Forsalg100 kr./ 70 kr. for unge under 18 år eller med gyldigt studiekort
Ved indgangen120 kr. / 70 kr. for unge under 18 år eller med gyldigt studiekort

KONCERTSTED: Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg

Support: Nicolai Noa

Kærlighed er blevet kastet i grams efter TÅRN de seneste år, hvor de har etableret sig som et af de mest omtalte nye navne på den danske scene.

Det fynske band har på blot tre år formået at udgive to anmelderroste album ‘Ud Ad Mit Vindue’ og ‘Velkommen Indenfor’ og med forsanger Erik Apollo i front, er de blevet kendt, som et band der tryllebinder publikum med sange, som er lavet af et stof, der kan få pigeøjne til at stråle og drengehjerter til at banke.

Nu er de klar til at tage hul på 2019 med ny musik og annonceringen af en større efterårsturné. Første udspil er singlen ’Farver og Vanvid’ og en EP ventes ude i maj.

Det nye materiale er skabt med afsæt i de stadier, vi går igennem, fra vi overgiver os til forelskelsen, til bruddet, sorgen, og til vi igen er helet og klar til overgivelsen. En cirkulær bevægelse. Som en kærlighedens fugl Phøniks.

”Kærligheden er i forandring. Ikke bare i mig, men i verden omkring mig. Jeg har brugt meget tid på at begribe kærligheden som en kraft og som overlevelses-mekanisme. Udspringet til de nye sange er et brud, og hele den proces, der følger efter. Fortællingen slutter - og begynder - der hvor ringen er sluttet, og jeg har et åbent hjerte igen”, fortæller Erik Apollo.

Forsalg200 kr.
Ved indgangen220 kr.

Jeg har spillet en masse solo de senere år, så meget at folk næsten kender mig bedst sådan. Derfor har det været fantastisk med en stor anlagt band forårs turne som forsætter henover sommeren. Men når når træerne smider deres blade vil jeg ud igen, men denne gang hverken som band eller helt alene, så med i bilen kommer min multiinstrumentalist ven Kasper Rasmussen. Med ham har jeg lyst til og mulighed for at prøve at vride lidt i mine sange og dykke lidt tilbage i mit katalog. Og ikke mindst spille de nyeste sange som folk slet ikke kender endnu. Håber at se mange af her derude.

Forsalg140 kr.
Ved indgangen160 kr.

Spillested: Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg

Ændring: The Petulant har desværre meldt afbud, i stedet har vi fået GoatHawkBuffalo på programmet!

”Reveal Your Soul For The Dead” er det 15. studiealbum fra Danmarks største dødsmetaleksport Illdisposed. Det består af 11 hårdtslående numre, der spænder fra de tungeste passager over midt-tempo groove til up-tempo grindblasts.

Siden starten af 90’erne har Illdisposed været ét af de største bands på den nordiske dødsmetal-scene, lige som de har udgivet ikke færre end 15 album. Med rødder netop i dødsmetal har Illdisposed udviklet deres eget udtryk, der blandt andet består af groovy rytmer, melodiske, men også hårdtslående riffs og en massiv mur af lyd med en unik subwoofer-vokal i fokus.

Illdisposed betragtes af mange – herunder ikke mindst metal-eksperter – som en form for synonym med metalmusik af fineste kvalitet. Et synonym, der blot blev styrket af bandets seneste album, “Reveal Your Soul For The Dead” (2019).

GoatHawkBuffalo har gennem inspiration fra bands som The Sword, Clutch, Kyuss og Corrosion of Conformity fundet et fælles standpunkt i kærligheden til groovy sludge og tung stoner. Bandet er oprindeligt stiftet i 2014 og har eksisteret i sit nuværende format siden 2017.

GoatHawkBuffalo leverer en øredøvende gang whiskeyinduceret dommedagshøvl mens der uddeles hedonistiske highfives og skaller til højre og venstre, og der er mildest talt garanti for pandehår i nakken. Med drevne sydstatsgrooves og hjerteblod leverer GoatHawkBuffalo blytunge riffs og potent sludge.

Med sit fundament i Sønderborg, hamrer Quantum Solaris direkte igennem lydmuren med Højt, tungt og melodisk heavy Metal.
På en mission for at sprede sine rødder i den danske metalscene giver Quantum Solaris sig altid 120% når der skal fyres op under den tunge metal!
Musikalsk set har bandet taget inspiration i nogle forskellige subgenrer indenfor metallen, forestil dig en blanding af Killswitch Engage, Parkway Drive & Lamb of god, med en teskefuld af progressive elementer blandet ind.
Forbered dig på en masse Tunge guitarriffs, tordnende trommespil, og skarpe screams, når Quantum Solaris fyrer den af!

Forsalg270 kr.
Ved indgangen290 kr.

Vi lever i en verden, hvor alt handler om at være perfekt. Vi skal have det perfekte arbejde, det perfekte parforhold og den perfekte krop. Og vi skal dele det! Folk skal se, at vi har overskud. Men hvorfor? For er det egentlig dét, de vil se? Hvad med dagene, man har spildt kaffe på skjorten? Eller når man har brændt maden på? Eller når man har siddet til et helt møde med toiletpapir på skoen? Kunne det ikke være federe, hvis vi alle snart begyndte at dele lidt mere ud af dét?

En af tidens absolut skarpeste og mest teknisk overlegne komikere er klar med nyt one-man show. ”Perfektion, overskud og andre lorteord” er titlen, og navnet er naturligvis Thomas Warberg.

I de seneste år har han lagt sig i spidsen for sønderjysk charme, eminente timinger og levering af både one-liner jokes og anekdoter i en særklasse helt for sig.

Nu kommer han hele landet rundt med showet, som har premiere på Bremen Teater i København den 26. september 2019.

”Det sidste show var ret godt, det her bliver også ret godt.” – Warberg

Forsalg130 kr. / 70 kr. for studerende og unge under 18 år
Ved indgangen150 kr. / 70 kr. for studerende og unge under 18 år

KONCERTSTED: Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg
"Hvorfor Kom Du Overhovedet? - Tour"
"Man får lyst til at bo i hans musik" - Politiken
Aksglæde har i løbet af de seneste par år placeret sig i fronten af en bølge af nye danske sangskrivere, hvilket han viser på sin seneste EP ’Hvorfor Kom Du Overhovedet?’. Soundvenue roste EP’en til skyerne med 5 stjerner og beskriver den som ”...vanvittig skarp og rørende på den allermest jordnære facon”. I en tid hvor pilen peger indad og vores største bekymring er vores egen fremtoning, afspejler Aksglædes poetiske tekster og hans ”følelsesmæssige protestsange” en generation, der er præget af usikkerhed og pres. Aksglædes sange er en digtsamling, du kan danse til.
Publikum kan forvente en energisk dansabel koncert med kvalitetspop, hvor Danmarks nye sangskriversstjerne løfter på hatten og fører arven videre fra forbilleder som C.V. Jørgensen og Thomas Helmig. Jacob Aksglæde debuterede med de populære sing-alongs ‘Fantomfølelser’ og ‘Lille Taarbæktøs’ og har siden udgivet store sange som 'Næste Sommer', 'Bare I Nogle Timer', ’PromilleRomantikken’ og 'Hvis Du Bare Havde Sagt Noget’.
Anmeldelser
5 Stjerner x Soundvenue - tryk og læs anmeldelsen her

4 Hjerter x Politiken - tryk og læs anmeldelsen her

Forsalg170 kr.
Ved indgangen190 kr.

Amerikanske Bonnie Bishop lægger vejen forbi Sønderborghus med et solidt sammenspillet band i ryggen.
Mange sammenligner hende med Bonnie Raitt, som hun i øvrigt har skrevet sange til på de to albums ”Slipstream” (2012) og”Dig In Deep” (2016), og både repertoire- og stemmemæssigt er de to tæt på hinanden.

Bonnie Bishop havde efter mange års endeløse turnéer på små klubber og bowling haller i USA i 00’erne, egentlig opgivet karrieren og meldt sig til semesterstart på Universitetet, men en af hendes faste støtter overtalte hende til at fortsætte karrieren og satte hende i kontakt med stjerneproduceren Dave Cobb (Jason Isbell, Chris Stapleton, Sturgil Simpson & Brandi Carlisle) og sammen producerede de hendes store gennembrudsalbum ”Ain’t Who I Was” fra 2016. Albummet fik kanonanmeldelser i ’Rolling Stone’, ’New York Times’, ’ The Washington Post’ og i ’The Houston Press’ udråbte man hende til ” new queen of country soul”! Albummet ”The Walk” fra 2018 blev også rigtig godt modtaget og senest har hun lavet et akustisk ’low-fi’ album ” House Sessions Vol. 1, men det er med band hun kommer forbi Sønderborghus til efteråret, som foruden Bonnie på vokal og keyboards også er Ryan Tharp - electric gtr, lap steel, BGVs, Harmoni Kelley - bass, BGVs & Clint Kirby - drums and percussion.


Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.

