Skip to the content

Xenoblight + Wayward Dawn

Dato/tid: 07-05-2021 20:00
Døråbning: 19:00
Genre: Metal
Ståplads/Siddeplads: Ståplads
Sted: Sønderborghus
Forsalgspris inkl. gebyr: 130
Ved indgangen: 150
Arrangør: Sønderborghus

Xenoblight er et dansk ekstrem metal band fra Silkeborg, karakteriseret af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk lyrisk univers. Selvom bandet er et relativt nyt skud fra starten af 2017, brugte Xenoblight omhyggeligt året på at skrive deres første skive og spille et begrænset antal shows, herunder deres debutshow på Metal Magic Festival 2017.

I slutningen af 2017 tog bandet til SolnaSound Recording i Stockholm med Simon Johansson (Wolf/Memory Garden) og Mike Wead (King Diamond/bibleblack) bag knapperne, for at optage deres debutplade ”Procreation”. I februar 2018 var bandet så klar til at løslade deres musik til verden og spille enhver scene, der kunne holde til den kæbeknusende lyd, der er Xenoblight. Dettet lod til at resonere med Danmark og juryen ved Wacken Metal Battle 2018 som sendte bandet til finalerne ved Wacken Open Air 2018 hvor de tog 4.-pladsen hjem imod 28 internationale finalister.

Siden da har Xenoblight spillet en række hæsblæsende koncerter, som har udbygget deres ry som et fantastisk liveband og sanger Marika Hyldmar som en ligeså fantastisk frontfigur - blandt andet på Roskilde Festival 2019, Summer Breeze, Royal Metal Fest og som fast support på Hatespheres DK-tour i 2019. Bandet kan nu se frem til et aktivt 2020, hvor Marika Hyldmar er nomineret til en Steppeulven-pris som årets vokalist, og optrædender på Inferno Festival i Norge og sammen med bands som Baest og Orm.

Wayward Dawn har base i Skanderborgs jyske muld og spiller intens og hensynsløs dødsmetal. Bandet trækker lytteren ind i en verden af ond nihilisme og monstrøse lydbilleder med tordnende dobbeltpedaler, pulveriserende basstykker og nedstemte guitarer spillet gennem klassiske Marshall-forstærkere. Med inspiration fra både klassisk og moderne dødsmetal, leverer Wayward Dawn en kombination af hurtig tremolo-picking og blastbeats, langsomme og knusende tunge passager samt episke omkvæd. Giftige ord om menneskelig og samfundsmæssig forfald fuldender billedet med dyriske brøl, afgrundsdybe growls og bundrådne skrig.

Siden bandets dannelse i oktober 2015, har Wayward Dawn blandt andet spillet i Tyskland, på Aalborg Metal Festival og SPOT Festival samt opvarmet for bands som Nailed to Obscurity (DE), Jinjer (UA), BAEST (DK) og Red Warszawa (DK). Bandet er blevet rost i prominente blade som Metal Hammer og GAFFA og er kendt for dets hyper-energiske liveshows med konstant brug af vindmølleteknik og manisk interaktion med publikum.

Wayward Dawn udgav deres anmelderroste debutalbum ”Soil Organic Matter” den 31. august 2018. Albummet var indspillet og produceret af Jacob Bredahl i Dead Rat Studio og mastered af Brad Boatright fra Audiosiege (Obituary, Nails, Full of Hell).

Bandet:
Jakob Kristensen - Guitar
Rasmus Johansen - Guitar/vokal
Kasper Szupienko Petersen - Bas/vokal
Lukas Nysted - Trommer