetter
GenreRock
Koncert start21:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.
The Band of Heathens har rødder i Austin, Texas, men rygterne om bandet har spredt sig til store dele af USA. Nu er også Europa med på vognen, bl.a. spillede The Band of Heathens tidligere på året i Tyskland med stor succes.
Stilen er et swampy og solidt swingende mix af alt godt fra sydstaterne. Det syder af pop, rock og roots, lidt Crosby, Stills & Nash her, lidt Jayhawks dér, alt sammen i et på en gang tidløst og forfriskende mix.
 
Tue West Band
Tue West Band
Tue West Band
lørdag 13-5 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenrePop
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg160 kr.
Ved indgangen180 kr.
Mulighed for tilkøb af koncertmenu - købes sammen med billet
 
I Marts 2016 udkom "Der er ingen der venter på os" og albummet blev godt modtaget af både publikum, anmeldere og radioerne. En personlig plade med kompromisløse og poetiske tekster, der også tager fat der hvor de fleste slipper. 
Og med en melankolsk , men stadig håbefuld undertone, hvor den mere voksne og dybe vokal tager lytteren i hånden, på en rejse gennem musikalske og lyriske landskaber og årstider.
 
Tue West band spiller ofte lange koncerter og kommer rundt om hele det prisvindende og alsidige bagkatalog. Og giver også plads til personlighederne og instrumentalisterne. 
Tue West band har musikalsk bredde og samtidig er det en uforudsigelige oplevelse der bærer præg af medlemmernes flirten med jazzmiljøet. Det spontane og legesyge element ligger på lur, i takt med respekten for sangskrivningen og den fortællende lyrik. 
Tue West Band:
Mads Mouritz (Mouritz/Hørslev) 
Jacob Funch (Teitur, I got you on tape, Lars H.U.G)
Jeppe Skovbakke (I got you on tape) 
Jeppe Gram (Steffen Brandt, Cæcilie Norby, Peter Sommer) 
 
 
 
Husets filmklub
Husets filmklub
Husets filmklub
onsdag 17-5 kl. 19:00
GenreFilm
Koncert start19:00
SpillestedBlack Spot
Husets Filmklub vil udbrede kendskabet til og interessen for film som kunstart, fortrinsvis ved forevisning af spillefilm, som ikke vises i den lokale biograf. Du skal være medlem af filmklubben for at se filmene.
 
.
Kira Skov/Nikolaj Hess
Kira Skov/Nikolaj Hess
Kira Skov/Nikolaj Hess
søndag 17-9 kl. 15:00
Køb billet Reserver billetter
GenreJazz
Koncert start15:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub
 
Kira Skov og Nikolaj Hess har samarbejdet i flere forskellige sammenhænge og de har nu besluttet sig for at skære ind til benet, med et ønske om at se hvad der kan opstå når de for alvor dykker ned i deres nyfødte duo konstellation.
Sammen har de sammensat et sæt af egne kompositioner og udvalgte standards i originale fortolkninger, med udgangspunkt I Jazzens sangskat og med fortolkninger af bl.a. Leonard Cohen, Johnny Cash, Nina Simone, Bob Dylan, Billie Holiday og Gillian Welch for at nævne et uddrag.
 
 
 
Huxi Bach - Ind til benet
Huxi Bach - Ind til benet
Huxi Bach - Ind til benet
onsdag 11-10 kl. 20:00
Køb billet Reserver billetter
GenreStand-up
Koncert start20:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser
Forsalg280 kr.
Ved indgangen300 kr.
Huxi Bach vil ind til benet. Ind til det vigtige. Eller i hvert fald ind til det, han synes er vigtigt.
Det forsøger han at komme i sit nye one-man show
– IND TIL BENET.
Når man forsøger den slags, skal man selvfølgelig være forsigtig, for man kan nemt komme til at skære sig selv i fingeren, eller
endnu værre: save den gren over man selv sidder på!
Men det er vigtigt, at komme derind, hvor det gør lidt ondt. Og når man er kommet derind, SÅ skal man grine af det. Højt og længe. For ellers kommer vi ingen vegne.
Huxi har igen taget guitaren med – for alting går lidt lettere med en sang. Og hvis det ikke rækker, så dukker der nok også et par lysbilleder op.
”IND TIL BENET” er Huxi Bachs fjerde one-man show. Med sig i bagagen har han de tre anmelderroste shows: ”Huxi Bachs Store Kærlighed” (2012) ”HJÆLP” (2014) og senest ”VALG” (2016).
Nikolaj Stokholm
Nikolaj Stokholm
Nikolaj Stokholm
fredag 3-11 kl. 19:00
Køb billet Reserver billetter
GenreStand-up
Koncert start19:00
SpillestedTeatersal
OpstillingSiddepladser/Seated
Forsalg220 kr.
Ved indgangen240 kr.
Mit liv som Nikolaj Stokholm.
Nikolaj Stokholm er en af Danmarks fremadstormende komikere, der med sin medvirken i successerien ”Sjit Happens” på Tv2 Zulu, har placeret sig i landets comedy elite. Nikolaj har altid været kendt for at have en finurligt krøllet hjerne og hans verdenssyn gennem brillen er bare liiiidt sjovere end alle vores andres. Når dette bliver formet til jokes og leveret i hæsblæsende tempo – som han også har for vane – har publikum ikke en chance, men ligger helt og aldeles flade af grin.
Nikolajs energi og nærvær har altid nået langt ud over scenekanten. Også selvom han ikke siger noget. Fordi han stadig – uden ord – er komiker. Han står, går, falder, sidder og taler som en komiker. Men hvordan nåede han dertil?
I Nikolaj Stokholms første one-man show får publikum et unikt indblik i det liv, der hele tiden har været bestemt til at få andre til at grine. Det er på alle tænkelige måder en vanvittig sjov historie, som selvfølgelig kun kan fortælles af ham, der har været det hele igennem selv. Hør om den mærkværdige barndom, om nogle pinlige teenageår og om det spørgsmål, som rigtig mange har stillet Nikolaj: ”Hvordan blev du komiker”?

 

Kontaktoplysninger

 

Fakta

  • CVR nr. 29 99 75 78
  • EAN nr. 57 98 00 51 54 068
  • Bank: Reg nr. 7931 konto 100 456 2