Support: Smadr

Aarhusiansk grunge/rock med bredt udsyn
The Boy That Got Away er et Aarhusiansk grunge/rock-band, som blevet dannet i 2011. Siden dengang har bandet udgivet 2 fuldlængde albums, 5 musikvideoer, turneret med bla. Dizzy Mizz Lizzy, spillet support for navne som Rival Sons og AC/DC, samt spillet mellem 150-200 koncerter i både ind- og udland.
The Boy That Got Away har støt og sikkert fået opbygget et navn på såvel den danske som den udenlandske rockscene.
Til august 2019 drager The Boy That Got Away endnu engang i studiet med produceren Tue Mads v/ Antfarm Studios for at indspille 3. album med udgivelse i starten af 2020.

FRANKLIN ZOO er et progressivt stoner band fra København.
Med vokale undertoner fra 90'ernes Seattlescene i kombination med progressive elementer og tålmodig og tung spillestil har det ganske erfarne band med et ikke uanseeligt udgivelses- og live-cv i både ind- og udland det seneste årti udviklet en unik sound, som sammen med bundærlige, poetiske tekster munder ud i et nærværende, eftertænksomt udtryk, som taler direkte til hjerte, hjerne og nerve.
Senest udgav de 31. maj 2019 den næsten 9 minutter lange single ”The Chameleon” (prod. Tue Madsen, Antfarm Studios) på alle digitale platforme og med en æstetisk livevideo af Rasmus G. Sejersen (The Psyke Project, LLNN m.fl.). Singlen er forløber til næste album, som påregnes løbende indspillet som den kunstneriske parathed byder og udgives formentlig i 2020.


Forsalg230 kr.
Ved indgangen250 kr.

Hit med 80’erne blev dannet det år, hvor Danmark vandt EM i fodbold. John Jensen ramte den lige i r…., og resten er farverig, dansk sommerhistorie. Berlin-muren var faldet et par år tidligere, alle troede på nye og
bedre tider på bagkanten af Den Kolde Krig, og hjemme i stuen var CD-afspilleren ved at afløse pladespilleren.
1992 er længe siden.
Ikke desto mindre har Hit med 80’erne lige siden dengang turneret rundt i Danmark med det, der nu er blevet til klassikerne fra danskrockens guldalder.
Dengang, først i 90’erne, var der ikke rigtig nogen, der regnede de danske 80’er-sange for noget. Sagt på jysk er der lavet om på det siden. Numrene fra Schlüters og Elkjærs årti er mere populære end nogensinde
før, her 30 år efter.
Hit med 80’erne spiller alle de sange, der betød så meget for så mange. Dengang. Og stadig gør det i dag.Og sender samtidig en stor, respektfuld tak til de danske 80’er-stjerner og deres sange, som gør det hele
muligt. Flere af dem har fra tid til anden været med på scenen hos Hit med 80’erne. Men orkestret kan først og fremmest selv.
Forbered dig på en velspillet og varm hyldest til Tøsedrengene, Dodo & The Dodo’s, Rocazino, RayDeeOhh, TV2, News – fortsæt selv listen. Og regn med, at der er et glimt i øjet hist og pist. Anderledes kan det ikke
være, når tiden spoles tilbage til dengang Ecco-sko og pastelfarvede habitjakker var det, bandets halv- og helvoksne børn i dag vil kalde for meganice.
Og dengang der ikke var fejet noget ind under gulvtæppet. Men det var der så vist alligevel, viste det sig…
Vi ses derude.
Hit med 80’erne er:
Annette Søgaard, vokal / kor
Ole Hansen, vokal / kor / akk. guitar
Marianne Lewandowski, kor / vokal / percussion
Brian Bannerholt, guitar
Steffen Hansen, keyboards
Jakob Pagaard, bas / kor
Kurt Nielsen, trommer 

Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr./80 kr. for medlemmer af Sønderborg Jazzclub

Adgang for alle studerende og musikskolelever til fast éntre på kr. 50,- mod forevisning af studiekort

Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub.

Flat Bop er lyden af trommer, et hammondorgel og en saxofon, der forenes i genrerne blues, funk, jazz og soul. Hammondorganist Gunnar Ringøen, saxofonist Christoffer Find og trommeslager Chris Falkenberg, der i øvrigt er et lokalt ansigt i det sønderjyske, er gået sammen i dette klassiske trioformat, hvor et nummer aldrig bliver spillet på samme måde, og det er i denne leg med musikken, at bandets helt særlige lyd opstår. Deres humør, små drillerier på scenen og glæde for musik er smittende, og det skaber en god kontakt mellem publikum og musikerne.

Trioen spiller både egne kompositioner og arrangementer af jazz-standarder, og de tre musikere udgiver sammen deres første plade i 2019 med original musik.

Flat Bop har eksisteret siden 2016 og har i de seneste par år turneret rundt i Danmark og Norge, hvor de har spillet i jazzklubber, på spillesteder og forskellige festivaller.

Under dagens koncert medvirker trombonist Stefan Ringive, som også er featuring på den seneste udgivelse.

Line up
Christoffer Gausdal Find, tenorsax
Stefan Friis Ringive, trombone
Gunnar Sjur Ringøen, hammondorgel
Chris Falkenberg Rasmussen, trommer

Kun for medlemmer af Husets Filmklub

Karpenaum (2018) Frankrig/Libanon
Genre: Drama
Varighed:121 min.
Filmen handler om drengen Zain, som mens han sidder i fængsel sagsøger sine forældre, for at have født ham ind i et liv med fattigdom og nød.
Vandt juryens pris ved Cannes Film Festival
Instrueret af Nadine Labaki.

Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.

HJALMER ANNONCERER SIN MEST OMFATTENDE DANMARKSTOURNE NOGENSINDE

Til efteråret 2019 præsenterer Hjalmer sine sange i et nyt og intimt set-up, når han drager ud på en 40-shows akustisk tour

Til trods for sin unge alder, har Hjalmer allerede et væld af koncerter i bagagen. Senest på hans forårstour, hvor Hjalmer og bandet spillede en lang række udsolgte koncerter over hele landet.

Nu vælger Hjalmer at skrue ned for tempoet og op for intimiteten, når han til efteråret drager ud på en omfattende akustisk tour med guitaristen Simon Luth. I et ydmygt og intimt set-up skærer Hjalmer helt ind til benet, og inviterer sine fans ind i det rum, hvor musikken begynder – nemlig med Hjalmer, en guitar og intet andet. De ydmyge vilkår som kendetegner en akustisk koncert, har altid haft en særlig plads i hjertet for den spektakulære sanger og sangskriver, som selv fortæller:

”I meget lang tid har jeg haft lyst til at komme ud – bare mig og min guitar - og møde publikum i øjenhøjde. Jeg vil præsentere publikum for sangene i deres oprindelige og reneste form. Det er sådan sangene er blevet til, og det håber jeg også at publikum vil opleve, når de hører dem akustisk”

Forsalg150 kr. / 70 kr. for studerende og unge under 18 år
Ved indgangen170 kr. / 70 kr. for studerende og unge under 18 år

KONCERTSTED: Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg

Support: Jungs

Fribytterdrømmen udgiver deres tredje album ’Skin’ d. 4. oktober 2019. Et album hvorfra singlerne ’Hallusignaler’ og ’Det Skinnende feat. Lydmor’ allerede har markeret en ny eklektisk tilgang til Fribytterdrømmes musikalske udtryk.
Stilen er stadig psykedelisk, om end årtiet har ændret sig fra 70’erne til 90’erne, hvor især Manchesters klubscene deromkring har været inspirationskilde. Fribyttterdrømme er gået fra det svajende og rockende til det mere dansende og ekstatiske.
Teksterne er mere ømme og følsomme end tidligere. Populært sagt nok mere personlige frem for lyriske krumspring i litterære retninger. "At gå mod solopgangen" har været et gennemgående billede hos forsanger Lau I. V. Pedersen, i forbindelse med hans tekstarbejde. Ekstasen er et gennemgående lyrisk tema på pladen.

Jungs er et band med sønderjyske og esbjergensiske rødder. Bandet blev dannet i sommeren 2018, hvor forsangeren Benjamin Lykkehus og bassisten Jonas Hald tomlede sig fra Aabenraa til Skagen som gademusikere. I foråret 2019 var tiden inde til at udvide gruppen, og guitaristen Sune Danger samt trommeslageren Lasse Kofoed blev nu en del af af bandet.
Sangene tager udgangspunkt i vennernes hverdag og hvad der ellers hører til. Teksterne understøttes af melodiske guitarriffs samt et lækkert groove fra rytmesektionen. Desuden kan man forvente en håndfuld guitarsoli


Forsalg175 kr. - max 6 billetter pr. person

Arrangør: Bobbyfestival - Sønderborg ´68 in Concert

Billetsalget starter mandag d. 2. september 2019 kl. 12.00 på www.ticketmaster.dk og Sønderborghus - Max 6 billetter pr. person
På Sønderborghus udleveres kønumre fra kl. 9.00 - (man er ikke garanteret billetter med kønummer)

Et af Sønderborg ’68 in Concert’s aktiviteter er “Bobby Festival”, som afholdes en gang om året, nemlig den første lørdag i november. Formålet er først og fremmest at give de besøgende en kanon oplevelse, at give musikerne de bedste vilkår, og sidst, men ikke mindst, at donere penge til institutioner og aktiviteter for børn og unge i Sønderborg Kommune. Det eneste krav er, at pengene skal bruges til noget, der har med musik at gøre.
Bobby Featival er en udløber af Musik-arrangementet på Sønderborg Bibliotek 1987 i anledning af bogen “Da Beatles kom til Sønderborg” af Gunnar Korff Rasmussen 1986. Bogen dækker perioden 1960 til 1969.

