Skip to the content

Bisse

Dato/tid: 23-10-2020 20:00
Døråbning: 19:00
Genre: Singersongwriter
Ståplads/Siddeplads: Siddeplads
Sted: Sønderborghus
Forsalgspris inkl. gebyr: 100
Ved indgangen: 120
Arrangør: Sønderborghus

Bisse indtager Sønderborghus
Den kontroversielle og nyskabende Bisse gæster Sønderborghus 23.10 i forbindelse med udgivelsen af hans 9. album ”Tanmaurk”.
Bisse er på samme tid sit helt eget originale jeg og en fornyer i den tradition der tæller sangskrivere som CV Jørgensen. Hans output er nærmest eksplosivt – og i løbet af nogle få år har han udgivet 9 albums og flere kontroversielle koncerter, der tilsammen har gjort ham kult og til anmelderdarling.
Albummet er et review af Danmark. En rêve om moderlandet og revitalisierung af fædrelandet. Albumtitlen er en såkaldt translitteration af ‘Danmark’, således som det nævnes første gang på dansk jord på Den Lille Jellingesten. Ligesom albummet kan betragtes som sangskriverens forsøg på en translitteration af hans egen personlige markshistorie.
Med 'Tanmaurk' slutter Bisses såkaldte Landstrilogi, som desuden udgøres af dødsalbummet 'Højlandet' samt barndomsalbummet '19. 6. 87'. Bisse marcherer således fra dødens hinsidige højder ned gennem barndommens afblomstrede dale og ind i de dennesidige danske marke(de)r. I forbindelse med albummet drager kunstneren på en lille Danmarksturné, som han kalder for Tanmaurkrevyen.
Han medbringer sin faste bissebande bestående af Adi Zukanovic (synths), Lars Bech Pilgaard (guitar), Bjørn Heebøll (trommer) og Mads Brinch (bas).

Nyhed