Skip to the content

Niels Lan Doky Trio

Dato/tid: 04-10-2020 15:00
Døråbning: 14:00
Genre: Jazz
Ståplads/Siddeplads: Siddeplads
Sted: Sønderborghus
Forsalgspris inkl. gebyr: 245
Ved indgangen: 270
Arrangør: Sønderborghus

Specielpris til medlemmer af Sønderborg Jazzclub: 190 kr.

Jazzpianisten Niels Lan Doky tager på sin første landsdækkende Danmarksturné i over 10 år. Turnéen har fået navnet “ NIELS LAN DOKY 2020” og foreløbigt har 18 spillesteder fordelt ud over hele landet sikret sig en koncert med Niels Lan Doky og hans danske trio, som siden dannelsen i 2011 har høstet stor international anerkendelse, ikke mindst i lande som Japan, Sydkorea, Spanien og U.K., og al bummet “Scandinavian Standards” udkom sågar hos Warner Music i USA i 2014.

Trioens karriere har i 2019 nået nye højder med bl.a. den internationale release af albummet “Improvisation On Life” som siden 2017 kun har været tilgængeligt i Asien, men som i sommers udkom i resten af verden. Trioens foreløbige kulmination skete ved deres koncert på dette års jazzfestival i San Javier i Spanien. Her høstede trioen stående ovationer og en kontinuerlig strøm af anmelderroser, der nærmest ingen ende vil tage. Den spanske presse skrev bl.a. “De spillede fra hjertet, og fik publikum til at løfte sig nogle centimeter over jorden,” “Musik der trænger dybt ind i sjælen”, “En koncert fuld af skønhed” og “Formåede at efterlade publikum i en tilstand af forelskelse.”

Niels Lan Dokys faste trio, tæller udover ham selv to danske musikere, som er en generation yngre end kapelmesteren selv og hører til de allerstørste jazztalenter Danmark nogensinde har fostret, nemlig kontrabassisten Tobias Dall og trommeslageren Niclas Bardeleben.