Bandtilmelding - klik her http://www.bobbyfestival.dk/band-tilmelding/

Programmet offentliggøres senere

Forsalg120 kr. / 70 kr. for studerende og unge under 18 år
Ved indgangen140 kr. / 70 kr. for studerende og unge under 18 år

KONCERTSTED: Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg
AddisAbabaBand er et kosmisk fartøj hvis brændstof er afro, funk, jazz, avantgarde, stramme beats og kollektiv improvisation. 13 mand høj sørger orkestret med udspring i Aarhus for at Kedelhuset kommer til at boble af musikalsk overskud.
Forrest en skarp og sammentømret hornsektion som støttes af en superswingende bass/gui/keys gruppe og en bund af besnærende beats. AddisAbabaBand er et kollektiv. Musikken skrives og arrangeres i fællesskab. Med improvisation som den bærende kraft skabes et rum, hvori vi kan tilsidesætte os selv og danse væk sammen.

Gratis Workshop:
STED: Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg

Har du en poetry slammer gemt i dig? Kom med på workshop med tre af Danmarks bedste slammere, og få inspiration til, hvordan du selv kommer op på scenen som poesi- og ordgøgler. Medbring en tekst hjemmefra eller mød op uden en tekst, men med åbent sind. Der er ingen aldersbegrænsning eller krav om erfaring. Du skal blot have lyst til at lege med ord. Arrangeret i samarbejde med Peter Dyreborg & Co. Mere info om poetry slam på www.PoetrySlam.dk - tilmeld dig gerne til workshoppen på peter@peterdyreborg.dk eller mød blot op.

Vært: DM-vinder Peter Dyreborg m.fl.

Ved deltagelse i workshoppen er der gratis adgang til showet kl. 20.00

Forsalg140 kr.
Ved indgangen160 kr.

Hvad udgør en nordisk forsamling? Er det nordlige stednavne angivet på nogle fødselsattester? Eller er det i virkeligheden mere en sindsstemning bedst udtrykt gennem lyrik og sang.

Dette spørgsmål forsøger folk-kvartetten Northern Assembly at svare på med fængende historier om rodløshed og medrivende, livsbekræftende toner, som bedst kan beskrives som “rootless folk”.

For Northern Assembly er ikke baseret på nogen bestemt musikalsk tradition, men snarere en længsel efter at finde et sted at kalde hjem. Selvom hjemadressen i øjeblikket siger “Danmark”, har de to sangere og storytellere i Northern Assembly, Dina Dánialsdóttir og Andreas Bevan, rejst vidt og bredt og tilbragt nogle af de vigtigste barndomsår i steder som Østafrika, England, Norge og Færøerne. Dette har medført, at begge altid har haft følelsen af ikke rigtig at høre hjemme, hvilket de har erfaret, kun kan dulmes gennem musikken.

Sammen med trommeslager Jens Hedegaard og kontrabassist Jesper Smalbro, som i øvrigt har deres rødder solidt plantet i den jyske muld, fandt de sammen en måde at give afløb for deres følelser på i Northern Assembly.

Bandet udgiver i 2019 opfølgeren til debutalbummet ’Death, won’t you marry me?’ som i 2018 sendte Northern Assembly på en lang og succesfuld Danmarksturné. Det lovende danske folk act, vokser sig stille og roligt større på den danske og udenlandske musikscene. Udsolgte shows og gentagne festivalbesøg på bl.a. SPOT, Smukfest og Tønder Festival har samlet et dedikeret, nationalt følge. Ligeledes har en turné til Schweiz og en turné til Sydkorea tiltrukket opmærksomhed fra det store udland, som nu endnu engang kalder på Northern Assembly. Bandet drager nemlig udover en landsækkende turné i efteråret 2019 også til Færøerne, hvor de spiller en koncertrække til foråret. Finder de mon nogensinde hjem igen?


Ved indgangen50 kr.

STED: Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg

Oplev nogle af Danmarks bedste slammere i et underholdende mix af sjove tekster, skæv poesi og finurlige ordlege. Poetry slam er en konkurrence i spoken word, og kan bedst beskrives som en blanding af digte, comedy og storytelling. Svært at forklare, men let at elske. Hvis du selv vil udforske, om du har en poetry slammer gemt i dig, kom med til workshop tidligere på dagen kl. 16.30. Arrangeret i samarbejde med Peter Dyreborg & Co. Mere info om poetry slam på www.PoetrySlam.dk

Workshop kl. 16.30:
Har du en poetry slammer gemt i dig? Kom med på workshop med tre af Danmarks bedste slammere, og få inspiration til, hvordan du selv kommer op på scenen som poesi- og ordgøgler. Medbring en tekst hjemmefra eller mød op uden en tekst, men med åbent sind. Der er ingen aldersbegrænsning eller krav om erfaring. Du skal blot have lyst til at lege med ord. Arrangeret i samarbejde med Peter Dyreborg & Co. Mere info om poetry slam på www.PoetrySlam.dk - tilmeld dig gerne til workshoppen på peter@peterdyreborg.dk eller mød blot op.

Vært: DM-vinder Peter Dyreborg m.fl.

Ved deltagelse i workshoppen er der gratis adgang til showet kl. 20.00

Forsalg60 kr.
Ved indgangen70 kr.

Børnediskotek fra 19.00-22.00
Aldersgruppe: 10-13 år
Vi fyrer op under ungerne med det fedeste funk, soul, pop, dance, blinkende lamper, masser af røg, lege, underholdning, sodavand i spandevis og højt humør. Nu skal de til fest - uden forældre.

Vi tager os kærligt af dem og giver dem en fantastisk aften hvor de får lov til at hygge, danse og have nogle sjove timer i vennernes selskab. Vi står på sidelinjen og sørger for alle får en glad og sjov aften.
Legitimation (buskort eller sygesikringsbevis ) skal medbringes.

Forsalg250 kr. for 2 dage 8. + 9.11


DEFINE festival præsenterer nyskabende kunstnere, komponister og musikere på en årlig festival. Festivalen bevæger sig specielt i krydsfeltet mellem de klassiske og de nye/elektroniske kunstarter.

PROGRAM - med forbehold for ændringer - se evt. http://www.definefestival.com/  eller https://www.facebook.com/events/532593303946399/  

FREDAG 8.11.
Mejeriet Løngang 2, 6400 Sønderborg, Denmark

Kl. 19:00 ADAPTER (DK/DE/IS)
Ensemble Adapter spiller ”Stillstehen” ved Ejnar Kanding (DK)

Kl. 20:30 KALAHA (DK)
Fusion af Afrofunk, Elektro Rave, Jazz ...

Kl. 22:00 EXTRAWELT (DE)
Living and breathing electronic music

Kl. 23:30 SPEJDERROBOT (DK)
Spejderrobot er Mikael Elkjær

LØRDAG 9.11.
Multikulturhuset Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg, Denmark


Kl. 13:30 EKKORUM (DK)
Nedslag i dansk elektronisk musik med Hans Peter Stubbe Teglbjærg-

Kl. 15:00 SPEOS (DK)
Live performance med Morten Søndergaard og Schweppenhäuser/Thomsen.

Mejeriet Løngang 2, 6400 Sønderborg, Denmark
 
kl. 19:00 KATE NV (RU)
Solo project af Kate Shilonosova, Moscow-baseret producer, songstress, composer, designer ...

Kl. 20:30 MMMM (LV)
Award-winning and crazy, MMMM are electro-punk.

Kl. 22:00 SIMON LITTAUER (DK)
Live Modular

Kl. 23:30 RUNE BAGGE (DK)
Northern Electronics Semantica Kulør Ownlife FastForward

SØNDAG 10.11.
Sønderborghus Martin Nyrops Plads 2, 6400 Sønderborg, Denmark


15:00 MIKKELBORG, DAHL, DAVIES (DK)
En eksklusiv dansk trio

DAGSBILLET
175 DKK / 25 €
Giver adgang til alle arrangementer på én dag.
Kan købes ved døren.


FESTIVALBILLET
 250 DKK / 35 €
Giver adgang til alle festivalarrangementer.
Kan købes ved døren.
Køb FESTIVALBILLET

ENKELTBILLETTER
SPEOS på Sønderborg Bibliotek lørdag den 9.11. kl. 15, 50 DKK
Køb billet eller ved døren.

MIKKELBORG, DAHL, DAVIES på Sønderborghus søndag den 10.11. kl. 15
Læs mere her www.sønderborgjazzclub.dk/mikkelborg - køb billet

Forsalg250 kr. for 2 dage 8. + 9.11


DEFINE festival præsenterer nyskabende kunstnere, komponister og musikere på en årlig festival. Festivalen bevæger sig specielt i krydsfeltet mellem de klassiske og de nye/elektroniske kunstarter.

PROGRAM - med forbehold for ændringer - se evt. http://www.definefestival.com/  eller https://www.facebook.com/events/532593303946399/  

FREDAG 8.11.
Mejeriet Løngang 2, 6400 Sønderborg, Denmark

Kl. 19:00 ADAPTER (DK/DE/IS)
Ensemble Adapter spiller ”Stillstehen” ved Ejnar Kanding (DK)

Kl. 20:30 KALAHA (DK)
Fusion af Afrofunk, Elektro Rave, Jazz ...

