Skip to the content

Svartsot + Vanir

Dato/tid: 26-09-2020 20:00
Døråbning: 19:00
Genre: Metal
Ståplads/Siddeplads: Stående
Sted: Mejeriet
Forsalgspris inkl. gebyr: 140
Ved indgangen: 160
Arrangør: Sønderborghus

Unge under 18 år samt studerende med studiekort - entre 70 kr. betales ved indgangen.

Support: Ættir

Siden begyndelsen i 2005 som det eneste danske band i genren, har Svartsort været de absolutte pionerer indenfor den hjemlige folkmetal-scene. Bandets unikke stil kan beskrives som bastardafkommet af mødet mellem middelaldermusikkens fortryllende folkemelodier og dødsmetallens tyngde og råenergi.

Mens rytmeguitaren, bassen og trommerne lægger et solidt fundament til autentiske toner på mandolin, sækkepibe og fløjter, bygger leadguitaren en bro mellem de to verdener. Svartsots growlede og dansksprogede tekster inspireres af gamle fortællinger fra Danmarks væld folkesagn og historie.

Svartsots anseelse på folkmetal-scenen i såvel ind- som udlandet anno 2019 er ikke at betvivle, og bandet har spillet koncerter på festivaler og turnéer i store dele af Europa og med flertallet af de allerstørste navne inden for folkmetal genren. Bandet har opnået et ry som live-act med tilskuerne i fokus, hvor koncerterne præges af den unikke oplevelse og fest til tonerne af den på én gang brutale men melodiske folkmetal.

Vanir spiller en blanding af folk-, black- og dødsmetal.

Musikkens fokus er melodiske elementer og historiske fortællinger om barbari, krig, magt og tyraner. Bandet har, siden de blev dannet i 2010, udgivet fem album i fuld længde, der spænder musikalsk fra øl-guzzling højenergisk folkemetal til et mørkere og mere intens Death Metal-influered stil af Viking Metal. Vanirs tekster kredser om Nordisk mytologi og historiske fortolkning af Vikingernes gerninger. Det er Vanirs mål at formidle disse historier! At holde historien i live og bygge bro mellem mennesker og myter. Vi kan lære meget af historien, og Vanir tror på, at metalmusikken spiller en vigtig rolle i netop at holde historien i live og viderebringe de kulturelle traditioner og aspekter, de selv er influeret af.

Ættir er et helt nyt dansk metal-band dannet i 2018 af sangerinden Nanna Barslev og guitaristen Lasse Olufson, begge kendt fra den anerkendte folk metal-gruppe Huldre. Med sig har de Saturnus-trommeslageren Henrik Glass, den virtuose cellist Veronika Kroel Voetmann og den erfarne Tor Petterson på bas, og kvintetten udgør således et erfarent orkester, der udfolder sig optimalt i levende live og samspil med et engageret publikum. Ættir spiller melodisk metal med elementer af nordisk folkemusik, der i sin helhed vækker mindelser om en fjern fortids levede liv og historierne og sangene derfra. Med Nannas smukke stemme, det nordisk-lyriske univers og Lasses særegne, melodiske guitarriffs og storladne harmonier skaber Ættir en dragende atmosfære, der fører lytteren gennem Nordens dystre tågedale og åbne vidder. Orkestret skaber en musik, der omfatter livets facetter i al sin pragt - fra smukt til grimt, fra sørgmodigt og melankolsk til lystigt og opløftende. Således har navnet ‘Ættir’ også mange betydninger og henviser blandt andet til slægter, årstiderne og solens gang på himlen – al sammen noget, som lægger naturens og jordens folk på sinde.