Skip to the content

Sonja Hald

Dato/tid: 25-09-2020 20:00
Døråbning: 19:00
Genre: Folk
Ståplads/Siddeplads: Siddende
Sted: Sønderborghus
Forsalgspris inkl. gebyr: 130
Ved indgangen: 150
Arrangør: Sønderborghus

`SUPERTRANSFORMER´ er Sonja Halds tredje fuldlængde studiealbum, der samtidigt er et alvorstungt indspark til vores samtid under transformation.

"Så kom vi én idiot nærmere elendigheden" erklærer forsanger og sangskriver i Sonja Hald - Jonas Dahl, mens han bidsk på det nye album påpeger at "Der var engang hvor cigaretter, kviksølv, asbest og glyphosat, ikke var mere farlige end en grøn tomat".

Jonas Dahl slår primært sine lyriske folder på skyggesiden af samfundet, når han betragter sin samtid med både harme og håb. Langt de fleste af albummets tolv skæringer er skrevet i de sene aftentimer, hvilket har givet anledning til at spidde lidt hårdere med pennen. "Sangene bliver en anelse tungere, når månen står op" beretter Jonas Dahl. Denne mørke tilgang kommer bl.a til udtryk i sangen "Kald det lige hvad du vil", hvor Lars Lilholt kigger forbi med en alvorstung opsang til Jonas Dahl.

Således viderefører Sonja Hald stilen fra de tidligere udgivelser `VÆKSTPLANEN´ [2015], `DE FIRE FORBEHOLD´ [2016] og `KLÆK!´ [2017], hvor teksterne hele vejen igennem har været i fokus. Men også musikken er det velkendte håndspillet rock, som er opskriften på bandets vellyd. Sonja Hald har med `SUPERTRANSFORMER´ demonstrativt slået fast, at de er ligeså stærke i studiet som foran et live publikum.

SONJA HALD består af fem mænd, der er centreret omkring tekstforfatter og sangskriver Jonas Dahl. Leg med bogstaverne i hans navn, og man vil finde hemmeligheden bag det feminine bandnavn.