Kl. 22:00 EXTRAWELT (DE)
Living and breathing electronic music

Kl. 23:30 SPEJDERROBOT (DK)
Spejderrobot er Mikael Elkjær

LØRDAG 9.11.
Multikulturhuset Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg, Denmark


Kl. 13:30 EKKORUM (DK)
Nedslag i dansk elektronisk musik med Hans Peter Stubbe Teglbjærg-

Kl. 15:00 SPEOS (DK)
Live performance med Morten Søndergaard og Schweppenhäuser/Thomsen.

Mejeriet Løngang 2, 6400 Sønderborg, Denmark
 
kl. 19:00 KATE NV (RU)
Solo project af Kate Shilonosova, Moscow-baseret producer, songstress, composer, designer ...

Kl. 20:30 MMMM (LV)
Award-winning and crazy, MMMM are electro-punk.

Kl. 22:00 SIMON LITTAUER (DK)
Live Modular

Kl. 23:30 RUNE BAGGE (DK)
Northern Electronics Semantica Kulør Ownlife FastForward

SØNDAG 10.11.
Sønderborghus Martin Nyrops Plads 2, 6400 Sønderborg, Denmark


15:00 MIKKELBORG, DAHL, DAVIES (DK)
En eksklusiv dansk trio

DAGSBILLET
175 DKK / 25 €
Giver adgang til alle arrangementer på én dag.
Kan købes ved døren.


FESTIVALBILLET
 250 DKK / 35 €
Giver adgang til alle festivalarrangementer.
Kan købes ved døren.
Køb FESTIVALBILLET

ENKELTBILLETTER
SPEOS på Sønderborg Bibliotek lørdag den 9.11. kl. 15, 50 DKK
Køb billet eller ved døren.

MIKKELBORG, DAHL, DAVIES på Sønderborghus søndag den 10.11. kl. 15
Læs mere her www.sønderborgjazzclub.dk/mikkelborg - køb billet

Forsalg220 kr.
Ved indgangen240 kr.

Opråb! Rockers By Choice tager på 30 års jubilæums-tour

Et af dansk hiphops absolut største koryfæer drager på jubilæums-tour næste år! Med 30 års jubilæet for RBC's banebrydende album Opråb til det danske folk fra 1989 er det igen blevet tid til at finde Kangol-huer, guldkæder, Adidas sko og træningstøj frem fra gemmerne, når dansk hiphops grundlæggere igen rocker de danske scener til næste år. Og dét med den originale besætning vel at mærke!
 
1984 - dansk hiphop bliver grundlagt, da Per 'Dee Pee' Pedersen kommer hjem til Tårnby fra New York. I bagagen har han hårdtpumpede electrobeats, scratch, rap, breakdance og grafitti nok til et seriøst kulturchok for danskerne.

Hurtigt er brormand Lars 'Chief 1' Pedersen med på beatet, og en gruppe samles under ungdomsklubben Sundby Algård på Amager. To år efter Pers pilgrimsrejse er Rockers By Choice født med de fem oprindelige medlemmer: Chief 1 (Lars Pedersen), Dee Pee (Per Pedersen), Master Phoze (Georgios Sagos), MC Pete (Peder Musing) og MC Swan (Øyvind Hagen Traberg).

1989. RBC rider som de første på dansk hip hops første trykbølge, som for alvor dundrer igennem med albummet Opråb! Til Det Danske Folk. Den følges op af en massiv og langvarig turne med et fan-hysteri som aldrig er set før i DK. Gruppen indspiller tre album og et livealbum mere frem til 1996, hvor RBC bliver opløst.

2019 RBC har definitivt indskrevet sig i dansk musikhistorie med hits som ”Opråb!...”, ”Engel”, ”Nej Til Narkotika”, ”Peders Ting”, ”Ama'r er # 1” og ”Min Gamle Skole”, som stadig får masser af airplay.
Chief 1 er i mellemtiden blevet en velanskrevet producer & artist, Dee Pee spiller stadig koncerter og udsender sin egen musik, og i 2018 medvirkede de i DR´s succes podcast Den nye stil, hvor de fortalte historien om dansk hiphop´s fødsel.

"Vi vil vise gamle og nye fans at vi stadig kan trykke den af og jeg glæder mig for vildt til at shine de gamle tracks op og lave en tour de force rap koncert med fuld smadder og gang i den" - Chief 1

Forsalg180 kr.
Ved indgangen200 kr./140 kr. for medlemmer af Sønderborg Jazzclub

Adgang for alle studerende og musikskolelever til fast éntre på kr. 50,- mod forevisning af studiekort

Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub

En eksklusiv dansk trio i en klasse for sig bestående af trompetisten Palle Mikkelborg, pianisten Carsten Dahl og harpisten Helen Davies. Udgangspunktet er en fascinerende musikalsk rejse, hvor destinationen med vilje er ukendt – men som altid bringer lytteren de bedste steder hen.

Den lyriske åre i dansk jazz har næppe stærkere repræsentanter end Palle Mikkelborg og Carsten Dahl. Der er en ro og en vildskab i deres musik, som dog aldrig forhindrer dem i at ramme noget, der finder rørende genklang hos de fleste. Sammen med Mikkelborgs faste samarbejdspartner, den walisiske harpist Helen Davies, har de formet en trio, der giver plads til, at alle kan komme til orde i lydlandskaber, der kan bevæge sig fra komplekse klangbilleder til tidløse standarder. Det er musik, der efterlader spor i folk – en saliggørende musik.

Forsalg250 kr. for 2 dage 8. + 9.11


DEFINE festival præsenterer nyskabende kunstnere, komponister og musikere på en årlig festival. Festivalen bevæger sig specielt i krydsfeltet mellem de klassiske og de nye/elektroniske kunstarter.

PROGRAM - med forbehold for ændringer - se evt. http://www.definefestival.com/  eller https://www.facebook.com/events/532593303946399/  

FREDAG 8.11.
Mejeriet Løngang 2, 6400 Sønderborg, Denmark

Kl. 19:00 ADAPTER (DK/DE/IS)
Ensemble Adapter spiller ”Stillstehen” ved Ejnar Kanding (DK)

Kl. 20:30 KALAHA (DK)
Fusion af Afrofunk, Elektro Rave, Jazz ...

Kl. 22:00 EXTRAWELT (DE)
Living and breathing electronic music

Kl. 23:30 SPEJDERROBOT (DK)
Spejderrobot er Mikael Elkjær

LØRDAG 9.11.
Multikulturhuset Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg, Denmark


Kl. 13:30 EKKORUM (DK)
Nedslag i dansk elektronisk musik med Hans Peter Stubbe Teglbjærg-

Kl. 15:00 SPEOS (DK)
Live performance med Morten Søndergaard og Schweppenhäuser/Thomsen.

Mejeriet Løngang 2, 6400 Sønderborg, Denmark
 
kl. 19:00 KATE NV (RU)
Solo project af Kate Shilonosova, Moscow-baseret producer, songstress, composer, designer ...

Kl. 20:30 MMMM (LV)
Award-winning and crazy, MMMM are electro-punk.

Kl. 22:00 SIMON LITTAUER (DK)
Live Modular

Kl. 23:30 RUNE BAGGE (DK)
Northern Electronics Semantica Kulør Ownlife FastForward

SØNDAG 10.11.
Sønderborghus Martin Nyrops Plads 2, 6400 Sønderborg, Denmark


15:00 MIKKELBORG, DAHL, DAVIES (DK)
En eksklusiv dansk trio

DAGSBILLET
175 DKK / 25 €
Giver adgang til alle arrangementer på én dag.
Kan købes ved døren.


FESTIVALBILLET
 250 DKK / 35 €
Giver adgang til alle festivalarrangementer.
Kan købes ved døren.
Køb FESTIVALBILLET

ENKELTBILLETTER
SPEOS på Sønderborg Bibliotek lørdag den 9.11. kl. 15, 50 DKK
Køb billet eller ved døren.

MIKKELBORG, DAHL, DAVIES på Sønderborghus søndag den 10.11. kl. 15
Læs mere her www.sønderborgjazzclub.dk/mikkelborg - køb billet

Forsalg150 kr.

Indisk aften med smagsprøver og musik. Den indiske sanger og musiker Lakha Khan er muligvis den vigtigste repræsentant for strengeinstrumentet sindhi sarangi. Han blev født i en landsby i delstaten Rajasthan i en familie af traditionelle musikere fra Manganiyar-samfundet og fik fra en tidlig alder undervisning i denne tradition af sin far og sin onkel. Hans første offentlige optrædener var i slutningen af tresserne under vejledning af den højt respekterede historiker og musiketnolog Komal Kothari. I dag er Khan en af de sidste nulevende manganiyar-musikere, som mestrer dette komplekse instrument og viderefører den århundredgamle tradition for rajasthani folke- og sufi-musik.
Lakha Khan er ikke blot en levende legende på sindhi sarangi’en, men også en virtuos sanger, der mestrer en række af Indiens forskellige sprog og dialekter. Musikalsk bygger han bro mellem folkemusik og klassisk musik, hvorom han selv udtaler: “klassiske musikere forbliver altid i kontrol, mens vi, der er selvlærte, tager friheder. Til tider stemmer vi ikke, men til tider opdager vi noget nyt samtidig.”
Udover utallige koncerter i Rajasthan og resten af Indien har Lakha Khan turneret i både USA, Europa og Japan. Albummet At Home, der udkom i 2012 på Amarrass Records, blev fremragende modtaget af anmelderne og bragte for alvor musikken ud til det internationale publikum. Det britiske musikmagasin Songlines kaldte pladen “a real treasure”, mens Chicago Reader beskrev den som “et fantastisk sæt af feltoptagelser”. Sidenhen har Khan blandt andet turneret to gange fra kyst til kyst i USA og hans seneste udgivelse Live in Nashville er en optagelse fra den første turne i 2013. Denne plade indeholder både populære folkesange, sufi kalaams, kabir bhajans og klassiske ragaer.
Khan turnerer med sin søn Dane Khan, der spiller på den traditionelle indiske håndtromme dholak.

