Skip to the content

Iceage + De Må Være Belgiere

Iceage er et dansk punkband, der blev dannet i 2008. Bandet fik i januar 2011 stor medieopmærksomhed og blev udråbt som en genoplivning af den danske punkscene i forbindelse med udsendelsen af deres debutalbum New Brigade.

De Må Være Belgiere var en del af den oprindelige postpunkscene i start-80'erne. Bandet er gendannet og spiller fængende melodisk og støjende guitardreven postpunk på dansk. Teksterne er kompakte og surreelle i et konkret univers. Live er Jesper Hedes stoiske vokal omgivet af 3 guitarer, bas og trommer. En relevant sammenligning kunne være My Bloody Valentine møder Joy Division anno 2021.

De Må Være Belgiere nåede at give 2 koncerter før Corona Lockdown satte en stopper for flere. Begge koncerter blev flot modtaget. GAFFA skrev om den første koncert i 33 år: "Guitaristerne Jesper Hede, Nils Skovbjerg og Stefan Weinreich dannede en massiv og vellydende guitarvæg der både gav energi og dynamik. En stor kollektiv indsats bakket blændende op af bassist Jacob Leth og trommeslager Mark Winther. Et imponerende comeback og en stilsikker koncert." GFR skrev om den anden koncert: "Til trods for de 3 guitarer er det i høj grad bassen og trommerne der definere udtrykket: Bassen ligger ofte tonalt højt og laver masser af små licks mens trommerne spilles stærkt og rykker ud over "bare" at være rytme. Det fungerer super flot."

De Må Være Belgiere udgav i 2019 the anmelderroste album Tiden bøjer af. I 2021 er der udkommet to EP'er, og den 21. maj 2021 udkommer albummet Paradis. Bandet giver igen koncerter på landets spillesteder. Sætlisten vil bestå af numre fra begge albums og EP'erne samt enkelte klassikere. Forvent energi, melodi, støj og charme!

Dato/tid:04-06-2021 20:00
Døråbning:19:00
Genre:Rock
Ståplads/Siddeplads:Siddeplads
Sted:Sønderborghus
Forsalgspris inkl. gebyr:120
Ved indgangen:140
Arrangør:Sønderborghus

Nyhed