Skip to the content

Quasar Live

Dato/tid: 21-02-2020 19:30
Døråbning: 19:00
Genre: Blandet
Ståplads/Siddeplads: Ståplads
Sted: Mejeriet
Ved indgangen: 0

Det musikalske vækstlag blomstrer i Region Syddanmark.
Quasar, Jelling Musikfestivals Regionale talentprogram, offentliggør i dag dette års koncertrække Quasar Live med 24 unge talenter, og kan konkludere at kvaliteten og det kunstneriske niveau er på sit højeste. 4 Regionale spillesteder i Syddanmark ligger scener til, når de 24 bands og solokunstnere konkurrerer om 6 pladser i finalen på Jelling Musikfestival 2020.

Aftenens program:
• Natskygge kl. 19.30
• Eftertanke kl. 20.00
• Rise Upon kl. 20.30
• Schwarze Fiktion kl. 21.00
• Boys From Heaven kl. 21.30
• MAGNUS RIEDEL kl. 22.00

• Vinderne kåres kl. 22.35
• Fælles feedback kl. 22.45

Siden 2007 har Jelling Musikfestival afholdt talentkonkurrencen Quasar Live, og har hvert år fundet et bud på det bedste inden for upcoming musikken i Region Syddanmark. I januar og februar måned kan man opleve dette års indledende runder, hvor en ekspertjury bestående af branchepersoner og professionelle musikere, skal vælge de 6 finalister i Quasar Live 2020.
4 showcases – 24 kunstnere
I år foregår de indledende runder d. 11. januar på Posten i Odense, d. 24. januar i Bygningen i Vejle, d. 6. februar på Godset i Kolding og d. 21. februar på Sønderborghus. Hver aften kan man opleve det bedste inden for upcoming rytmisk musik som vores område har at byde på. Og der er lidt for en hver smag. Synthrock fra Gråsten, sangskrivning fra Haderslev, poetisk indierock fra Middelfart, robotbeats fra Odense og alternativ døds-disco fra Kolding.
”Jeg syntes det er fedt med den mangfoldighed og diversitet der er i dette års Quasar Live. Jeg syntes virkelig at der er god grund til at tage ud og lytte med, når vi kommer rundt i Syddanmark. – Og så kan man jo som publikum også selv få lov til at stemme på dem man syntes klarer sig bedst. Der er mange bands med et stort potentiale med i år. Om de slår igennem og får drømmen opfyldt, det er blandt andet op til dem selv og den indsats de ligger i arbejdet med deres musik”, siger Quasar dommer og musikproducer Esben Svane, som også har været med til at udvælge de 24 deltagere.
Udviklingshjælp gør en forskel
De sidste 3 år har Quasar projektet været støttet af blandt andet Region Syddanmark, Vejle Kommune og Tuborg Fondet, hvilket har gjort det muligt at arbejde endnu mere målrettet med de unge talenter.
Jacob Kromann, projektleder for Quasar siger:
”I år kan vi se, at den udviklingshjælp vi tilbyder med Quasar virkelig gør en forskel. Sidste år gav vi udviklingshjælp til nogle af de kunstnere, som ikke var helt klar til at deltage i vores Live forløb. De fik i stedet mentorordninger eller hjælp til at indspille demoer, alt efter hvad deres behov var, og I år er det så lykkedes at løfte nogle af dem op på et niveau hvor de kan være med i, - ja måske endda vinde Quasar Live. Men i første omgang er vi bare stolte af, at den hjælp vi render rundt til bands i hele Region Syddanmark med, den gør en tydelig forskel”.
Så hvis du vil høre hvad et helt års målrettet mentorforløb kan resultere i, så kom forbi de indledende runder i Quasar og oplev det høje niveau og det blomstrende musikmiljø i Region Syddanmark.