Ved indgangenGratis entre

Koncerten foregår på Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg

MGK/MA fra Sønderborg Musikskole fyrer den af sammen med Jomfru Fanny BigBand

Forsalg220 kr.
Ved indgangen240 kr.

Man ved aldrig helt hvor man har BAAL, hvilket passer meget godt ind i bandets selvforståelse. Siden debut´en ”Sensorama” i 1996, der spandt tråde på en illusion om en undfangelse et sted i Europa, har mystikken og tematikken gået hånd i hånd gennem deres mange udgivelser.
Med det nye album ”Time Is Old” rejser de sig fra deres skjul og afdækker et område, der er helt deres eget, og deres unikke recept for sangskrivning med klare referencerammer til rockens DNA kan nu opleves på 12 numre på det nye album. Med Bjørn Fjæstad´s karakteristiske vokal i front for resten af orkestret, tages der store selvsikre skridt på vej ind i en ny tid og et univers, som BAAL dikterer. Et på samme tid udadvendt og indadskuende dystopisk værk med små øer af længsel efter nærhed.
Siden sidste album ”Behind Your Echoes” fra 2008, har de været lukket ned indtil forrige år, hvor de udgav en single og tog på Danmarksturné i forbindelse med 20 års jubilæet for debutalbummet, der samtidig blev genudgivet på vinyl. BAAL mødtes herefter i den svenske ødemark, på en skrænt ved kysten og senere i Korinth, for at undersøge, hvordan BAAL lyder i dag. Parallelt har Bjørn Fjæstad været på udflugt i et soloalbum.

Forsalg130 kr. / 70 kr. for studerende og unge under 18 år
Ved indgangen150 kr. / 70 kr. for studerende og unge under 18 år

KONCERTSTED: Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg
IAMJJ udvider touren med bandet i efteråret, og tilføjer 7 bandkoncerter med start 14 nov.
Den blot 25-årige danske sangskriver IAMJJ tumler med de største emner i sine oprigtige sange. Og han tør pege på de største navne som inspirationskilder: Nick Cave og Leonard Cohen inden for musik. Damien Hirst og Tal R inden for billedkunst.  

Melankolien hos IAMJJ er så hårrejsende, at man har svært ved at tro, at han er dansk, og bare 20-22 år da mange af numrene er blevet skrevet.

Og han er klar til at gå i samme fodspor som nogle af de største sangskrivere: Derind hvor man tør stå i sit jakkesæt og ligne en stærk mand, men samtidig udstille al sin sårbarhed og alle sine fejl.
 
”Jeg skriver bedst, når jeg har gjort noget forkert, eller har noget at bevise. Der skal være noget ultimativt på spil. Der, hvor du står på en slagmark, og alle dine venner er døde, og alle pilene kommer imod dig. Det er de sekunder, jeg laver musik til. Det er musik, der svarer til det sidste måltid på dødsgangen. Der hvor det smukke og det grimme smelter sammen,” siger IAMJJ

IAMJJ sluttede 2018 af med udgive singlen ”Hitomalo”, som PT er mest spillede single på P4. IAMJJ udgiver i foråret ny single, og EP, samt et helt album til efteråret.

Forsalg320 kr.
Ved indgangen340 kr.

OBS! KONCERTEN ER PÅ SØNDERBORG TEATER, STRANDVEJ 1, 6400 SØNDERBORG

Danmark har fostret mange store stemmer, men en af de mest ikoniske sangerinder vi har, må siges at være Annisette Koppel. Til efteråret er Annisette sammen med The Savage Rose, tilbage på landets spillesteder, når de tager på Danmarkstourné i oktober og november.

Bandet, der har eksisteret i mere end 50 år, er måske netop nu større end aldrig før. De seneste par år er deres publikum bare vokset og vokset, og det legendariske band har spillet for udsolgte huse landet over – senest to udsolgte koncerter i DR Koncerthuset.

The Savage Rose må siges at være dansk musikhistorie. 25 studiealbums er det indtil videre blevet til, siden det hele startede tilbage i 1967. Genrer har bandet aldrig ladet sig begrænse sig af, de deler derimod gavmildt ud af rock, blues, soul, folk m.m.

The Savage Rose anno 2019 består af Annisette Koppel, Naja Rosa Koppel (kor), Amina Carsce Nissen (kor), Las Nissen (guitar), Frank Hasselstrøm (blæsere og keys), Nikolaj Hess (hammond og keys), Jacob Haubjerg (bas) og Anders Holm (trommer).


Forsalg100 kr.
Ved indgangen120 kr.

Gennem skødesløs brug af guitarer, flækkede trommestikker, samples, synthesizere og sønderrevne stemmebånd flænser OXX gennem mathrock, sludge, noise, crust, avantgarde og en hvilken som helst anden genre man kan, eller ikke kan forestille sig. Clusterfuck-core er måske en passende genrebetegnelse, men hvis det stadig er svært at visualisere, anbefales det at man drikker sig blind i absinthe og tæver sig selv ihjel med en Thomas Pynchon roman – det burde give en fornemmelse af hvad der er i vente.

Bandets seneste fuldlængde album “The Skeleton Is Just A Coat Hanger; These Are The Black Strings That Make You Dance” udkommer i løbet af sommeren 2019 på det amerikanske pladeselskab NEFARIOUS INDUSTRIES.

HIRAKI spiller aggressiv, progressiv noise-rock fra kanten af verdens afgrund. Med fråde om munden synger, skriger og reciterer HIRAKI sig gennem tekster om kafkask individualisme, proletarisk narcissisme og snæversynet upperclass-modernisme – nothing less!
De musikalske inspirationer trækker tråde til så forskellige bands som Daughters, The Locust, Aphex Twin og Nine Inch Nails.

HIRAKI er i fuld gang med at lægge sidste hånd på opfølgeren til debutalbummet ‘Modern Genes’. Hvor debuten giver en 20-minutters benhård indføring i HIRAKI’s dystopiske univers, så er det nye materiale både længere og mere ekstremt i udforskningen af bandets lyd og potentiale.


Forsalg170 kr. incl. gebyr
Ved indgangen190 kr.

Kære venner af The William Blakes

Det er med stor ærgerelse at vi er nødt til at aflyse den planlagte novembertour. Det er desværre ikke de første koncerter vi må aflyse i år - men på grund af længerevarende sygdom kan det ikke være anderledes. Det er en virkelig træls situation i en tid hvor vi ellers i bandet har oplevet en kreativ opblomstring som vi havde glædet os til at dele med Jer alle rundt omkring i landet.

Vi håber naturligvis på jeres forståelse og glæder os til at se Jer igen i en nær fremtid.

Mvh
Kristian, Bo, Fridolin og Frederik
 The William BlakesKun for medlemmer af Husets Filmklub 

Dogman.(2018) Italien/Frankrig
Genre: Drama/thriller
Varighed:103 min.
Dramaet 'Dogman' handler om hundeelskeren Marcello, der ernærer sig som hundefrisør og lever i perfekt harmoni med de firbenede, men som til gengæld er mere udfordret på omgangen med de tobenede.
hovedrolleindehaveren Marcello Fonte, tog prisen for bedste mandlige skuespiller til Cannes Film Festival 2018 og siden også ved European Film Awards.
Instrueret af Matteo Garrone.

Forsalg80 kr.
Ved indgangen100 kr. / 40 kr. for studerende - medbring gyldigt studiekort

Dansk og tysk fløjlsblød indiepop mødes i dobbeltkoncerter på en intim danmarksturné.

Drømmeindiepop og melankolske toner mødes i en smuk og intens dobbeltkoncert. Stemningen bliver november-noir når danske Blackie Blue Bird og Ivy Flindt fra Hamborg står på scenen i Sønderborg d. 21.11.19

Om Blackie Blue Bird skriver Gaffa:

Heidi Lindahl og Nils Lassen – alias BlackieBlueBird – er en konstellation, der betegner sig selv som ”a Danish duo from the windy streets of Copenhagen”, og som jeg vil spå et internationalt gennembrud med den helt særegne, blåtonede, næsten cinematiske drømmeindiepop, som kendetegner debutalbummet, Ghost River.

Cardigans producent står bag Ivy Flindt...

Hamborg-duoen Ivy Flindts leverer delikat skønhed og melankolsk nostalgi, der straks rører lytteren. Bag Ivy Flindt gemmer sig Cate Martin (vokal) og Micha Holland (guitar). Cate har studeret filosofi og abstrakt kunst, Micha har arbejdet med fotografi og spillet samtlige strengeinstrumenter. Sammen forener de kunsten i musikken, der leder tankerne hen mod vemod, nordiske vidder, ensomhed og hengivenhed. Producenten Per Sunding (Cardigans, Tom Jones, Gode Sko og andre) har produceret indie pop duoens debutalbum "In every move" i Sverige

De to albumaktuelle duoer leverer disse novemberaftener smukke og intense dobbeltkoncerter og er samtidig med til at gøre drømmen om at bevæge musikken hen over grænsen til virkelighed. Både det tyske og det danske band har virkelig noget at byde på - det bliver ikke meget bedre!

Koncerten arrangeres i et samarbejde med BDN

Øvrige koncerter: 
Godset i Kolding den 20. november
NygadeHuset i Aabenraa 22. november

Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.

ibens har siden deres legendariske debutalbum fra 1997 – med hits som 'Jeg savner min blå cykel' og 'Ølstykke i november' – stået som et fænomen i dansk musikhistorie, der ikke minder om ret meget andet i dansk rock. Overraskende for ikke mindst bandet selv er det nu tilbage i originalbesætning med et nyt album, carstenshenrikskristians, der udkommer den 10. februar 2019. Sangene tematiserer længslen efter balance, drømmen om forløsning og savnet af det tabte, men også glæden ved skønheden – alt sammen leveret med et humoristisk tvist, som Carsten Lykke er helt unik leverandør af, uden sidestykke i dansk musik.
Bandets dansksprogede take på den klassiske rocktriobesætning er drevet af Carsten Lykkes vokal og energiske guitarspil, Henrik Marstals melodiske basgang og Kristian Oblings Høegs pulserende, hvileløse trommer – og live har bandet altid været i stand til at lyde som en sjælden sammentømret helhed.

Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr./80 kr. for medlemmer af Sønderborg Jazzclub

Koncerten foregår på Sønderborg Slot.

Adgang for alle studerende og musikskolelever til fast éntre på kr. 50,- mod forevisning af studiekort

Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub og Sønderborg Musikforening

Efter succesen og en lang række koncerter med ”The Melodies of Carl Nielsen”, følger pianisten Michael Sunding op med at tage nordiske julesalmer under kærlig jazz’et behandling på udgivelsen ”The Melodies of Nordic Christmas” – igen med Mads Vinding som duomakker.

Sunding & Vindings musikalske fokus og legesyge, når de sidder på scenen eller i studiet sammen, matcher fuldstændigt, og dette projekt cementerer deres samlede udtryk og sætter en høj barre for, hvordan en instrumental duo kan funkle.

Der er noget at leve op til, for medierne var særdeles begejstrerede for Nielsen-albummet, der bl.a. fik prædikatet ”et seriøst dansk svar på Jan Johanssons legendariske album Jazz på svenska” i GAFFA, men musik er jo gaven, der aldrig holder op med at give, og Sunding & Vinding pakker her de musikalske julegaver ud, der ligger gemt i de nye poetiske arrangementer.

Vi kender det alle sammen. Det er altid spændende at løsne papiret og gavebåndet og se, hvilke farver og former der gemmer sig indenunder…

Det er intenst og improviseret, sirligt, storladent og barnligt - en nordisk musikalsk julerejse med genkendelsens glæde og vittige vinkler.

Forsalg80 kr.

Drømmen af en fest - PANDEKAGE DISKO DASKO for HELE familien…dét bliver SJOVT!
Kom til pandekage disko dasko når vi forvandler lørdag d. 23. november til en fest af de gode. Yvonne disker op med lækre pandekager inden vi skal danse aftenen omkuld…
Familie disko dasko starter kl. 18.00 hvor Yvonnes pandekager kan nydes i cafe’En – og det gælder både mad- og dessertpandekager.
Efter maden skal dansegulvet pudses…både af forældre og børn der bliver underholdt med masser af god musik, lys og røg – og der skal danses igennem :)
Nå trætheden melder sig kl. 21.00, dribler vi hjem i seng…

Ved indgangenGratis entre

Open Stage:

Open Stage er aftener, hvor lokale musikere kan optræde med deres eget materiale og musikalske talent - kom og nyd musikken i en rar og hyggelig atmosfære.

Aftenens værter binder indslagene sammen – og har du lyst til at give et par sange – alene eller sammen med et band - så send en mail til loha@sonderborg.dk 

Forsalg350 kr.
Ved indgangen370 kr.

KONCERTMENU - UDSOLGT

Det er ikke alle sangere man kan kalde 'exceptionelle'. Men det kan man roligt kalde Johnny Logan! Stadig den dag i dag er det ikke lykkes for andre end Johnny at vinde det Europæiske Melodi Grand Prix 3 gange og med mere end 6 millioner solgte albums på verdensplan, har Johnny Logan for længst skrevet sit eget kapitel i musik historien. I 2007 udgav Johnny Logan et album indspillet i Danmark med danske musikere med titlen ”Irish Connection” – dette album blev et kæmpe comeback for Johnny Logan i hele Skandinavien – idet albummet solgte til platin i Danmark og dobbelt platin i Norge og til Guld i Sverige. Successen blev fulgt op af en årelang turné ikke mindst i Danmark, hvor han har en meget stor fanskare.

Forsalg120 kr./ 70 kr. for studerende og unge under 18 år
Ved indgangen140 kr. / 70 kr. for studerende og unge under 18 år

KONCERTSTED: Mejeriet, Løngang 2, 6400 Sønderborg

Clara har for alvor gjort sit indtog på den danske musikscene siden udgivelsen af sit debutalbum i august sidste år. Til efteråret tager hun på en større efterårs-turné, og hun kommer landet rundt.

Når Clara til efteråret drager på turné landet over, er det blot et år siden, at hun udgav sit debutalbum, ’August Eighteen’. I løbet af det år, der er gået, har hun indtaget scenerne til bl.a. The Voice i Tivoli og på landsdækkende tv til P3 Guld, hvor hun ligeledes var nomineret som Året Nye Navn, ligesom hun også var det til Zulu Awards. Hun har modtaget DPAs talentpris for kommende sangskrivere, og flere medier har fremhævet hendes talent; heriblandt DR som i december udnævnte hende som eneste kvinde i deres ”De Ejede 2018”-artikelserie. I september udsendte DR også en minidokumentar om Claras debutkoncert.

Clara har mildest talt haft nok at se til siden albumreleasen sidste år, og senest har hun udgivet sit største radiohit til dato, ’Crazy’. Når hun til november tager på sin første længerevarende turné er det derfor ovenpå et år, der har gjort Clara til et stort navn på den danske musikscene og ikke mindst med en erfaring i baggagen, der står i skarp kontrast til hendes unge alder.

Forsalg240 kr.
Ved indgangen260 kr.

Die Herren Show 2018/19  
”RockU2”

Den næste Die Herren koncert - skal være den bedste Die Herren koncert!
Gør en forskel for publikum!
Giv dem noget: Nærvær – Intensitet – Ægthed – Tilstedeværelse – Musikalitet – Humor.
Overrask dem!!!
Giv dem den bedste undskyldning for at være taget hjemmefra og være kommet til koncert - netop i dag!
Die Herren har altid det ultimative mål, at gøre hver koncert til noget specielt.
De står ikke på scenen for deres egen skyld. De er der for publikums skyld - det skal være publikums aften!
Det er publikum der skal forvente at blive beriget. Det er publikum der skal forvente at få en oplevelse med hjem. Det er publikum der skal opleve et veloplagt, velforberedt og velsmurt Die Herren.
Die Herren og U2´s musik har fulgtes ad siden 1991 – og mere end 2000 koncerter vidner om, at det har været et meget stærkt og holdbart makkerskab.
”RockU2” bliver Die Herrens måde at udtrykke en stor og dybfølt tak til både U2 og til det helt unikke og vedholdne publikum som har været med de mange år, Die Herren har været en del af den danske live-scene!
Det bliver igen en koncert med energi og power – og publikum inviteres som altid inden for i Die Herrens univers, og opfordres til at blive en del af det!
U2´s sange virker allerbedst live. Det er der, de virkelig viser deres store styrke, og kommer til sin ret, og som gør, at de stadig, selv efter snart 40 år, kan bevæge og gøre indtryk på mange mennesker.
Die Herren har i kraft af sine mange år med sangene bevaret U2´s ånd, men givet dem deres eget udtryk og egen identitet, så man behøver bestemt ikke være den store U2-fan, for ikke at få en ægte koncertoplevelse med ”RockU2”.  
”RockU2” bliver alle de største U2-sange fra de sidste 40 år. Præsenteret med Die Herrens specielle humor, drive og musikalitet.

Die Herren Rocks And They Will RockU2Forsalg270 kr.
Ved indgangen290 kr.

Nåede du ikke at få billet til 1. show så kommer der en ekstra chance her.....

Vi lever i en verden, hvor alt handler om at være perfekt. Vi skal have det perfekte arbejde, det perfekte parforhold og den perfekte krop. Og vi skal dele det! Folk skal se, at vi har overskud. Men hvorfor? For er det egentlig dét, de vil se? Hvad med dagene, man har spildt kaffe på skjorten? Eller når man har brændt maden på? Eller når man har siddet til et helt møde med toiletpapir på skoen? Kunne det ikke være federe, hvis vi alle snart begyndte at dele lidt mere ud af dét?

En af tidens absolut skarpeste og mest teknisk overlegne komikere er klar med nyt one-man show. ”Perfektion, overskud og andre lorteord” er titlen, og navnet er naturligvis Thomas Warberg.

I de seneste år har han lagt sig i spidsen for sønderjysk charme, eminente timinger og levering af både one-liner jokes og anekdoter i en særklasse helt for sig.

”Det sidste show var ret godt, det her bliver også ret godt.” – Warberg

Kun for medlemmer af Husets Filmklub 

Shoplifters 2018. Japan

Genre: Drama/Krimi

Varighed:121 min.

Dramaet 'Shoplifters' handler om en familie småsvindlere, der på kærlig vis hutler sig igennem hverdagen.
Shoplifters' vandt Guldpalmen på Cannes Film Festival 2018, og er instrueret af den japanske mesterinstruktør Hirokazu Kore-eda

Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr./80 kr. for medlemmer af Sønderborg Jazzclub

Adgang for alle studerende og musikskolelever til fast éntre på kr. 50,- mod forevisning af studiekort

Koncerten arrangeres i samarbejde med Sønderborg Jazzclub

Det er efterhånden sket en del gange, at Mathias Heise og Mads Mathias er blevet forvekslet med hinanden. Men selvom de begge er unge jazzmusikere, der færdes i de samme kredse, selvom de nogenlunde er på samme højde og begge er et par flotte fyre, så er der også væsentlige forskelle. Mads Mathias er sanger, sangskriver og saxofonist, mens Mathias Heise er mundharpist, komponist og pianist. Én ting har de dog til fælles: nemlig kærligheden til julen og dens musik.

Derfor har de nu besluttet at stå side om side på samme scene, så omverdenen ved øjesyn og ørenlyd kan vurdere forskelle og ligheder. Det fælles projekt har fået navnet: Mads Mathias Heise’s Jul.

Forsalg120 kr.
Ved indgangen140 kr.

Wasted spiller Old school heavy metal I den tunge ende af skalaen, og fik i de tidlige firsere udgivet plader og spillet en hel del live koncerter i løbet af midt firserne. Vi løb det svære ud af held, og opløste orkesteret slut firserne - da ægteskabet begyndte at knirke.
Vi blev gendannet i 2013 til Metal Magic Fredericia koncerten, og har siden da turneret rundt i Danmark på forskellige både små og større festivaler og koncertspillesteder i landet.
Vi udgiver et tredje album her til september som vi forventer vil bringe Wasted til endnu flere spillesteder og festivaler, for det er jo i virkeligheden det, det hele handler om for os. Netop at komme ud og spille live koncerter - fordi vores show og energiske metal er som skabt til det.

Hvor mærkeligt det end lyder, så er det faktisk muligt at have nogle af de der groovy, southern-blues-vibes i blodet, også selvom man kommer her fra det kolde Nord. SPITANGER er måske et af de eneste danske bands, der rent faktisk mestrer dette vanvittige mash-up af genrer, som i særdeleshed bliver defineret af groove-metal
legenderne Pantera, Testament & Lamb Of God på den ene side, og Göteborgveteranerne som At The Gates, In Flames & The Haunted på den anden!
Bandet udgav et fantastisk velakkrediteret debut album i efteråret 2015 på deres eget pladeselskab, hvilket bl.a. førte til intet mindre end 3 nomineringer, ved 3 forskellige award shows, som Upcoming Metal Act of the Year! - Blandt andet ved HeavyMetal.dk Awards, som også gav pladen 10 ud af 10 stjerner.

Forsalg295 kr.
Ved indgangen315 kr.

KONCERTMENU - UDSOLGT
HANNE BOEL TAGER PÅ AKUSTISK TOUR I EFTERÅRET 2019, OG HAR NYT ALBUM PÅ VEJ
Indspilningerne af Hanne Boels kommende album er i fuld gang, og albummet udgives i det tidlige efterår. Udgivelsen følges op af en akustisk tour, hvor Hanne Boel har guitaristerne Jens Runge og Jacob Funch med sig.
Hanne Boel er i gang med indspilningerne af sit nye album. Hendes første studie album i 8 år. Et album med nye originale sange skrevet af hende selv og indspillet med nænsomhed sammen med gode venner.
På live fronten er Hanne Boel genforelsket i at gøre det, hun er bedst til og elsker mest, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum. Målet er at give en fantastisk oplevelse og en lille smule at tænke over. Publikum kan forvente en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det blusede og det jazzede – alt det, som har gjort Hanne Boel til den sangerinde, som hun er i dag. På sin kommende akustiske tour i efteråret 2019 nyfortolker hun egne hits fra fortid såvel som nutid. Hanne Boel kombinerer eget bagkatalog med personlige og karakterfulde fortolkninger af sange, som står hendes hjerte nær. Sammen med Jens Runge og Jacob Funch besøger Hanne Boel hele 39 spillesteder og kirker rundt omkring i Norge og Danmark.

Forsalg210 kr.
Ved indgangen230 kr.

Med en stærk stemme og et helt særligt nærvær på scenen, står Signe Svendsen solidt som en vedkommende sangskriver på den danske musikscene.
Hendes tekster rammer publikum i hjertet og som entertainer er hun i stand til både at røre og underholde sit publikum.

Nu tager hun på turné med sit band, som tæller nogle af landets fineste musikere.

Forsalg269 kr. + gebyr

Arrangør: CB & Ole B. Booking A/S
Dansk Slager Parade har i over 20 år været en tradition for den gode slager musik og dette år er ingen undtagelse. Legendariske Dorthe Kollo og Dario Campeotto vender tilbage til paraden efter mange års pause. De optræder sammen med navne som ANDERS TIND, der er forsanger i FENDERS og er Vild med Eventyr, Lise Haavik, Anna Nowik, Klaus & Servant s samt Karin Strand- Holm som konferencier, ligesom vi kender hende fra DK4.

Forsalg190 kr.
Ved indgangen210 kr.

De gamle drenge fejrer 20 års jubilæum i 2020

For 20 år siden sendte Jonny Hefty sin debut 'Hængerøv & Håndtegn' på gaden, hvilket samtidigt var startskuddet for samarbejdet med Jøden. De to abekonger har rullet siden da.

På EP'en fandt man flere evergreens bl.a. Aalborg-klassikeren 'Muggen Røv' og duetten med Jøden 'Tryllebønnen', der stadigvæk får publikum til at holde tændte lightere i vejret.

Sammen begyndte Jonny Hefty & Jøden nu at toure landet tyndt: spillesteder, mindre festivaler, havefester og hiphop jams - you name it, de var der! Det sjove samarbejde fortsatte i P3's børneradio med den satiriske føljeton 'Rockstarz', som blev udgivet på CD i 2002.

I 2007 sendte Jøden albummet 'Monkeyjuice' på gaden, hvor Jonny Hefty gæstede nummeret 'Rul Den Op' – og ja, publikum havde stadigvæk lighterne med til koncerterne.

Radiostationerne samlede singlen 'Hamrer Løs' op, og festen fortsatte. Kærligheden til og fra de mindre spillesteder fortsatte, de skæve lokationer fik stadigvæk besøg, men nu var det også Danmarks største festivaler, der slog dørene op for et show.

Så kom rygeloven. Jøden blev TV-vært og Hefty blev undergrundsborgmester i Dobbelt A. Og alle var vilde.

Men samarbejdet fortsatte og denne gang var målet et fælles album. I 2013 landede 'Den Fede' så, ledsaget af banger efter banger: 'Gamle Dreng', 'Kom Igen', 'Tung Som En Sten' – og begejstringen ville ingen ende tage.

Nationalbandet TV-2 tog Jonny Hefty og Jøden med på flere tours. Morgen-tv og radioerne inviterede hele tiden gutterne forbi. Spillestederne fandt den store røgmaskine, de hvide håndklæder og hele molevitten frem og de to gamle drenge drønede Nordjylland rundt på en tandem puch maxi i tv-serien 'Velkommen i klubben'.

Nu er drengene så atter gået i studiet. Der er gang i nye projekter, sammen og hver for sig.

20 år gutter, godt gået. Det havde heddet porcelænsbryllup, hvis I havde været forbi kommunen. Det skal fejres med alle dem, der trofast har lyttet, festet, skålet og skrålet med på sangene gennem tiderne - med numre fra hele bagkataloget!


Forsalg150 kr.
Ved indgangen170 kr.


Efter 2 udsolgte koncerter hvor Artigeardit væltede Aarhus og København er ungdomspoeten nu klar til at indtage hele Danmark. Dette sker ovenpå et år med udgivelser af 2 EP’s, et hav af hits, koncerter på toneangivende festivaler og nyheden et kommende album til næste år.
Med sange som ‘Del Af Mig’, ’Joggingsæt’, ’Airbag’ og ’Lov Mig 1 Ting’ har den unge Artigeardit bevist, at han kan lave stærke numre, som både virker hos sit trofaste publikum og de nytilkommende lyttere. Det beviste han netop til de udsolgte koncerter på Atlas i Aarhus og i DR Koncerthusets Studie 2 i København forleden. Der var både fællessang, dans, hop, råb og masser af hænder over hovedet. Artigeardits seneste singler sætter sig fast i publikums bevidsthed hurtigere end nogensinde. Både lyrisk, poetisk og musikalsk er Artigeardit en af de mest spændende stemmer på den danske urbanscene lige nu. På baggrund af dette annoncerer rapperen nu en danmarksturné og nyt album i starten af 2020.
Forsalg140 kr.
Ved indgangen160 kr.

Sønderborghus er stolte af at kunne præsentere verdensnavnet STU HAMM band  

Line-up:

STU HAMM: Bass (Joe Satriani, Steve Vai, Eric Johnson m. fl.)
GERGO BORLAI: trimmer (Al Di Meola m.fl)
YASI HOFER: guitar

Bedst kendt for sit samarbejde med en generations største guitarister, Stu Hamm annoncerer denne turné som ”give the fans what they want”. Banebrydende kompositioner som ”Attitude Song”, ”Lone Star”, “Memories” og meget andet guf for kendere.

Forvent hits og nogle overraskelser.

Forsalg220 kr.
Ved indgangen240 kr.

FRIES BEFORE GUYS LIVE
DET BLIVER MELLEM OS - FORÅRSTOUR 2020

Med stribevis af udsolgte live-optrædender bag sig kommer Fries Before Guys i marts 2020 forbi 14 danske byer med deres nye live-show “Det bliver mellem os”!

“Det bliver mellem os” er et samtale-show, der nysgerrigt undersøger venskabsrelationer i et liv og samfund, hvor parforholdet ofte bliver ophøjet til den vigtigste relation. Hvilken rolle spiller venskabet livet igennem, og er der en grænse for, hvor tæt man kan komme på hinanden som venner?

Bag den populære fredagspodcast Fries Before Guys står den nordjyske venindeduo Nanna Hovgaard, 28 år, og Josephine Kuhn, 26 år. Siden 2016 har lytterne kunnet tune sig ind i deres fælles samtaleunivers, der er kendt og elsket for at give et lige dele rørende, rammende og hylende morsomt indblik i deres venskab og livet som unge kvinder i dagens Danmark. Podcasten har i skrivende stund mere end 5 millioner downloads og var som den eneste uafhængige podcast nomineret til en Zulu Award for Årets Lyd i 2019.

I maj 2019 udgav de bogen “EN SOM OS” på forlaget Gyldendal, der hurtigt strøg til tops på boghandlernes bestsellerlister og fik en flot modtagelse af pressen såvel som læserne. I forlængelse af bogudgivelsen var Nanna og Josephine på deres første Danmarks-turné med fyldte sale og udsolgte shows.


Forsalg240 kr.
Ved indgangen260 kr.

Du får mulighed for at opleve det legendariske indiepop-band, når de i slutningen af marts lægger vejen forbi Sønderborghus
Forrige år vendte Gangway tilbage med et brag og viste publikum, at de ikke havde glemt, hvordan det er at spille koncerter. Siden da har firserheltene spillet en lang række anmelderroste koncerter, hvor blandt andet Gaffa kvitterede med 5 stjerner, da de i foråret 2019 ramte Store Vega:
”’My Girl and Me’ sætter punktum for en stor aften, der demonstrerer, at Gangway i den grad er tilbage. Bare der ikke går 23 år inden næste album”.
Århus Stiftstidende gav også Gangway 5 stjerner for deres koncert på Train i Aarhus med ordene: ”Hjerterne marcherede i takt, da det genopståede popband Gangway spillede nye numre og gamle men ferme travere på Train”.
Efter et intensivt år i studiet kunne indiepop-bandet i foråret endelig vise Gangway-lyd anno 2019 frem i form af albummet ’Whatever It Is’, som er deres første nye i 23 år. Albummet viser at Gangway ikke fornægter deres genetiske ophav, men heller ikke er afvisende overfor at opdage og udforske nye lyde, rytmer og produktioner. Albummet blev modtaget med roser fra en lang række aviser og medier.
”Det nye album fra Gangway viser, at gruppens langvarige fravær har tangeret kriminel adfærd”, Jyllands Posten ★★★★★
”Det lykkedes især, når Gangway gør det enkelt. Der er de brillante”, Politikken ★★★★
”Gangway begår driftssikkert comeback med umiskendeligt album”, Ekstra Bladet ★★★★
Om albummet fortæller sangskriver Henrik Balling: ”Da vi besluttede at gendanne Gangway, var vi enige om, at det ikke var nok at tage ud at spille de gamle sange. Der skulle også skrives nogle nye. Jeg gik endda så langt som at sige, at de nye sange skulle være bedre end de gamle”
Gangway består i dag af – både i koncert- og studieform – af Allan Jensen på sang, Henrik Balling på guitar, Torben Johansen på keyboards og guitar, Janus Nevel på trommer (eks-Spleen United m.fl.), René Thalund på keyboards og synthesizere (Nephew, True Nord) og Carl-Erik Riestra på bas og synthesizer (Marie Key m.fl.)


Forsalg220 kr.
Ved indgangen240 kr.

Efter det guld-sælgende og DMA vindende album “Grand Prix “ med bl.a. den ikoniske fædrelandshymne ” Frit Land “ opløstes Ulige Numre, og Carl Emil
Petersen gik solo med albummet “Natradio” Sange som “Liv Før Døden “, ”Skærgården” og ”Finale På Et Filmset” blev store radiohits, og endnu engang
understregede Carl Emils store evner som sangskriver.
Den 1. november udsender 28-årige Carl Emil Petersen sit længe ventede andet album “Amager Forbrænding”. Singleforløberen “Tiden Flyver” er i rotation på
alle radiokanaler og varsler en moderne nordisk rock tone med Carl Emils særegne lyrik i topform. Carl Emil er desuden med i dette års udgave af TV2
programmet Toppen af Poppen og til foråret turnerer han med sit band.
“Til foråret spiller jeg min første indendørs band turné i 3 år. Min kommende plade ‘Amager Forbrændingʼ er et rockalbum som er skabt til de store scener -
det er skrevet for at blive spillet LIVE for folk. Forhåbentlig kan sangene samle mennesker og betyde noget for nogen derude. Vi går i hvert fald på scenen til
foråret med livet som indsats”

Forsalg295 kr.
Ved indgangen320 kr.

OBS - SHOWET ER PÅ SØNDERBORGHUS

Det er svært ikke at slå ørerne ud, når Linda P deler ud af sin livshistorie.
Hun har været en tøjte, har forsøgt at skelne mellem Linda Petersen og Linda P, haft hovedpine og har lagt den vilde livsstil på hylden for at blive “normal” og et såkaldt ”mønstereksemplar”.

MEN … er det så nemt at holde sig på måtten og leve det stille liv uden at lave ballade?
Har Linda kunnet undgå at fucke de nærmeste relationer op? Og hvad med kærligheden ? Kan det overhovedet lade sig gøre at være i et forhold, når man er født som vildbasse?

Glæd dig til Linda P´s 5. one man show hvor hun endnu engang deler ud af sig selv og sine frustrationer over sit indgroede”Fuck-up-gen”.


Forsalg270 kr.
Ved indgangen290 kr.

Men’s Room består af to af Danmarks mest produktive komikere: Thomas Hartmann og Torben Chris.

Igennem de tre første shows med Men’s Room har man kunnet opleve de to komikere vende og dreje den lille forskel - som faktisk ikke er i ental, og sjældent lille. Der er, nu som før, ingenlunde tale om de store, tunge ligestillingsemner, men derimod bare jokes! Jokes om de hverdagsproblematikker, vi alle kan genkende, og som vi er bedst tjent med blot at grine af. De er her for at blive.

Det hele er naturligvis en stærkt subjektiv version, set fra den efterhånden knapt så moderne mands synsvinkel, men man skal ikke tro, at showet kun er for mænd. Faktisk har man, igennem de tre første shows, kunnet opleve det hidtil mest kønsneutrale tiltag i dansk kultur, hvis man har skuet ud over publikum. Dette skyldes nok i høj grad Chris’ og Hartmanns ironiske distance til emnet, og deres evne til at lade kærligheden til det modsatte køn (og de iboende sære vaner) skinne igennem. Én af de tilbagemeldinger, de ofte har fået er, at “Men’s Room” er bedre end parterapi. Par kan se det sammen, og derved få taget hul på nogle samtaler, og nok så vigtigt… grine sammen.

De fire shows kan sagtens ses uafhængigt, men ser man dem alle, vil man samtidig få indblik i den udvikling, der undervejs har været i de to komikeres privatliv. Fra at have været to ungkarle - i faste forhold, men ugifte - er de begge i mellemtiden blevet gift og er sammenlagt indehavere af to huse på veje med stillebump, to stationcars, to børn og en hund. Dette bevidner naturligvis, at livet med kvinderne slet ikke er så slemt - men morsomt er det stadig!


Forsalg290 kr.
Ved indgangen310 kr.

Huxi Bach skal på landevejen efter en pause på over 2 år. Der er nye bekymringer, ny regering og helt nye måder at blive krænket på. Og så har Huxi i øvrigt fået en kone og to børn.
Det er nye tider.

Det 5. One-man show i rækken fra Danmarks skarpeste satiriker har premiere på BREMEN TEATER i København d. 10. september 2020 og kommer herefter rundt i hele landet.
Med sig i bagagen har Huxi Bach de anmelderroste shows Huxi Bachs Store Kærlighed (2012), HJÆLP (2014), VALG (2016) og senest IND TIL BENET (2017).